Skocz do zawartości
msn

Co lejesz do swojego WC ?

Rekomendowane odpowiedzi

apropo

wie ktos czy sa weze przezroczyste 10 mm wew i 12mm zew ?

Bo te ala castorama sa 10/14 i sa za grube.

10/12 są ale trudno takie normalnie w sklepach dostać na metry. Można kupić ale całe szpule po 100m :D

10/14 to straszne rurociągi owszem, ale 10/13 już całkiem spoko, ja takie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam takowe u siebie w układzie... Kupiłem w ogrodniczym bez żadnego problemu.

Tia jasne w ogordniczym kupisz węże do bęzyny i oleju, o których to niby piszesz w swoim temacie.

Węże to znane i lubiane "węże do benzyny i oleju" o średnicy wewnętrznej 10,5mm, ładne, przezroczyste i lśniące.

Tylko, że po pierwsze ja sie nie spotkałem z takim rozmiarem 10.5 wew. Nawet jakby co, to PolandMET pyta o 10/12, tak wiec czemu ma służyć Twój post? :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz sobie poradzilem, kupilem weze zbrojone wluknem o lekkim kolorze niebieskim wiec jak ulal pasuja do petrygo.

a do mocowania uzyje zaciskow na rury miedziane 15 mm :)

Panowieeeeeeee, moj komp zaczyna byc niezle zakrecony, po prostu mistrzostwo swiata ! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tia jasne w ogordniczym kupisz węże do bęzyny i oleju, o których to niby piszesz w swoim temacie.

A jednak, Miazga... Jeśli nie wierzysz, trudno. Wszystkim, którzy orientują się w takowych sklepach na terenie Wrześni mogę powiedzieć, że chodzi mi o ten, co jest koło "Akwazoo", na ul. Opieszyn.

Z góry przepraszam także za błędy gramatyczne i rzeczowe, wieczór i głośna muzyka nie sprzyjają myśleniu nad poprawnym wysławianiem się icon_smile3.gif

Tylko, że po pierwsze ja sie nie spotkałem z takim rozmiarem 10.5 wew. Nawet jakby co, to PolandMET pyta o 10/12, tak wiec czemu ma służyć Twój post? :blink:

Teraz wiem, że palnąłem totalną głupotę, węże te to naturalnie 10/12, także rozumiem Twoją frustrację ;)

Błąd w opisie swojego WC skoryguję.

EDIT: Poza tym te plastikowe króćce choinkowe i metalowe opaski też kupiłem w tym ogrodniczym ;)

Edytowane przez Charles

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jednak, Miazga... Jeśli nie wierzysz, trudno. Wszystkim, którzy orientują się w takowych sklepach na terenie Wrześni mogę powiedzieć, że chodzi mi o ten, co jest koło "Akwazoo", na ul. Opieszyn.

Fixa xD ale to sa węże do oleju i paliwa firmy polix xD i maja 10/1.5 ;) czyli 10/13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no co za oszustwo.

Ale swoja droga widzialem kiedys jak japonce prezentowali suchą wode. To bylo chyba nawet w teleexpresie. Normalnie wlozyl laptopa wlączonego do polowy i nic.

Takie cos by bylo fajnie, mozna by zrobic mody z zanuzonym kompem, tak jak ten mod z kompem w oleju

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja znalazlem cos takiego

2877200[/snapback]

Warto dodać że jeśli mowa o napięciu 230V to ani FluidXP ani Feser nie mają szans... Napięcia które masz na płycie/podzespołach są znacznie niższe a więc większość płynów do LC jest bezpieczna, swoją drogą to trzeba niezłych ekspertów żeby lać cokolwiek na zasilacz i liczyć że będzie działał. No ale ja przecież miałem 2-3 z fizyki w gimnazjum i liceum, a oni to "eksperci komputerowi" więc nie muszą wiedzieć takich rzeczy...

Co do Fesera Red pod oświetleniem:

Mam tylko nędzne katody UV Revolteca i Feser praktycznie pod nimi nie świeci. Z bardzo małej odległości robi się pomarańczowawy i trochę tam niby się rozjaśnia ale to żaden efekt w porównaniu z aktywnością np UV Blue [albo cokolwiek wlali do kompa z wystawy w Coolingu].

Ktoś mnie prosił o zdjęcia całego komputera z chłodzeniem Feserem ale niestety chwilowo nie używam obudowy więc efektów nie będzie :/

Jeśli znajdę baterie do aparatu zrobię parę ujęć pod UV.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warto dodać że jeśli mowa o napięciu 230V to ani FluidXP ani Feser nie mają szans... Napięcia które masz na płycie/podzespołach są znacznie niższe a więc większość płynów do LC jest bezpieczna, swoją drogą to trzeba niezłych ekspertów żeby lać cokolwiek na zasilacz i liczyć że będzie działał. No ale ja przecież miałem 2-3 z fizyki w gimnazjum i liceum, a oni to "eksperci komputerowi" więc nie muszą wiedzieć takich rzeczy...

No warto dodać , że sam to stwierdziłem jakiś czas temu oraz pomogła mi moja P. od fizy ;D

Ciężko jest zrobić płyn , który po zalaniu całego pceta gdy jest włączony nic nie zrobi. Mówi się , że feser taki jest ale są znane przypadki gdzie popsuł sprzęt więc są z tym problemy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi