jupijupi Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 Ale w Praktikerze jest podobno duży wybór węży. heh w akurat w moim praktikerze nie znalazlem dużego wyboru ... w lodzi sprawdziło się OBI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 apropo wie ktos czy sa weze przezroczyste 10 mm wew i 12mm zew ? Bo te ala castorama sa 10/14 i sa za grube. 10/12 są ale trudno takie normalnie w sklepach dostać na metry. Można kupić ale całe szpule po 100m :D 10/14 to straszne rurociągi owszem, ale 10/13 już całkiem spoko, ja takie mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
charles Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 apropo wie ktos czy sa weze przezroczyste 10 mm wew i 12mm zew ? Bo te ala castorama sa 10/14 i sa za grube. Ja mam takowe u siebie w układzie... Kupiłem w ogrodniczym bez żadnego problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 Ja mam takowe u siebie w układzie... Kupiłem w ogrodniczym bez żadnego problemu. Tia jasne w ogordniczym kupisz węże do bęzyny i oleju, o których to niby piszesz w swoim temacie. Węże to znane i lubiane "węże do benzyny i oleju" o średnicy wewnętrznej 10,5mm, ładne, przezroczyste i lśniące.Tylko, że po pierwsze ja sie nie spotkałem z takim rozmiarem 10.5 wew. Nawet jakby co, to PolandMET pyta o 10/12, tak wiec czemu ma służyć Twój post? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 juz sobie poradzilem, kupilem weze zbrojone wluknem o lekkim kolorze niebieskim wiec jak ulal pasuja do petrygo. a do mocowania uzyje zaciskow na rury miedziane 15 mm :) Panowieeeeeeee, moj komp zaczyna byc niezle zakrecony, po prostu mistrzostwo swiata ! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
charles Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 (edytowane) Tia jasne w ogordniczym kupisz węże do bęzyny i oleju, o których to niby piszesz w swoim temacie.A jednak, Miazga... Jeśli nie wierzysz, trudno. Wszystkim, którzy orientują się w takowych sklepach na terenie Wrześni mogę powiedzieć, że chodzi mi o ten, co jest koło "Akwazoo", na ul. Opieszyn. Z góry przepraszam także za błędy gramatyczne i rzeczowe, wieczór i głośna muzyka nie sprzyjają myśleniu nad poprawnym wysławianiem się icon_smile3.gif Tylko, że po pierwsze ja sie nie spotkałem z takim rozmiarem 10.5 wew. Nawet jakby co, to PolandMET pyta o 10/12, tak wiec czemu ma służyć Twój post? :blink:Teraz wiem, że palnąłem totalną głupotę, węże te to naturalnie 10/12, także rozumiem Twoją frustrację ;) Błąd w opisie swojego WC skoryguję. EDIT: Poza tym te plastikowe króćce choinkowe i metalowe opaski też kupiłem w tym ogrodniczym ;) Edytowane 15 Grudnia 2007 przez Charles Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 A jednak, Miazga... Jeśli nie wierzysz, trudno. Wszystkim, którzy orientują się w takowych sklepach na terenie Wrześni mogę powiedzieć, że chodzi mi o ten, co jest koło "Akwazoo", na ul. Opieszyn. Fixa xD ale to sa węże do oleju i paliwa firmy polix xD i maja 10/1.5 ;) czyli 10/13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 Ja leję czyste borygo eko. WC jest na działce, gdzie w zimie testuję sprzęt w warunkach poniżej 0st. C i układ nie moze mi zamarznąć, w temperaturze do ok -30st. C :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 a ja znalazlem cos takiego http://www.ncix.com/products/index.php?sku...ture=Fluid%20XP To co mnie zainteresowalo to kolor czerwony i brak przewodności prądu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 brak przewodności prądu. taaa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 no co za oszustwo. Ale swoja droga widzialem kiedys jak japonce prezentowali suchą wode. To bylo chyba nawet w teleexpresie. Normalnie wlozyl laptopa wlączonego do polowy i nic. Takie cos by bylo fajnie, mozna by zrobic mody z zanuzonym kompem, tak jak ten mod z kompem w oleju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiquidForce Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Sucha woda... Ciekawe ile w tym zostało wody. A bardziej na temat: u mnie chłodzi czerwony Feser. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 daj fote jestem ciekaw efektu czerwonego kolorku w wężach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiquidForce Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 (edytowane) Czerwony Feser wygląda tak sobie :S Niewątpliwie jest czerwony a nie różowawy ale wydaje się trochę mętnawy. Edit: Słabe te zdjęcia, jutro podmienię na ostrzejsze... Edytowane 15 Stycznia 2008 przez LiquidForce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baols Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 Moim zdaniem kolorek piękny... Zastanawiam się czy barwnik cooltek da mi podobny efekt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 wyglada jak krwioobieg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 a to ciekawe bo jeden gość na ppc pokazywał to wyglądał jak róż .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
charles Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 wyglada jak krwioobiegNadawał by się do Manekin-mod :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 Nadawał by się do Manekin-mod icon_smile3.gif http://galeria.shackit.pl/DarthBeavis/index.html było ! //EOT/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor666 Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 Jak mozesz to wrzuć zdjecie nocne po jakims podświetleniu to wtedy Feser red jest malo red. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baols Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 Też bardzo chętnie zobaczę jak wygląda to po podświetleniu. Najlepiej niebieskie/uv i czerwone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zastanawiam się czy barwnik cooltek da mi podobny efekt. Jarogniew pisał , że cooltek zostawia syf w wężach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baols Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 Dzięki za info. To będę musiał poszukać czegoś innego. Czy jest jakiś dobry czerwony barwnik? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor666 Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 Podobno to jest super ale nie do dostania w Polsce - Primochill Liquid Utopia - Blood Red Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackassek Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 a ja mam fasera uv clear/blue. Chwale sobie i podobno nie przewodzi prądu. Tylko drogi jest 45 za litr. Mimo to polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Czy do fesera UV ktos dolewal jakies barwniki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiquidForce Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 a ja znalazlem cos takiego 2877200[/snapback] taaa Warto dodać że jeśli mowa o napięciu 230V to ani FluidXP ani Feser nie mają szans... Napięcia które masz na płycie/podzespołach są znacznie niższe a więc większość płynów do LC jest bezpieczna, swoją drogą to trzeba niezłych ekspertów żeby lać cokolwiek na zasilacz i liczyć że będzie działał. No ale ja przecież miałem 2-3 z fizyki w gimnazjum i liceum, a oni to "eksperci komputerowi" więc nie muszą wiedzieć takich rzeczy... Co do Fesera Red pod oświetleniem: Mam tylko nędzne katody UV Revolteca i Feser praktycznie pod nimi nie świeci. Z bardzo małej odległości robi się pomarańczowawy i trochę tam niby się rozjaśnia ale to żaden efekt w porównaniu z aktywnością np UV Blue [albo cokolwiek wlali do kompa z wystawy w Coolingu]. Ktoś mnie prosił o zdjęcia całego komputera z chłodzeniem Feserem ale niestety chwilowo nie używam obudowy więc efektów nie będzie :/ Jeśli znajdę baterie do aparatu zrobię parę ujęć pod UV. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Warto dodać że jeśli mowa o napięciu 230V to ani FluidXP ani Feser nie mają szans... Napięcia które masz na płycie/podzespołach są znacznie niższe a więc większość płynów do LC jest bezpieczna, swoją drogą to trzeba niezłych ekspertów żeby lać cokolwiek na zasilacz i liczyć że będzie działał. No ale ja przecież miałem 2-3 z fizyki w gimnazjum i liceum, a oni to "eksperci komputerowi" więc nie muszą wiedzieć takich rzeczy... No warto dodać , że sam to stwierdziłem jakiś czas temu oraz pomogła mi moja P. od fizy ;D Ciężko jest zrobić płyn , który po zalaniu całego pceta gdy jest włączony nic nie zrobi. Mówi się , że feser taki jest ale są znane przypadki gdzie popsuł sprzęt więc są z tym problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Superlatarnik Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 Na jakich stacjach sprzedają borygo eko? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 Idź na 1 lepszą i powinien być zielony lub różowy do wyboru ja swój kupiłem na JET :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...