Skocz do zawartości
msn

Co lejesz do swojego WC ?

Rekomendowane odpowiedzi

W innym teamacie ludziska leja jakis shit do swoich WC potem sie dziwia i psy wieszaja

ze im bloki koroduja :)

Jak kogos stac na dwa bloki po 99zl za sztuke to i na inhibitor za 25 zl powinien sobie odzalowac .

:mellow: W takim razie do samochodu teź lejesz "shit" i polecający go mechanicy to n00by :lol2: heee mam ten shit od maja działa jak ta lala (Petrygo + demineralka)

Edit:

Dla ciekawskich profesjonalnie :lol: wymieszany płyn (Petrygo = demineralka) wygląda tak

Dołączona grafika

Edytowane przez misiek175

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w czarnobylu maja swiecoce borygo :D

jedyne zloto co sie swieci w nocy :D

... a tak na serio to może barwik dodać zamiast szukać po sklepach dla noobow jak to niektórzy wspomnieli intensywnego koloru?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... a tak na serio to może barwik dodać zamiast szukać po sklepach dla noobow jak to niektórzy wspomnieli intensywnego koloru?

Można dodać :D ale ja chce coś takiego żeby nie powstały glony :D bo co mi z barwnika jak muszę go rozpuścić w czymś :P Borygo + barwnik można tak ?

Jaka teraz kolorystyka jest modna ? zielony czy czerwony będzie sie lepiej prezentować do niebieskiego mobo i GPU ??

Edytowane przez wegorz91

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można dodać :D ale ja chce coś takiego żeby nie powstały glony :D bo co mi z barwnika jak muszę go rozpuścić w czymś :P Borygo + barwnik można tak ?

Jaka teraz kolorystyka jest modna ? zielony czy czerwony będzie sie lepiej prezentować do niebieskiego mobo i GPU ??

http://mcs.pc.pl/produkt159.html

Ten barwnik jest podobno bardzo dobry, parę kropel i masz ostry zielony kolor :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie u mnie Feser One UV Red + Cooltek barwnik UV czerwony, zareklamowalem plyn w firmie cooling.pl bo wcale nie swiecil w wezach, w ramach reklamacji doslali mi barwnik, w wiecej w temacie o moim wc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozkładałem dziś układ, który zalany był w kwietniu 2006 (czyli po ~ roku i 4 miesiącach).

Co się okazało - petrygo orlenu niebieskie zamieniło się w zielone...

Dołączona grafika

Wąż z bliska:

Dołączona grafika

Dla porównania, taki był kolor w kwietniu zeszłego roku:

Dołączona grafika

Kilka postów wyżej misiek175 dawał zdjęcie, jaki kolor to petrygo ma w szklance (bardziej intensywny). Ale NIEBIESKI :wink:

A mi zzieleniało...

Dodam jeszcze, że buda nie stała w nasłonecznionym miejscu...

Edytowane przez oskarro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obecnie u mnie pływa Petrygo + Destylowana 1:1.

Wygląda to tak:

Dołączona grafika

Chciałbym jednak mieć kolor czerwony. Można dolać do tej mieszaki czerwonego barwnika? Poprostu interesuje mnie czy barwnik będzie w stanie zmienić kolor całej cieczy na kolor podobny do heryf'a?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O JEŻU JAKA FAJNA ZWężKA NA WLOCIE POMPKI :D :D :D

Na wcześniejszych zdjęciach też ją masz... Jak można to tak spartolić :blink:

Zwężka Ventouriego :wink:

Układ już zdemontowany.

Przekręcałem, przekładałem węże, i wtedy akurat tak było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chce zakladac nowego tematu wiec tutaj zadam pytanie, ktore niejako z tym tematem sie laczy:) Z gory przepraszam za lamerstwo ale chcialbym sie dowiedziec jakie macie patenty na spuszczanie wody z ukladu, tzn jaki jest najprostszy i najwygodniejszy sposob aby oproznic uklad w celu np dolozenia dodatkowego bloku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chce zakladac nowego tematu wiec tutaj zadam pytanie, ktore niejako z tym tematem sie laczy:) Z gory przepraszam za lamerstwo ale chcialbym sie dowiedziec jakie macie patenty na spuszczanie wody z ukladu, tzn jaki jest najprostszy i najwygodniejszy sposob aby oproznic uklad w celu np dolozenia dodatkowego bloku?

a tak poza wszystkim, to wygodnie zrobić sobie zaworek jakiś do spuszczania chłodziwa gdzieś na dole układu (pod warunkiem że masz jakoś sensownie umieszczony odpowietrznik :]

a co do płynów w wucecie, to od niepamiętnych czasów polecam borygo eko i demineralkę. śmiga to u mnie już od czasu drugiej wersji wuceta, bez najmniejszych problemów typu zmętnienie itp. dolewam tylko czasami trochę wody, bo jednak odparowuje gdzieś przez "kominek" trchę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałbym uzyskać w nowym układzie maksymalnie bezbarwny kolor (...) cieczy, i żeby oczywiście utrzymało się to możliwie długo. Co polecacie? Słyszałem że płyn innovateka jest przezroczysty i starcza na litr płynu, miał ktoś z nim styczność?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mieszanka koncentratu Inno i wody oczyszczonej (4:1) pływa u mnie od marca. Na początku wszystko było w porządku, jednak z czasem węże (Innovatek 8/10) delikatnie pożółkły (zajrzyj do tego tematu). Ponoć jest to wina tych konkretnych węży, kiedyś przy Tygonie nie miałem takich sensacji. W szufladzie mam jeszcze kilka metrów Tygonu, jak znajdę chwilę to zaleję kawałek i sprawdzę jak będzie się zachowywał.

Koncentrat Innovateka jest przeźroczysty, starczy na trochę więcej niż litr płynu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mieszanka koncentratu Inno i wody oczyszczonej (4:1) pływa u mnie od marca. Na początku wszystko było w porządku, jednak z czasem węże (Innovatek 8/10) delikatnie pożółkły (zajrzyj do tego tematu). Ponoć jest to wina tych konkretnych węży, kiedyś przy Tygonie nie miałem takich sensacji. W szufladzie mam jeszcze kilka metrów Tygonu, jak znajdę chwilę to zaleję kawałek i sprawdzę jak będzie się zachowywał.

Koncentrat Innovateka jest przeźroczysty, starczy na trochę więcej niż litr płynu.

potwierdzam innovatek szlałch sucks

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi