Jawor_ Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 (edytowane) Witam ... Ogladajac kawałek czasu temu mod @Lynexa pomyślałem, że fajny pomysł zrobić sobie obudowe z drewna. Ale na takiej myśli wtedy się skończyło. W trakcie kompletowania elementów do WC zacząłem rozmyślać nad tym jak ja to wszystko upchne do obudowy (Midi Tower). Tak rozmyślałem i doszedłem do wniosku, że chyba lepiej bedzie zrobić nową obudowę. Skoro nową obudowę no to z czego innego jak nie z drewna :) I tak to się zaczęło. Zrobiłem wstępny projekt, zmieniałem go, ulepszałem - lecz do dziś nie mam jeszcze ostatecznego planu :) Projekt jest otwarty :) Napewno będzie to obudowa typu desktop. Prostopadłościan z kilkoma dodatkami. Kwestia tylko jak co zostanie ułożone - aktualny plan jest taki, że cd-romy, chłodnica i pudełko z wodą na budzie. Konkrety: Obudowa zostanie wykonana ze sklejki 6 mm. Szkielet to belki 14x14 mm. Wymiary obudowy: 45x55x22 cm (wymiary się już raczej nie zmienią) Motyw: Batman :D (wczoraj wymyślone dziś wcielone w życie :) ) Chcę zaznaczyć, że nie mam za dużo czasu toteż aktualizacje będą w miarę możliwości. Myślę, że wystarczy tej gadaniny - przejde do fotek :) * jakoś zdjęć jest jaka jest - niestety dostęp mam tylko do aparatu w telefonie. jezeli bedzie cos wiecej do pokazania zalatwie cyfraka ;) Pierwsze zmagania - wycięcie wzorku dla przodu obudowy. Przygotowania Podczas pracy (wzór wycinany wyrzynarką) Efekt końcowy W tle miasto nocą - a właściwie wieczorem ;) --- Dalsze postępy prac wkrótce (mam nadzieje że nie długo ;) ). Edytowane 26 Grudnia 2005 przez Jawor_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 bardzo ładnie wycięte jak na wyżynarke ręczną :wink: good job Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 fajne ;) czkamy na dalsze efekty prac! btw: cos malo wyrazne to miasto :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jawor_ Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 Dzisiaj znalazłem chwilke czasu aby nanieść na bok obudowy szkic napisu "BATMAN". Będzie on wycięty. Niestety tego juz dzisiaj nie zdążyłem zrobić. Jak kogoś interesuje jak napis będzie wyglądał zamieszczam fotki. Szablon napisu Odrysowany napis Ciąg dalszy nastąpi ... ;) --- Update: 18.11.2005 No i ciąg dalszy nastąpił ;) Wycięty został wcześniej pokazywany obrys napisu "BATMAN". Jak wyszło oceńcie sami :) Fotki Podczas pracy: Narzędzie zbrodni ... tfu pracy ;) Efekt końcowy: Dalsze efekty prac już niedługo ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 bardzo ładnie wycięte jak na wyżynarke ręczną :wink: good jobLadnie wyciete, bo duzo roboty, i ostrych "zakretow" nie ma. To co sie tutaj dziwic :?: Ladnie zrobione i tyle, wazne, ze pomysl nie jest oryginalny i ogolnie mi sie nie podoba :wink:. Ja mam (samorecznie + wyobraznia) graber na oknie od kompa, i to jest prOfesjonalna robota :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RONIN3579 Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 (edytowane) SUPERRRR!!! Do takiego czegos to nie trzeba kasy i czasu tylko talentu... Edytowane 19 Listopada 2005 przez RONIN3579 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jawor_ Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 SUPERRRR!!! Do takiego czegos to nie tżeba kasy i czasu tylko talentu... No pieniedzy to masz racje ze za duzo nie potrzeba - jest to dosc nisko budzetowy mod. Ale co do czasu to nie jest tak do konca ze go duzo nie potrzeba ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RONIN3579 Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 No masz racje ale jak np nie ma sie odp. sprzętu to troche to zajmnie!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jawor_ Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 No ze sprzetem rowniez to troche zajmuje wiec co dopiero bez sprzetu ;) Do takiego czegos to nie tżeba kasy i czasu tylko talentu...Chybaze Ci chodzilo o to ze trzeba czas - jak tak to sie nie zrozumielismy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RONIN3579 Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 No ok czasy też, ale takentu TEŻ trzeba! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jawor_ Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 (edytowane) Po dosyc dlugiej przerwie nareszcie jakis update :) Niestety niewielki ale dobre i to :) Mam nadzieje ze wkrotce obudowa zostanie skonczona. Fotki ... Wyciete dziury pod wyjscia MOBO i zasilacz Mocowanie na FDD (bardzo proste - moze to obuduje - ale sie jeszcze zastanowie - jak narazie podoba mi sie takie odkryte - ew. pomaluje stacje dyskietek na czarno :) ). Te srubu na samym koncu zostana zaklejone drewnianymi katawnikami. Pozdrawiam Edytowane 5 Grudnia 2005 przez Jawor_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 No obudowa sie zmienia, i w zupelnie innym kierunku niz sie tego spodziewalem :blink:. Po prostu staje sie ladniejsza, bo te poczatki jakos mi nie wpadly w oko, ale teraz, idze ku lepszemu. Czekam na final i wtedy ocenie/posumuje :wink:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jawor_ Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 (edytowane) Kolejny update. Mysle ze teraz juz cos wiecej mozna zobaczyc :) Fotki poskrecanej i polakierowanej obudowy. (Lakierowane lakierem wodnym - połysk :) ) Oczywiscie to jeszcze nie koniec :) Edytowane 10 Grudnia 2005 przez Jawor_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 Fajna buda [; Nieźle Ci wyszła [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel.agh Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 Jeden z niewielu postępujących modów, gratuluję cierpliwości :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Bardzo fajny pomysł :) ja bym potem wstawił w ten napis i logo batmana plexy ale to jak wolisz, twoja to praca i tak dalej trzymać :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fliper_nx Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 bardzo ciekawy pomysł ze zrobieniem budy z drewna iż takich jest stosunkowo mało i jeszcze motyw batman ciekaiwe sie zapowiada :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fanfantulipan Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 bardzo ladnie staranne wykonanie GOOD LUCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BikerBo Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 gratulacja, bardzo dobra robota ! tylko zebys jej czasem nie pomalowal :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jawor_ Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 gratulacja, bardzo dobra robota ! tylko zebys jej czasem nie pomalowal :DMalowac w zadnym wypadku nie bede :) Juz jest polakierowana i taka zostanie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 I to mi siępodoba ! wreszcie lakierowana buda z drewna, a nie pomalowana farbą :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 @Jawor Bracie nie zrozum mnie zle, szanuje twoj ogrom pracy wlozonej w bude, ale po prostu mi sie ona nie podoba. Nie to zebym sie czepial czegos konkretnego, ale calosc mi po prostu "nie lezy". Mimo to, jak juz mowilem respect za ogrom pracy i wysilku wlozony w ten projekt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fliper_nx Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 ja proponuje bejce jakis jasny odcien naturalnego drewna :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jawor_ Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 (edytowane) ja proponuje bejce jakis jasny odcien naturalnego drewna :razz:Zastanawialem sie wlasnie nad jasna bejca. Ale ostatecznie wybralem sam lakier. Buda z drewna to niech kolor ma naturalny :) Edytowane 11 Grudnia 2005 przez Jawor_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 O buda bedzie taka pozioma, lezaca :?: :blink: To sie zdziwilem :wink:. Ale ladnie wychodzi, mam nadzieje, ze nie pomalujesz drewnianej obudowy jak kilka Twoich wczesniejszych topicow, zalozonych przez kumpli z forum :|. Bo kolejna obudowa drewniana, pomalowana na czarno, zniszczy efekt koncowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BikerBo Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 budy lezace sa ladne :) nie ma problemu z wyjmowaniem rzeczy i jakos tak wygodniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jawor_ Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 Mały update :) Wkrecona blacha pod plyte glowna. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian193 Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 (edytowane) Hmmm, a jak zamierzasz zamontować napędy?? :blink: No i co z tym znaczkiem batmana? bedzie tam pleksa lub cos takiego?? ogólnie pomysł i wykonanie bardzo fajne!!! :D Edytowane 17 Grudnia 2005 przez marian193 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jawor_ Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Naped bedzie lezal na obudowie. Ostatecznie bedzie on obudowany (sklejka oczywiscie ;) ). Za znaczkiem batmana oraz za napisem bedzie czarna siatka (taka jak jest wykorzystywana w tunningu samochodow). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 NA obudowie? a może wkomponować napęd w nietoperka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...