marco Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 Przypięty na prośbę AndyN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuperRzeźniK Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Borygo przewodzi bardzo dobrze, dlatego (jak już pisałem) nie jest najlepszą substancją w ukłądzie w wypadku wylewu! Proszę o przeczytanie moich postów w temacie o copalu! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Jakoś mam problemy by uwierzyć w to - borygo jest roztworem glikolu i wody oraz jakieś inne świństwa... druga sprawa to to że życie się nie rozwija - a to jest główny problem przy WC a trzecia to wytrzymuje do -35C :lol: niektórym się przydaje :razz: Na dodatek mam założenie że nic nie pocieknie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Gomez Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 To ja chyba popre ideę borygo i destylowana w rownej proporcji, ja tak mam i w porownaniu do samej destylki spisuje sie lepiej, temperaturki spadly o pare stopni. Pozatym trzeba byc uwaznym, bo jak twierdzi staropolksa prawda po borygo sie żygo:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Jeśli chodzi o lanie różnych roztworów do wceta to zachęcam przeczytanie tego arta - KLICK oraz tego KLICK Wniosek z tego - nie ma ciczy idealnej która by sie nadawała do kompa, przewodzi prad prawie wszystko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
themOn Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Interesujący jest ten 3M NovecTM HFE-7100, na stronie 3m napisali że nadaje się jako nośnik ciepła, ciekawe jak sprawdziłby się w wc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 (edytowane) hm ja od 3 lat mam to samo destylke/demineralizowaną plus płyn water slim czy jakos tak z cpc...od zakupienia tego zestawu tylko dolewałem wode no i bloki i węze na grubsze of kors cza było zmienić, te z cpc mozna o kant d... rozbic największą temp wody jaką miałem to koło 55 stopni zapomniałem 3 czy 4 razy włączyć wiatraki na chłodnicy :D po tym strasznie mi węze pociemniały :/ Edytowane 19 Listopada 2005 przez Gregu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuperRzeźniK Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 (edytowane) http://forum.purepc.pl/index.php?s=&showto...dpost&p=1456862 http://forum.purepc.pl/index.php?s=&showto...dpost&p=1457747 Edytowane 19 Listopada 2005 przez SuperRzeźniK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piteq Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 (edytowane) Drogi wynalazek, wydaje sie byc idealem :) http://www.fluidxp.com/index.php http://overclockers.com/articles1028/ edit woda destylowana + koncentrat w stosunku 20:1 Edytowane 20 Listopada 2005 przez piteq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 Proste pytanie co w Polsce kupić aby: - nie przewodziło prądu - zabija zielone świństwo - świeci w świetle UV - nie kosztowało 100zł (tylko mniej) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aPaCz42 Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 Witam Mam pytanie do WC-maniaków stosujących układy Al-Cu. Jakie środki wlewacie aby zapobiec korozji galwanicznej? Co sądzicie o tym http://mcs.pc.pl/produkt801.html ? Ktoś próbował już tego środka? W połączeniu z wodą demineralizowaną będzie dobry do układu Al-Cu ? aPaCz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 Proste pytanie co w Polsce kupić aby: - nie przewodziło prądu - zabija zielone świństwo - świeci w świetle UV - nie kosztowało 100zł (tylko mniej) wode z pod reaktora ;] bedzie swieci nawet bez uv ;) :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 a tak na poważnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 a tak na poważnie.Tak na poważnie ... to czegoś takiego nie ma! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 to przynajmniej - nie przewodziło prądu - zabija zielone świństwo - nie kosztowało 100zł (tylko mniej) NIE MUSI świeciĆ w świetle UV 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 to przynajmniej - nie przewodziło prądu - zabija zielone świństwo - nie kosztowało 100zł (tylko mniej) NIE MUSI świeciĆ w świetle UV 8) z tym przewodzenim to ciezko ;d ja mam demineralke i borygo (borygo 10%) swieci troche ;) kosztowało niewiele (borygo miałem za free, a destylkato nie kosztuje majatku. Zawsze mozna dolac cos co swieci w UV do wody...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 a jest chyba cos takiego co ma zabezpieczać części przed wyciekiem w chipie podobno o tym było może coś takiego zastosować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aPaCz42 Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Szukając na sieci inhibitorów korozji znalazłem coś takiego http://www.britex.netidea.pl/ W dziale inhibitory korozji http://www.britex.netidea.pl/index.php?a=lista&k=15&v=1 Znalzłem omawiany na tym forum COPAL :). A co sądzicie o tym http://www.britex.netidea.pl/index.php?a=opis&k=15&kt=&id=33 Cały czas mówimy o układach Al-Cu. Po pierwsze jest tańszy od Copala. Zapobiega zapowietrzaniu, smaruje pompę, działa antybiologicznie (BTW: Fragment o metanie w instalacji jest wspaniały. Ratunku moje WC wybuchło --> LOL :D ). Wymagane stężenie 1 proc. wiec starczy na ho ho i jeszcze troche. Pytanie tylko jak to się sprawuje w praktyce? Ktoś próbował może CH-3 w swoim WC? P.S. Copal jest teraz w promocji :) P.S.II [ OT: ] W sklepe tym jest pare cieawych środków do odkamieniania instalacji CO. Mogłyby się sprawdzić przy odkamienianiu starych nagrzewnic. aPaCz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Ja nie mogę!! Ależ wy kombinujecie! W dzisiejszych czasach każdy koncentrat do chłodnic samochodowych ma inhibitory i substancje zmniejszające napięcie powierzchniowe a do tego część świeci w UV - to dlatego by łatwiej było zlokalizować wyciek... Takie mam pytanie - dlaczego Borygo przewodzi prąd?? Przecież nie ma nawet teoretycznych podstaw do przewodzenia - brak jonów.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 kiedys bylo chyba o tym ze w polaczeniu z mala iloscia kurzu zanieczyszczen zachowuje sie jak przewodnik ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 (edytowane) No to jak w końcu jest z tym chlodziwem o cechach: - nie przewodzi prądu elektrycznego - ma dobre wlasciwosci chlodnicze (duze przewodnictwo ciepla) - jest w miare tanie - nie niszczy WuCeta Do czegos takiego dodalbym cos na antykorozje, antyzyjatka i zmiejszenie napiecia powierzchniowego. Czy zwykła destylka da radę? Edytowane 27 Grudnia 2005 przez lores Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piterix Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 (edytowane) Przez ponad pół roku stosuję borygo + woda destylowana w stosunku 1:3. Nic się nie zalęga, węże nie matowieją, wszystko OK i zastanawiam się nad którymś z tych płynów: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=78683947 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=78902967 warto zainwestować i wlać to do układu ? Poprawi się coś dzięki tym płynom ( np. temperatury)? Edytowane 27 Grudnia 2005 przez Piterix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedzil Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 (edytowane) płyn Tt - "Major Material Ethylene Glycol" a tu link do strony o borygo: klik w Tt i borygo nowym masz tą samą bazę, a jakby na to nie patrzeć, to cena trochę mniejsza no i litr a nie 0,5 B) ja po raz kolejny polecam borygo EKO. zamieszczałem już w tym topiku foto. wszystko jak należy, bez osadów itd. co do wydajności to największe skoki zanotujesz podkręcając obroty wentylatora na chłodnicy... Edytowane 27 Grudnia 2005 przez kedzil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Ja na alegro kupiłem jakis płyn o nazwie GLYCOL, podobno jak thermaltake COOLANT CL-W0044. Mój płyn o nazwie GLYCOL swieci pod UV podobno jest antykorozyjny, mają nie powstawac glony itp. Jeszcze go nie wlewałem do układu ale zrobie to pojutrze pokaze wam foto. 1l płynu, który sie miesza z 1l wody (co daje 2l gotowego płynu) kosztował 18zł. Ten płyn dopiero zaczyna intensywnie swiecic pod UV jak go sie pomiesza z wodą. Troche smierdzi ale jak za tą cene... Macie link do aukcji: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=78297672 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 W życiu bym nie dał 24zł za litr takiego płynu. Za 9zł masz litr borygo, które jest na bazie glikolu. Naciągactwo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 (edytowane) Ale nie swieci po UV :P W aukcji pisze ze dla pierwszych osób po 18zł Edytowane 29 Grudnia 2005 przez mkwd40 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Ale nie swieci po UV :POj świeci świeci ;) To ja wole kupic 1l Borygo, który "niby nie świeci" i barwnik UV z realitynet.pl. Wtedy to daje po oczach!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Oj świeci świeci ;) To ja wole kupic 1l Borygo, który "niby nie świeci" i barwnik UV z realitynet.pl. Wtedy to daje po oczach!!! No to wy wolisz. Ja kupiłem sobie ten za 18zł i spisuje sie swietnie, a pozatym podobno borygo podnosi temperatury chłodzonych podzespołów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Skończcie tę dyskusję co który z Was woli. To miał być merytoryczny topic, po lekturze którego osoba zainteresowana tematem bazując na zdobytych w nim informacjach sama podejmuje decyzje biorąc pod uwagę swoje oczekiwania, możliwości finansowe itp. Co który z Was woli g*** do tematu wnosi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Co który z Was woli g*** do tematu wnosi True, True :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...