Carson Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 (edytowane) ja sprawdzilem praktycznie, tyle ze nie z aluminiowa chlodnica a luminiowym blokiem na hdd (w sigu jest foto). uklad byl zalany petrygo+demineralka (z przewaga petrygo) i nic nie korodowalo, uklad dzialal przez okolo 2 miesiace, zero korozji ;) Edytowane 3 Stycznia 2007 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Kupiłem dzisiaj petrygoQ czy to jest dobre? Mam zamiar to w stosunku 1:1 z wodą demineralizowaną wykorzystać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 (edytowane) Używam od ponad roku. Brak zastrzeżeń. Nic się nie osadza, koloru też nie straciło. Edit: Pisząc "od ponad roku" mam na myśli to, że bez wymiany płynu w układzie. Edytowane 24 Kwietnia 2007 przez oskarro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 To fajnie :-) cieszę się że to dobre rozwiązanie bo Borygo Eko nie znalazłem u siebie w mieście wszędzie to wstrętne różowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teges Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 mozesz pokazac fotke z zalanym ukladem, czy to petrygoQ rzeczywiscie jest blekitne ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 tak z ciekawości zapytam: 1. jest płyn który zmienia kolor zależnie ot temperatury? 2. laliście płyn chłodniczy do samochodu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 1. jest płyn który zmienia kolor zależnie ot temperatury?Takiego cuda to nie widziałem :wink: Ale to był rzeczywiście piękny efekt jakby przechodził z niebieskiego do czerwonego, ale tutaj pozostaje kwestia, że musiałby być odpowiednio "wykalibrowany" np. od 20 do 40*C. A co do pkt 2 - no w sumie laliśmy do samochodu, niektórzy leją do WC, ale głównie się używa do samochodu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 moze nie pod wplywem temperatury ale barwniki owszem i są ;) Lejemy Petrygo, Borygo, Demineralke i inne smiecie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 (edytowane) Właśnie stoje przed wyborem chłodziwa i po lekturze tych 16 stron jestem w punkcie wyjścia. Prawie jednogłośnie wszyscy polecaja borygo eko, niestety ma ono jedna wade. Jest zielone, a ja potrzebuje niebieskiego i tu juz są zdania mocno podzielone. O ile nie przeszkadzałoby mi zabarwianie węży (niebieskie innovateki) to osady w rezie i blokach owszem. Perspektywa rozkładania i czyszczenia układu raczej zbyt kuszaca nie jest. Jeśli chodzi o barwniki to podobno wszystkie predzej czy poźniej się wytracają. Czy ktos może polecić coś niebieskiego i bezproblemowego? Edytowane 25 Kwietnia 2007 przez Subvoice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Moza demineralka / destyl 100% do tego barwnik uv z rn ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Właśnie stoje przed wyborem chłodziwa i po lekturze tych 16 stron jestem w punkcie wyjścia. Prawie jednogłośnie wszyscy polecaja borygo eko, niestety ma ono jedna wade. Jest zielone, a ja potrzebuje niebieskiego i tu juz są zdania mocno podzielone. O ile nie przeszkadzałoby mi zabarwianie węży (niebieskie innovateki) to osady w rezie i blokach owszem. Perspektywa rozkładania i czyszczenia układu raczej zbyt kuszaca nie jest. Jeśli chodzi o barwniki to podobno wszystkie predzej czy poźniej się wytracają. Czy ktos może polecić coś niebieskiego i bezproblemowego? W moim przypadku Petrygo nie było takie złe osad na wężach był minimalny. Teraz jadę na Castrolu Antizfreeze i jak dotąd w moim odczuciu jest najlepszy z wszystkich płynów jakie używałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Od poczatku mojej zabawy z WC uzywam Petrygo. Nigdy nie mialem najmniejszych problemow. Weze moze delikaaaaaatnie z osadem, ale nie wiem na ile jest to kurz na zewnatrz, na ile od slonca a na ile od Petrygo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Ja mam niebieskie siki, podobno jest to Petrygo. Wybełtałem z destylowaną wodą w proporcjach 50/50. Osadów ani żyjątek nie stwierdziłem, ale mam aluminiowe wszystkie klocki, a Petrygo jest właśnie do aluminiowych układów, więc nie wiem, czy nie będzie się paprać z miedzianymi zabawkami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hard-Pc Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Demineralka & Zielone Borygo mniej więcej 50:50 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek1313 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Też mam Borygo Eko + demineralizowana (ok 50:50). Wszystko jest jak narazie ok :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobby82 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Feser One -> http://youtube.com/watch?v=9D4k9rUoJ4M&...ted&search= Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 (edytowane) W moim przypadku Petrygo nie było takie złe osad na wężach był minimalny. Teraz jadę na Castrolu Antizfreeze i jak dotąd w moim odczuciu jest najlepszy z wszystkich płynów jakie używałem. Jakie proporcje? 50/50? Dziekuje wszystkim za wypowiedzi :) Edytowane 26 Kwietnia 2007 przez Subvoice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 A ja w tej chwili mam okolo 1l shella i 0.1l wody osmotycznej Daje rade [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 (edytowane) Jakie proporcje? 50/50? Dziekuje wszystkim za wypowiedzi :) Tak 50/50. Tylko czasem zdarza mi się wlać więcej demineralki. A co do osadu to mam niebieskie innovateki i w sumie po roku wogule nie rzuca się w oczy, rez czyściutki (Nie to co Borygo którego dawno temu używałem) Edytowane 26 Kwietnia 2007 przez Interloper Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 u mnie borygo/petrygo rózowe :D i demineralka 60:40 [ot] wie ktos , na ile L starcza barwnik z RN ? aby kolor byl wyrazny? [/ot] :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 (edytowane) Ja używam demineralki i zielonego borygo (leje dopóki woda nie dostanie ładnego koloru :wink: ) Edytowane 3 Maja 2007 przez kretfr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma3ek Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 A czemu rozrabiacie Borygo? Są jakieś przeciwwskazania, żeby lać czyste? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 Ponoć na czystym Borygo są wyższe temperatury...? Ma ktoś jeden z barwników Feser? Jak to rozcieńczaliście? Na stronie pisze 1:50 ale czy przy większej ilości może wystąpić zjawisko osadzania barwnika? Pozdro :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 (edytowane) Ja mam, rozcieńczałem aż kolorek był odpowiedni do moich wymagań :} btw Na stronie jest napisane ;) Edytowane 19 Czerwca 2007 przez Greg_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hard-Pc Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 50:50 Demineralka + Borygo EKO i kapka barwnika :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 100% demineralka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 a co myslicie o tym płynie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 (edytowane) a co myslicie o tym płynie ?napewno można powiedzieć że ładnie świeci :) IMO troche drogawy Edytowane 19 Czerwca 2007 przez KAMILcom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 jak swieci to bede wiedzial dopiero jutro, bo musze odebrac katody od panny z domu :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 jeśli już kupiłes to daj fotki, bo ciekawy jestem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...