myrddin669 Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 ja jeszcze nie widziałem niczego nadzwyczajnego na tej płycie ;) trzeba poczekać na biosy pewnie... w ogóle jakiś dziwny klimat wokół tej płyty jest, odnoszę wrażenie że wszyscy co jej używają albo się boją po pierwszych niespodziankach zeby ja pochnac na maxa albo cos starają się ukryć...?? moja teoria jest na maxa spiskowa oczywiście jak zawsze :lol: i proszę się nią nie sugerować (bo ja np. cały czas wierzę w płyty głowne robione w wersji na europę środkowo-wschodnią :P) ale fakty są takie ze wiecej jest gadania i jakiegos walkowania szczegołów, skrupulatnego ustawiania timingów, blablabla. ja nie kumam co oni sie wszyscy tak czają??? timingi to sie ustawia jak sie znajdzie max procka chyba nie?? zreszta czekam caly czas. asrock mnie wkur....... :lol: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Jadą całkiem wysoko, nawet zmiaszali 2 różne RAM na BH i TCCD na raz. Tyle, że jak widać płyta nie najbardziej lubii Crucial Ballistix :? Zresztą między wersją D a Sli-DR też różnica wielka, w to taka sama płyta (4 S-ATA raptem rónicy - a wersja Sli-D też całkiem kosztuje) Zatem tak po prostu jest - wersje tzw. Deluxe czy Premium kosztują, bo kosztują. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Cena jest kosmiczna, raczej nie kupie jej, chyba ze wygram w totka to kazdy pc by mial taka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Jadą całkiem wysoko, nawet zmiaszali 2 różne RAM na BH i TCCD na raz. Tyle, że jak widać płyta nie najbardziej lubii Crucial Ballistix :? Zresztą między wersją D a Sli-DR też różnica wielka, w to taka sama płyta (4 S-ATA raptem rónicy - a wersja Sli-D też całkiem kosztuje) Zatem tak po prostu jest - wersje tzw. Deluxe czy Premium kosztują, bo kosztują. 2x512+2x512=2048 BH-5+TCCD Móje zabawy z 2048 (2x8512 BH-5 i 2x512 Tccd). ale to jeszcze na SLI-DR której już nie mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 A dlaczego już nie masz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 A dlaczego już nie masz??Dłuuuuga historia. dopóki płyta nie padła a konkretniej dopóki nie padło pci-e byłem baardzo happy. Potem sprawy z serwisem ciągneły się 3 miesiące w tym czasie było kilka wymian.. wogóle to bardzo skomplikowana historia. skończyło sie na tym że po 3,5 miechach dostałęm nową płytę i ją sprzedałem, bo miałęm dość styzności z serwisem pewnego sklepu komputoreowego. Teraz nie wiem co robić, póki co cena RDX CF-DR jest troszke bez sensu, SLI-DR Expert też nie grzeszy ceną. :( Do tego słyszało się o tych przypadkach palenia procków. Chyba podzienkuje i postoje, poczekam jeszcze z 2-3 tygodnie aż sytuacja sie ustabilizuje. póki co mam MSI S939. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolyCount Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 Mam chrapke na ta plyte wiedze ze atmosfera woqul niej jest niezaciekawa ;) . Mam pytanie czemu niema na stornie producenta zadnego opisu odnosnie tej plyty ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 Pitolenie takie....Jeden strzelił wynik i reszta jak pszczoły do miodu leci. IMHO więcej huku niz pozytku z tego na razie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 Nie no płyta jak płyta. Już jest nowy Beta BIOS i może niedługo będzie naprawdę dobrze. A to, że strzelił proc??? Znam przypadki gdzie i Athlony też strzelały, więc żadna nowość... A na stronie producenta jest jak najbardziej: http://www.dfi.com.tw/Product/xx_product_s...TYPE=LP&SITE=NA http://www.dfi.com.tw/Support/Download/bio..._FLAG=A&SITE=NA http://www.dfi.com.tw/Support/Download/bio..._FLAG=B&SITE=NA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 nie no naprawde, jak dla mnie to zadnych rewelacji nie pokazali jeszcze... chodzi mi o max_oc, chyba jakis fx poszedl na ~3900 i koles pisal ze to o 40 mhz wiecej niz na starej lanparty ale nie pamietam czy byl jakis screen... pewnie byl ale zapowiadali rewolucje a tu wychodzi ze plyta prawdopodobnie nie jest warta swojej ceny widzial ktos jakies dowody na to zapowiadane 10mhz wiecej na winbondach? bo ja nie, ale moglem przeoczyc. jakby kto co ciekawego wyhaczył to pisac :D pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 Pamiętaj, że na żadnej płycie pierwszy BIOS nie szczycił się wydajnością i wysokim O/C. Teraz mamy dopiero pierwszą Beta Wersję - trzeba jeszcze z miesiąc poczekać moim zdaniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 nie no naprawde, jak dla mnie to zadnych rewelacji nie pokazali jeszcze... chodzi mi o max_oc, chyba jakis fx poszedl na ~3900 i koles pisal ze to o 40 mhz wiecej niz na starej lanparty ale nie pamietam czy byl jakis screen... pewnie byl ale zapowiadali rewolucje a tu wychodzi ze plyta prawdopodobnie nie jest warta swojej ceny widzial ktos jakies dowody na to zapowiadane 10mhz wiecej na winbondach? bo ja nie, ale moglem przeoczyc. jakby kto co ciekawego wyhaczył to pisac :D pozdro gdzie to obiecywali ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metz Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 (edytowane) Tu macie świeżą recke tej płyty: http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2620 Zobaczcie jaką wartość HTT udało im się osiągnać... :blink: :wink: Edytowane 25 Listopada 2005 przez Metz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 Tu macie świeżą recke tej płyty: http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2620 Zobaczcie jaką wartość HTT udało im się osiągnać... :blink: :wink: akurat HTT to w A64 w dużym stopniu zależy od CPU - miałem kilka proców i szły różnie od 320 do 480 HTT ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 akurat HTT to w A64 w dużym stopniu zależy od CPU - miałem kilka proców i szły różnie od 320 do 480 HTT ...No właśnie, jakim cudem udało Ci się osiąnąć htt=480?? Mogę uzyskać "jedyne" 465... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 No właśnie, jakim cudem udało Ci się osiąnąć htt=480?? Mogę uzyskać "jedyne" 465...Clockgen? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 Clockgen? nie czytacie dokładnie chyba ... jeden proc idzie wysoko na htt inny nie ... U mnie jeden zamykał bios, a w windach szedł jeszcze wyżej Widziałem już na DFI NF4 i coś koło 505HTT (zdaje się jeden clockgen się skończył :D) Mój aktualny Venice nie lubi HTT >370 ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 czy expert ma zaislanie ramu na stałe z 5V tak jak rdx czy dali plame i 3,3V (nie wierze)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 Do 4V można na ramki ustawić - więc raczej nie z 3,3 linii są zasilane Hehe w biosie max HTT to w expercie 550MHz ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 (edytowane) Ja słyszałem, że z 5ki jest zasilanie na RAM tak jak mówi yotomeczek. 4.0V max w BIOSie. Edytowane 25 Listopada 2005 przez Hirotaro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 no rewelacja syf na expert przeciez kupno takiego mobo za te 860pln to kasa w bloto - kto mi w PL uzna gware ?? Odsprzedać też byłoby ciężko ... Ale KUPA :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolyCount Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 (edytowane) no rewelacja syf na expert przeciez kupno takiego mobo za te 860pln to kasa w bloto - kto mi w PL uzna gware ?? Odsprzedać też byłoby ciężko ... Ale KUPA :mur: :) Optymistyczne spojrzenia na swiat :) jak mi kasa naplynie w tym miesiacu to kupuje to plyte i ja potestuje , zobacze co jest warta , mam nadzieje ze te wszystkie negatywy niebeda mialy odwzorowania w plycie :P. Edytowane 26 Listopada 2005 przez PolyCount Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 :) Optymistyczne spojrzenia na swiat :) jak mi kasa naplynie w tym miesiacu to kupuje to plyte i ja potestuje , zobacze co jest warta , mam nadzieje ze te wszystkie negatywy niebeda mialy odwzorowania w plycie :P. raczej realne ... weź w polsce udowodnij że dostałeś mobo z przerżniętą ściechą :D jak tej mobo nikt na stanie nie ma i pod zamówienie ściągają ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 czyli one sa "seryjnie" zjechane ?? tak z premedytacja??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 OOOO alez DFI sie spultalo..... Teraz to wyglada faktycznie jak LP na NFII. Moja mobo na przyklad( ta z NFII) miala powymieniane recznie kendziory ;) W kilku miejscach mialem taki fany syfek zakrywajaco co jest pod spodem....Ale widze tutaj poszli na calosc..... Fakt faktem, ta mobo z NFII ladnie smigala... fsb 270 bez zadnych dopalaczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 @yoto generalnie to miał być pierwszorzędny PLUS tej płyty - że będzie lepiej prowadzić pamięci przy wysokim napięciu vdimm, ze względu na usprawnienie sekcji właśnie zasilania pamięci i zmniejszenia fluktuacji napięcia vdimm i vtt, co przy zwyklych LP NF4 było "podobno" problemem - nie wiem, nie miałem. nie będe się wypowiadał wiążąco, bo mnie znowu skasują :lol: w jednym topicu na XS był problem wałkowany przez gościa o nicku EMC2 - podłączył LPNF4 pod oscyloskop i faktycznie widać było takie nieładne fale, ale ja nie kumam nawet co to jest oscyloskop takze :lol: może kolejny chwyt marketingowy pamięci są zasilane na sztywno z linii 5V pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolyCount Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 czyli one sa "seryjnie" zjechane ?? tak z premedytacja???Jaka firma umyslnie podcinala by sobie gardlo felernym produktem ?:) Mam nadzieje ze omeny tej plyty to tylko jakis niefortunny zbieg okolicznosci :P. A plyta okaze sie dobrym produktem . Oby tak bylo mam taka nadzieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 (edytowane) Jaka firma umyslnie podcinala by sobie gardlo felernym produktem ?:) Mam nadzieje ze omeny tej plyty to tylko jakis niefortunny zbieg okolicznosci :P. A plyta okaze sie dobrym produktem . Oby tak bylo mam taka nadzieje. a pamiętecie abity z poprzecinanymi ściechami ?? historia się powtarza ... >> myrddin669 nie kumam sensu Twojej wypowiedzi ... Edytowane 26 Listopada 2005 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Tescik wyprodukowany przez MrIcee: http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2620 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Tescik wyprodukowany przez MrIcee: 1776832[/snapback] Tu macie świeżą recke tej płyty: http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2620 Zobaczcie jaką wartość HTT udało im się osiągnać... :blink: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...