Malik Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 To co radzisz Andy ? Wlac ten koncetrat Innovateka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Ja radze jakieś borygo wlać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 To co radzisz Andy ? Wlac ten koncetrat Innovateka ?Nie znam tego Innovateka. Mam zalane różowym borygo (duzo wody - mało borygo). Węże mi trochę zmatowiały. Było już o tym w tym wątku, z którym borygo/petrygo nie matowieją. Poszukaj. Ale sama woda jest ryzykowna z powodu, o którym pisałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Wleje ten plyn Innovateka i zobacze. Moze wczesniej cos bylo w chlodnicy etc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 (edytowane) Wleje ten plyn Innovateka i zobacze. Moze wczesniej cos bylo w chlodnicy etc.Nie lej tego syfu. Nie pierwszy raz słysze ze komuś zmulił wode w klozecie. Naprawde radze kupic Borygo ... tylko to orginalne z Boryszewa, najlepiej Eko. edit:literówki Edytowane 18 Maja 2006 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Witam, :) Ja mam zalany układ: 1.Koncentrat Shell Anti Freze (do chłodnic) 2.Woda destylowana. w proporcji 1:2 kolor wychodzi ładny niebieski,sam koncentrat ma kolor ciemno granatowy.Układ mam zalany od 8 miesięcy i wszystko jest ok. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Ja mam zalany układ: 1.Koncentrat Shell Anti Freze (do chłodnic) 2.Woda destylowana. w proporcji 1:2 kolor wychodzi ładny niebieski,sam koncentrat ma kolor ciemno granatowy.Układ mam zalany od 8 miesięcy i wszystko jest ok. :) Nie wytrącają się żadne osady? Węże nie matowieją, nie zmnieniają koloru? Bo ja też chcę niebieski, ale już miałem rezygnować przez osad z Petrygo, więc może to będzie jakaś alternatywa. Ile kosztuje litr tego płynu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 (edytowane) Nie wytrącają się żadne osady? Węże nie matowieją, nie zmnieniają koloru? Bo ja też chcę niebieski, ale już miałem rezygnować przez osad z Petrygo, więc może to będzie jakaś alternatywa. Ile kosztuje litr tego płynu? Litr kondensatu kosztuje ok 16zł z tego mam 3 litry potrzebnego płynu(dodałem 2 litry wody destylowanej).Weze mam eheim'a i nie zauwazyłem żeby zmatowiały.Z tymi osadami to muszę popatrzyć bo raczej nie zagladam,węże są zielone i nie za wiele widać. :D Edit:23;20 Wytrącił sie minimalny osad który jest umiejscowiony w rezerwuarze przy górnej powierzchni cieczy. Na węzach sie nie osiada. Edytowane 18 Maja 2006 przez Ricci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 Wytrącił sie minimalny osad który jest umiejscowiony w rezerwuarze przy górnej powierzchni cieczy. Na węzach sie nie osiada.Jeszeli sie wytrącił osad i jest on widoczny w rezie, to jest on także na wężach. Najbardziej bedzie on widoczny na łukach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 (edytowane) Dokładnie koncentrat nazywa się Shell Anti Freeze (wcześniej zgubiłem jedną literę),ten osad o którym pisałem jest bardzo minimalny,może pochodzi od jakiś środków konserwujących pompę,w wężach płyn jest klarowny,tak jak pisałem kolor jest bardzo "sympatyczny",może ktoś go jeszcze wypróbuje ,cena nie jest wygórowana. :D Edytowane 19 Maja 2006 przez Ricci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZOh1w2 Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 Zielone borygo .... ojcu zostało z samochodu (za duzo koncentratu rozrobił), więc wykorzystałem i zalałem swoje WC. Wczesniej miałem czysta wodę demineralizowana (glonów nie było, ale niestety mam poloneza więc pałętała się w układzie odrobina ;) rdzy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Nastepnym razem blokuje mozliwosc pisania postów na tydzien.. Dziekuje.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackCobra Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Co do petrygo orlenowskiego to sie w pelni zgadzam z opiniami ze zostawia osad.Po 2 tygodniach po napelnieniu ukladu oproznilem go zeby zobaczyc czy tak naprawde jest.W wezach zostal sie lekki blekitny nalot:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 (edytowane) Witam, czy stosował ktoś Qal z Orlenu? Jest na bazie glikolu monoetylenowego, barwa zielono-żółta. Dziś zalałem tym układ mieszajać go z woda destylowaną. Aż ciekaw jestem czy sie coś pojawi za kilka dni, tygodni. Edytowane 1 Czerwca 2006 przez bobson37 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Witam. Chce wykorzystać na rezerwuar puszkę po piwie, czyli aluminium. I teraz pytanie: jeżeli wprowadze do niej miedziane rurki a w układzie będzie borygo, to czy zaczną się cyrki że miedź będzie się stykać z aluminium? Wiem, że jeżeli będzie borygo, to nie powinno być problemów, ale chodzi mi o to, że tutaj te dwa metale będą się fizycznie stykać. A może puszka taka jako do celów spożywczych jest pokryta czymś od środka i to nie będzie reagować z miedzią? Sorki, że tak męcze, ale na razie wymyślam jak zrobić te chłodzenie i nie chce żadnej gafy walnąć. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 (edytowane) A ja wlasnie zalalem uklad woda destylowana. Ale nie taka ze stacji benzynowej tylko taka laboratoryjna - w niej nic nie ma ]:-> .Niedlugo pierwszy rozruch... mam nadzieje ze jeszcze dziala... Komp dziala ale chlodnica zapowietrzona :/ Edytowane 9 Czerwca 2006 przez Errorx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 no ja zawsze uzywałem tej labotaryjnej. Do fotografi itp. Niestety brakuje mi ostatnio kasy i bede musiał powrocic do atmana 305. C.O musze sprzedać, zeby spłacic dług u starych. Czy atman chodzi ciszej z borygo czy z demineralką z jakimis dodatkami typu copal? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas_gab Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 ja tam wale borygo 1/3 szklanki i destylka z stacji 2/3 szklanki i jest gut.Mi sie wydaje że jak dasz troche borygo to będzie lepsze smarowanie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Tak tez zrobie (borygo) jak juz bede wiedzial co i jak i zloze w miare na stale WC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Atmany są cichsze im więcej dasz płynu do chłodnic. Niebieski płyn TESCO nie zostawia żadnego osadu. przynajmniej w rezie i na Guttasynach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Atmany są cichsze im więcej dasz płynu do chłodnic. Niebieski płyn TESCO nie zostawia żadnego osadu. przynajmniej w rezie i na Guttasynach. może trafiłeś na dobry egzemplarz, bo nawet w tesco po obejrzeniu pojeminika od spodu widać że "coś" tam opadło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Nie wiem jaki płyn kupiłeś ale ja kupuję niebieski w nieprzezroczystych pojemnikach o kolorze srebrnym. Nie da się go obejrzeć od spodu żeby zauważyć osad. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Nie wiem jaki płyn kupiłeś ale ja kupuję niebieski w nieprzezroczystych pojemnikach o kolorze srebrnym. Nie da się go obejrzeć od spodu żeby zauważyć osad. hehe, no właśnie ja go nie kupiłem ze względu na ten osad na spodzie, ale to był normalny niebieski "płyn do chłodnic samochodowych, korzystny zakup TESCO". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 To nie ten płyn, ten jest nieco droższy niż normalny TESCO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 Możesz podać jego dokładniejszą nazwę, albo fotke opakowania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 NIe mam aparatu. Występuje w plastikowych bultach 1 litorwych. Plastik jest nieprzeroczysty koloru srebrnego. Płyn jest niebieski i kosztuje coś koło 7zł za butelkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 BENITO mam nadzieje, że to ten płyn, bo już kupiłem 3 butelki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Mineralna, kranowa & anti freez bo ostatnio wsio zamarzlo jakos przy zabawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Różowe borygo + demineralka = korozja Szczegóły tutaj: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=139223&st=145 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 U mnie Borygo Eko (zielone) + demineralka wypaliło/rozpuściło cyne na Audigy na paru lutach, na szczęście szybko został wyciek wykryty i k. muzyczna ma sie dobrze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...