Miazga82 Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Czy sa roznice w jakosci borygo / petrygo , czy np. tanszy bedzie po pewnym czasie powodowal osad, czy doplacic do plynu znanej firmy? Skladem moga sie nie roznic , ale czy jakosc bedzie ta sama ?W ciecz warto zainwestować parę złotówek więcej. Płyny marnej jakości po pewnym czasie zaczynają wytracać barwnik, który się na wszystkim osadza. Lepiej kup coś sprawdzonego, na czym można polegać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 (edytowane) To znaczy? Możesz coś konkretnego polecić? Edytowane 9 Grudnia 2006 przez Mayo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Trochę głupio jest mi się ciągle powtarzać, ponieważ w tym temacie pisałem już kilkanaście razy co jest moim zdaniem godne polecenia. » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Borygo Eko (zielone) z Boryszewa (nie jakaś tam podróbka) Kosztuje 10zł za litr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Troszke pozno opowiedz Zalalem uklad mieszanka Pertygo z orlenu + demineralka ( 1L = 400/600) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Kosztuje 10zł za litr Gdzie ? :blink: Raczej 16 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 (edytowane) A szukałeś na necie, czy w sklepach też? Bo ja w jednym sklepie znalałem za 8.15, ale bez wysyłki :mrgreen:. EDYTA: Heheh, to trzeba było poszukać ;) Edytowane 9 Grudnia 2006 przez Mayo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Kupowałem w STATOIL-u za 16 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 W supermarkecie (pierwszym lepszym) za dychę! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Od wujka 5l za free :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 jakie borygo będzie się najlepiej nadawało do układu mieszanego?? miedz+ alu. Rezik będzie alu+ plexi a reszta miedz.. Niebieskie niby jest tylko do alu. Kupic ECO? Aha i czy roztwór 1:1 styka, ten układ ma popracować z trzy miesiące bez odtykania więc nie chce po tygodniu spuszczać wody i czyścic wszystkiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 ja mam niebieskie petrygo od jakiegos czasu (miesiac, moze dwa) i nic nie koroduje. w ukladzie mam alu i miedz ;) petrygo/demineralka 1:1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 ja mam niebieskie petrygo od jakiegos czasu (miesiac, moze dwa) i nic nie koroduje. w ukladzie mam alu i miedz ;) petrygo/demineralka 1:1no akurat mam niebieskie petrygo w piwnicy więc sie wleje, dzieki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Tez mam niebieskie petrygo. Mieszkanka powinna byc minimum 50/50 z woda dest. Ostatnie tygodnie na DFI napelnilem uklad mieszanka 25/75 petrygo/woda i po 2 tygodniach mialem zmatowiale weze, metna wode, a flowpina pokryl niebieskoszary sluz. Wszystkie weze wymienilem i wszystko umylem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Borygo Eko (z boryszewa) 50 : 50 woda demineralizowana | Węże są takie jakie były , żadnego matowienia . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 jakie borygo będzie się najlepiej nadawało do układu mieszanego?? miedz+ alu. Rezik będzie alu+ plexi a reszta miedz.. Niebieskie niby jest tylko do alu. Kupic ECO? Aha i czy roztwór 1:1 styka, ten układ ma popracować z trzy miesiące bez odtykania więc nie chce po tygodniu spuszczać wody i czyścic wszystkiego. Ja bym się nie pakował w ALCu układ. A co to za rez? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 A można nalać chłodziwa używanego przy tokarkach, frezarkach i innych -arkach? Nie wiem dokładnie co to za płyn, jakiej firmy i tak dalej, dowiem się jutro. Znaczy dzisiaj po 14. Polewają tym obrabiane elementy, żeby się nie rozpuściły (:>), więc chyba odprowadza ciepło nie najgorzej. Nie wiem tylko, czy nie jest agresywne, agresywność 10, i czy nie zrobi mi kisielu z wężyków, złączek, taśmy teflonowej i tak dalej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 ale cos mi sie wydaje ze to nietylko chlodzi napewno bedzie wplywac na prace wiertrla,frezu itd co nie koniecznie moze dobrze wplywac na prace pompki ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Chlodzi i smaruje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Chlodzi i smaruje. Chlodzi, smaruje i może jeszcze nie przewodzi prądu? to bylby hit sezonu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pewin Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 U mnie używanie borygo jak i petrygo kończyło się nalotem na wężach(cristallo)i w bloku. Co ważne: kolejna przebudowa kibelka, skończyły się płyny, węże do wymianyi jak zwykle brak kasy. Kupiłem więc z metra w leroy merlin 2m węża, i destylatkę... Złożyłem wc zalałem 100% wodą destylowaną i od 3 miesięcy jest cicho i czysto zarówno na wężach jak i w bloku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek-Placek Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 (edytowane) Nie chcę robić tu reklamy, ale tak wygląda bloczek po 8 miesiącach używania: Po co wlewać jakieś wynalazki, skoro firma Innovatek sprzedaje specjalny płyn do chłodzenia komputerów. Nie ma osadów, nie ma glonów, nie ma problemów z wężami. Płyn ma oleistą konsystencję, smaruję więc pompkę z układu, powodując że chodzi ciszej. I wcale nie jest drogi - butelka koncentratu kosztuje 25 zł. Do jednej butelki 250 ml dolewa się 750 ml wody destylowanej. Edytowane 12 Grudnia 2006 przez Jacek-Placek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 (edytowane) I wcale nie jest drogi - butelka koncentratu kosztuje 25 zł. Do jednej butelki 25 ml dolewa się 75 ml wody destylowanej. To mi wygląda na 25zł za 25ml :P Nie tak tanio jednak :lol2:. Szczególnie, że starcza na 100ml roztworu B). Edytowane 12 Grudnia 2006 przez Mayo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Po co wlewać jakieś wynalazki, skoro firma Innovatek sprzedaje specjalny płyn do chłodzenia komputerów. Nie ma osadów, nie ma glonów, nie ma problemów z wężami. Płyn ma oleistą konsystencję, smaruję więc pompkę z układu, powodując że chodzi ciszej. I wcale nie jest drogi - butelka koncentratu kosztuje 25 zł. Do jednej butelki 25 ml dolewa się 75 ml wody destylowanej. Na targach jak napełniałem WC dla 7950GX2 to się tego troszkę napiłem. Fuuj jakie toto niedobre [; Ja osobiście mam petrygo w bardzo przypadkowych proporcjach i póki co nic sie nie dzieje. ZObaczymy za miesiąc, dwa albo w PRAWDZIWEJ zimie przy benchingu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek-Placek Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 (edytowane) To mi wygląda na 25zł za 25ml :P Nie tak tanio jednak :lol2:. Szczególnie, że starcza na 100ml roztworu B). Sorry , zjadłem zera w opisie :) Kupujesz raz i masz spokój , 1 butelka wystarczy ci na cały układ. Edytowane 12 Grudnia 2006 przez Jacek-Placek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Plyn we frezarkach (ciecz obrobkowa) ma procz chlodzenia smarowac min zeby zmniejszyc tarcie tudziez zeby narzedzia nie korodowaly. Ciekawe jakby sie to sprawdzilo w WC. Ale ciecze te chyba sa dosc toksyczne.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Jacek-Placek moglbys wrzucac troche mniejsze fotki. ta fotka juz mi sie laduje 1,5 minuty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierch Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 Witam Co zrobić zeby uzyskac porządny efekt UV mam przezroczyste węże i wlewam wode destylowaną wraz z dodatkiem koncentratu BLUE (DV-Dye Lite) i troche troche antyglona JBL Algol Na początku (poki nie znikna bąmbelki powietrza) efekt jest ale później stopniowo zanika a nadomiar złego robi sie jakiś osad na wężach w kolorze brunatnym (fujj) i po efekcie całość podswietlam katodą UV Revolteca jaki macie inny sposób pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zależy jaki chcesz mieć kolor. Ten płyn , miał Jarogniew i również zasyfił mu się układ. Musimy wiedzieć jaki kolor. Ja chciałem wlać demineralka i borygo ECO (z boryszewa , koniecznie !) i do tego jakiś barwnik z RN. Borygo ma właściwości UV. Bo dodaniu barwnika , UV zostaje. Zobacz WC Miazgi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierch Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Napisałem w poscie że ten koncentrat to BLUE czyli radzisz wlać borygo a jakie proporcje w stosunku do destylowanej? no i czy kazde borygo ma wlasciwosci uv? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 wierch na tej stronie tematu (!) masz odpowiec na pytanie odnosnie proporcji... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...