yotomeczek Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 (edytowane) Już następna (tak powiedzieli Ci z DFI) jedzie dobra, tzn tak samo dobra, tylko z fabrycznym cięciem/brakiem ścieżki. Tutaj DFI wypowiedziało się tak: W ostatecznych testach okazało się, że istnieje problem z układem SPDIF i postanowiliśmy (aby nie marnować całej serii i nie opóźniać już zamówionych dostaw) ciąć ścieżkę. Był to zabieg Last Minute ale powiódł się w 100% i wszystkie płyty mają sprawny obwód SPDIF. I podkreślam jeszcze raz... To jest jakaś masowa paranoja... Tego nie widać praktycznie!! To coś ma z 2 mm długości a może nawet mniej. to nie jest masowa paranoja - to są WYMAGANIA co do płyty kosztującej blisko 900PLN ... tak jak byś nowe autko z porysowanym lusterkiem kupił ... A DFI jak zjeba.ło mobo to powinni cene spuscic a nie ratować zyski - może nikt nie zauważy ... Edytowane 30 Listopada 2005 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Wiesz co Ci powiem... To nie jest jak porysowane lusterko, tylko jak hmmm... nie-idealnie zamykająca się popielniczka (z jednej strony odstaje milimetr a z drugiej 3) - i szczerze mówiąc nawet samochód z 300k PLN będzie miał zawsze coś. Bo zawsze coś jest!!! Jak nie widoczne, to gdzieś w scalakach i komputerze pokładowym lub w kabelkach, lub gdziekolwiek indziej. Ja to zobaczyłem dopiero gdy znalazłem wątek na xTremeSystems Forum - a wcześniej oglądałem płytę całkiem dokładnie - teraz nawet widzę, że te z testów z AnandTech też to mają. Ale trzeba kurczę tak oko wytrzeszczyć, że aż boli. To ma kurde 1 mm!!!!!!! I dokładnie jest to paranoja. A szczególnie te gadki o spalaniu procesorów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 No tak płyta jest ale jej nie ma, działa ale się psuje itp... No cóż jak dla mnie to komuś z DFI kasa uderzyła do głowy i chcą teraz jak najwięcej z ludzi wyssać lecąc na opinii jaką jak na razie sobie wyrobili. Jedno mnie dziwi, czy nie za szybko zaczęli wypuszczać buble? Wg mnie nie mają jeszcze tak silnej marki żeby lecieć w ch*%a a jak widać tak właśnie robią... No cóż pozyjemy zobaczymy ale w jakąś rewolucję wątpię. Wg mnie lepiej by było jakby AMD w końcu wporało się z obsługa pamięci i te rzekome x MHz przy wadach nie ma najmniejszego znaczenia... pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 (edytowane) jak dla mnie yoto ma racje, do dwóch jego argumentów (że małowymagający są uzytkownicy i dużo kasy mają) ja bym dodał jeszcze jeden ... "kult DFI" ... To sa płyty głowne, robia je ludzie, zarabiaja na tym, to jest ich praca (kasa) itp. A zauwazyć można cos takiego jak by to DFi z "powołania" robiło ... każdy badziew wydać może i każdy pieniądze dziś chce zarazbiać. A od czegoś co 900zł kosztuje to ja bym "troche" wymagał Edytowane 1 Grudnia 2005 przez ma1y Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 (edytowane) Właśnie poczytajcie wypowiedzi choćby MDZCPA a potem się wypowiadajcie... A. Się nic nie psuje. B. Cięcie ścieżki to normalna sprawa => właśnie Chwali Im Się, że robili Testy Jeszcze Tuż Przed Premierą, a nie wydali Bublu => bo to bez cięcia można byłoby nazwać bublem... Edytowane 1 Grudnia 2005 przez Hirotaro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Właśnie poczytajcie wypowiedzi choćby MDZCPA a potem się wypowiadajcie... A. Się nic nie psuje. B. Cięcie ścieżki to normalna sprawa => właśnie Chwali Im Się, że robili Testy Jeszcze Tuż Przed Premierą, a nie wydali Bublu => bo to bez cięcia można byłoby nazwać bublem... albo DFI Expert jest dla Ciebie fetyszem albo nie szanujesz kasy ... Dla mnie tak drogie mobo powinno być dopracowane w najmniejszych szczegółach Wiem że już je kupiłeś - więc teraz nie możesz się dołować że wydałeś ileś tam więcej i masz jakieś smarki na mobo ... Jak na razie poza bodajże jednym przypadkiem wywalenie 900 zamiast 550 (Ultra D) nikomu nie przyniosło ani MHz na ramach ani na procku ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 albo DFI Expert jest dla Ciebie fetyszem albo nie szanujesz kasy ... Dla mnie tak drogie mobo powinno być dopracowane w najmniejszych szczegółach Wiem że już je kupiłeś - więc teraz nie możesz się dołować że wydałeś ileś tam więcej i masz jakieś smarki na mobo ... Jak na razie poza bodajże jednym przypadkiem wywalenie 900 zamiast 550 (Ultra D) nikomu nie przyniosło ani MHz na ramach ani na procku ... Zgadzam się ;) nie ma co duzo mówić DFI to marka dobra ale igdy nie była doskonała. NA infiniti NF2 też było jakieś zielone dziadostwo załaniające niedoskonalenia . . . ale płta chodziła super. DFI zaczeło poważnie lecieć w ch . . Myślałem że to tylko pojedynczy przypadek u mnie na nowych 3 SLI-DR ale widzę że na forach zaczynają ludziska mieć takie same problemy. Otóż nowe DFI osiągają drastyznie małe HTT, umnie było to 245 max :blink: u innego kolesia na pclabie UltraD lata mu max 255 .. paranoja, na początku myślałem że dostałem jakieś gów...ane płyty .. zwykły pech . . a tu okazało się że nie do konca :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolyCount Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Ludzie ratujcie :) ja juz mam bol glowy od tych wad tej firmy :) , mam zamiar zakupic plyte DF pod X2 Athlona mialem kupic experta , ale im dluzej przegladam i czytam recenzje tym bardziej mam mniejszy zapal zeby ja nabyc :(. JAka plyte mi polecacie pod takiego Athlona , chcialbym oczywiscie sprobowac OC. Ewentualnie jakie inne plyty polecacie innych firm cena moze byc z najwyzszej polki . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Ludzie ratujcie :) ja juz mam bol glowy od tych wad tej firmy :) , mam zamiar zakupic plyte DF pod X2 Athlona mialem kupic experta , ale im dluzej przegladam i czytam recenzje tym bardziej mam mniejszy zapal zeby ja nabyc :(. JAka plyte mi polecacie pod takiego Athlona , chcialbym oczywiscie sprobowac OC. Ewentualnie jakie inne plyty polecacie innych firm cena moze byc z najwyzszej polki .Ja w styczniu zamierzam zmieniać sprzęt a juz od dwóch miesięcy śledze szczegółowo fora polskie i zagraniczne i do tej pory nie jestem przekonany. Cały czas waham się pomiędzy Abit Fatal1ty a DFI i nic innego w wyborze dla mnie nie ma. Tzn wiele płyt jest dobrych a nawet bardzo dobrych ale ja szukam czegoś ekstremalnego dlatego tylko te dwie. Wielu twierdzi że Fatal1ty nie jest tak odjechana jak DFI, ale za to odpada wiele problemów z użytkowaniem i troche większa kompatybilność na starcie. Co do wypowiedzi o uszkodzeniu. Zgadzam się z każdym po części ale nie do końca - dlatego, że to producent w końcu decyduje jak naprawia swoje problemy, swoich płyt i przez siebie zaprojektowanych. I jeśli wypuszcza jakiś produkt jako nowy, daje normalną gwarancje i twierdzi że jest sprawny to tak należy uznać. W końcu dostajemy gwarancje na to że produkt jest sprawny a nie na wygląd estetyczny i jakieś tam rysy że są lub ich nie ma. I jak wydam te 900 albo więcej zł to wciąż oczekuje tak samo jak od produktu za 400zl że ma być sprawny w całym okresie gwarancji i w całym jej zakresie. A klient ma tylko wybór kupić albo nie kupić to co jest na półce. Mnie bardziej w tym modelu martwi że się nie lubi z np Crucialami i to by mogli poprawić. To tyle odemnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Wg MDZCPA Cruciale chodzą dobrze - sam je ma na 2 płytach experta i nie narzeka. Poza tym popatrzcie ile to BIOSów wyszło do np. NF7 i na każdym komputer każdego (każdy egzemplarz) działał inaczej!!! Były przecież i BIOSy robione pod konkretne RAMy - a Expert na razie ma tylko 3 BIOSy w tym 2 Beta... Poczekajcie zanim zaczniecie gadać. Rafa ma rację - Producent wręcz powinien zostać lepiej odebrany, gdyż potwierdził to, że bubla wypuścić nie chce!! Testy dodatkowe tuż przed Premierą - podejrzewam, że wiele firm nie zawraca sobie tym głowy => czy kiedyś nie były wymieniane całe serie płyt z wadliwym mostkiem południowym??????? A właśnie były!!!! I to był dopiero bubel! My dostajemy Gwarancję, DFI powiedziało co zrobiło i dlaczego a dodatkowo "tego" czegoś prawie nie widać! Najlepsze jest to, że wypowiadają się Negatywnie osoby, które albo nie mają tej płyty, albo dopiero zaczynają swoje zabawy sprzętowe... A tak przy okazji - płyty ASUSa z serii A8N czy to Deluxe, Premium czy nawet ta nowa 32 też mają problemy a ceny zbliżone (Premium i 32) - Premium jak wszystkie niższe ma problemy z Każdymi Ramami o Timingach 2-2-2-5-1 i działają z nimi stabilnie tylko na stockowych ustawieniach. A wersja 32 (o pamięciach jeszcze nic nie wiem) też zjarała kilka procków. Zatem Każda MoBo ma jakieś błędy, które nieraz są wadą w modelu a nieraz przypadkiem lub błędem użytkownika (jaranie procków). Wielki szum z tak błachego powodu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Wg MDZCPA Cruciale chodzą dobrze - sam je ma na 2 płytach experta i nie narzeka. Poza tym popatrzcie ile to BIOSów wyszło do np. NF7 i na każdym komputer każdego (każdy egzemplarz) działał inaczej!!! Były przecież i BIOSy robione pod konkretne RAMy - a Expert na razie ma tylko 3 BIOSy w tym 2 Beta... Poczekajcie zanim zaczniecie gadać. Rafa ma rację - Producent wręcz powinien zostać lepiej odebrany, gdyż potwierdził to, że bubla wypuścić nie chce!! Testy dodatkowe tuż przed Premierą - podejrzewam, że wiele firm nie zawraca sobie tym głowy => czy kiedyś nie były wymieniane całe serie płyt z wadliwym mostkiem południowym??????? A właśnie były!!!! I to był dopiero bubel! My dostajemy Gwarancję, DFI powiedziało co zrobiło i dlaczego a dodatkowo "tego" czegoś prawie nie widać! Najlepsze jest to, że wypowiadają się Negatywnie osoby, które albo nie mają tej płyty, albo dopiero zaczynają swoje zabawy sprzętowe... A tak przy okazji - płyty ASUSa z serii A8N czy to Deluxe, Premium czy nawet ta nowa 32 też mają problemy a ceny zbliżone (Premium i 32) - Premium jak wszystkie niższe ma problemy z Każdymi Ramami o Timingach 2-2-2-5-1 i działają z nimi stabilnie tylko na stockowych ustawieniach. A wersja 32 (o pamięciach jeszcze nic nie wiem) też zjarała kilka procków. Zatem Każda MoBo ma jakieś błędy, które nieraz są wadą w modelu a nieraz przypadkiem lub błędem użytkownika (jaranie procków). Wielki szum z tak błachego powodu... Wiesz co kupiłeś i się ciesz - nie wmawiaj innnym, że to perfekcyjne mobo ... Dla mnie to nie jest afera z błahego powodu ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 (edytowane) No jest afera bo co to jest jakaś milimetrowa plamka??? Afera byłaby gdyby nie było plamki tylko niedziałające MoBo... Ewentualnie byłbym skory zrozumieć gdyby 100% ludzi uzywało SPDIF - a ilu używa??? Zresztą układ jest sprawny, bo Ci z ExtremeSystems już sprawdzili. Edytowane 1 Grudnia 2005 przez Hirotaro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 heh tak się składa, że w tym wątku też kilku userów co już mają DFI i mieli też DFI na NF2 a inni przymierzają się do kupna, wątpię żeby takie płyty jak produkty DFI brali ludzie nie mający doświadczenia ze sprzętem (chociaż jakaś grupa na pewno się znajdzie takiech osób). Pozdr P.S. Wszystkie nasze komentarze to i tak jak na razie tylko spekulacje, bo ma ją tu jedna osoba i jak na razie nic nie wiemy. A co do palenia proców, to teksy, że spalił bo nie umie uzywać są chyba nie na miejscu, tak samo było z silencerem. Najlepsze było jak ktoś się smiał z innych, że nie potrafią zamontować a po kilku miechach grafa mu padała... IMHO nie warto dla wirtualnych MHz brać mobo z którym już są problemy i niepewność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Ale jakie są problemy??? Bo ja cały czas nie rozumiem. A co do palenia i błedów => dałem ogólnik i podałem drugą stronę medalu => tu akurat była Faulty MoBo (przedpremierowa MoBo) ale człowiek dostał Nowy Procesor i Nową Płytę. O ilę się też nie mylę na NF7 też kręciło się cienko na Firmowych BIOSach => dopiero Merlin, Trats i TicTac wprowadzili ruch w branży O/C. Tutaj MoBo ma zaledwie miesiąc i 2 Beta BIOSy a niektórzy już lecą całkiem nieźle => poczytajcie wypowiedzi tych "Lepszych" z Extreme... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 gdzie tam stoi napisane ze mobo OPB bylo jakśs wersją "pre"??? oni zaczęli zajmować takie stanowisko, dopiero jak spalil 3 procki (nie 2 ;), 2*FX57, 1*X2 4600), a i tak nieśmiało. windwithme spalil procka (albo 2 - nie pamiętam) na pewno na płycie finalnej... potem szybko wyszedł bios i problemy przestały być problemem :D a zaczęła wydajność i kompatybilność z niektórymi memkami (np. wyżej wspominane ballistixy). JA czekam na jakieś wr'y na tej płycie!!! może ktoś ma kaprys kupić ją i używać do lekkiego OC. Płyta była zapowiadana jako najnowszy bolid F1 wśród mobos na s939! Parę okrążeń już zrobiła, ale cały czas kopci jej się z rury i jeszcze koła nie złapały wspólnego toru jazdy ;) Płyta jest w rękach paru ludzi na świecie, którzy naprawdę kumają ten sport i mają w rękach proce, o których my możemy tylko pomarzyć :( i NIC! żadnych godnych odnotowania ekstremalnych dokonań! tylko parę doznań :lol: ja już nie wiem, może po pierwszej wpadce wszyscy się boją popchnąć swoje procki do maksimum??? i płyta ma duże możliwości, tylko drzemią w niej jeszcze ukryte... w każdym razie moje zdanie jest takie: nie kupię tej płyty za takie pieniądze, jeśli nie okaże się, że jest naprawdę nadzwyczajna!!! i myślę, że wiele osób podziela w/w... pozdro <w oczekiwaniu na objawienie> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 (edytowane) w 100% popieram zreszta sam powiedzialem to samo innymi slowami pare wypowiedzi wyzej :) Zreszta...Hirotaro mas zplyte, zrob jakis mega wypas wynik na niej i zatkaj nam geby :) Na chwile obecna, za pareset zl wiecej, mozesz kupic plyte z lepszym(dla niektorych) ulozeniem ram/socketa i mase klopotow/obaw. Nie dzieki, nie skorzystam. Taka NF4 ultra-D ludzie w ciemno kupowali, za sporo wiecej niz plyta teraz stoi i napewno nikt z tej grupki nie zaluje. Tym wieksze moje rozczarowanie tym XPERTEM, bo zaliczam sie do tej grupki. pozdro Dodam jeszcze, ze dla mnie ciachany spdif to masakra. Wykorzystuje SPDIF w 100% :) Edytowane 3 Grudnia 2005 przez Zulusman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 ja sobie zamowilem LP UT nf4-D, bo nie bede placil wiecej za niepewne mobo z ciachanym laminatem i cholera wie czym jeszcze. jak zrobia normalnego experta to moze o nim pomysle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 hmm co do jarania procków -> OPB dostał jeszcze lepszego FX'a od DFI :wink: a co do płyty -> mnie w 100% starcza DFI ULTRA-D :wink: choć płyta nie jest zła pomimo swoich felerów, powiem więcej -> mnie nie przeszkadza, że mam gluta na mobo badz ciecie na laminacie, tylko, żeby uznano normalnie gware! a w naszym kraju to niemozliwe :/ plytka napewno swoje potrafi, ale mysle, ze trzeba dac jej czas... p.s. Shamino osiagnal na niej 3930 MHz zamiast 3840 MHz na swoim FX 57... dopóki się nie zjarał :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 hmm co do jarania procków -> OPB dostał jeszcze lepszego FX'a od DFI :wink: a co do płyty -> mnie w 100% starcza DFI ULTRA-D :wink: choć płyta nie jest zła pomimo swoich felerów, powiem więcej -> mnie nie przeszkadza, że mam gluta na mobo badz ciecie na laminacie, tylko, żeby uznano normalnie gware! a w naszym kraju to niemozliwe :/ plytka napewno swoje potrafi, ale mysle, ze trzeba dac jej czas... p.s. Shamino osiagnal na niej 3930 MHz zamiast 3840 MHz na swoim FX 57... dopóki się nie zjarał :lol: tyle że to jedyna rewelacja ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 jak dotąd, ale może coś jeszcze będzie z niej :D bądźmy optymistami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 No to moze jeszcze 2 rewelacje: Zabity procek Pedro Rochy Monarch opoznia sprzedaz eXpertow z powodu problemow z nimi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zaraz ta DFI ukatrupi wszystkie najlepsze procki na tej planecie :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolyCount Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zaraz ta DFI ukatrupi wszystkie najlepsze procki na tej planecie :mur:mam taka nadzieje ze te plyty beda nauczka dla DFI i kolejne beda juz dopracowane :). Ciesze sie ze jeszcze nie kupilem plyty :) bo prawdopodobnie jakbym zaraz po premierze mial kase to bym ja kupil :). Jednak nieraz warto poczekac. Teraz czekamy na odpowiedz DFI:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 sp_i 1M pobite na Expercie i Fx57 ;) przez OPB może jednak jeszcze coś z tej mobo będzie, a zdrugiej strony kilka mało pochlebnych opinii na jej temat... cholera wie co myśleć... potencjał ma, ale jest awaryjna :( musze przeczekać na jakimś nf4-d ale tu tez jakieś shity są! z HTT głównie! WTF??? ja to zawsze mam kur. farta, jak chce cos zdzialac na nowej platformie to zaczynają jeb.ać płyty!!! dlaczegoooooooooooooooooooooooo w kwietniu od razu biore M2!!! :lol: moze omine s939 ;) po bandzie... pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 ja mam nf4-d i tez cosik nie moge apisac nawet ustawien biosu, bo mobo nie wstaje :| mam teraz druga sztuke w domu, ale dopiero rno ja podlacze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 sp_i 1M pobite na Expercie i Fx57 ;) przez OPB może jednak jeszcze coś z tej mobo będzie, a zdrugiej strony kilka mało pochlebnych opinii na jej temat... cholera wie co myśleć... potencjał ma, ale jest awaryjna :( musze przeczekać na jakimś nf4-d ale tu tez jakieś shity są! z HTT głównie! WTF??? ja to zawsze mam kur. farta, jak chce cos zdzialac na nowej platformie to zaczynają jeb.ać płyty!!! dlaczegoooooooooooooooooooooooo w kwietniu od razu biore M2!!! :lol: moze omine s939 ;) po bandzie... pozdro taaa słaby ten rekord "Super pi running @ 3873mhz and 1m score: 21.781s, Is that AMD super pi mod 1.4 1m WR?' to sa FX co latają po 3950MHz w markach ... ehh AMD coś słabo się zbiera - intell ma S pI 1M poniżej 18s ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 (edytowane) Yotomeczek doskonale wiesz czego to jest wina. niebiescy nie maja blokera na mrozie i jada dalej.... good for them :) Na AC nie maja szans. Cosik za cos. AMD wciaz jest najlepsze w segmencie malej ilosci gotowki... Kto to mial ta plyte ?? Chyba temu komus cos padlo, bo sie nie odzywa.... ;) Edytowane 8 Grudnia 2005 przez Zulusman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 (edytowane) Yotomeczek doskonale wiesz czego to jest wina. niebiescy nie maja blokera na mrozie i jada dalej.... good for them :) Na AC nie maja szans. Cosik za cos. AMD wciaz jest najlepsze w segmencie malej ilosci gotowki... Kto to mial ta plyte ?? Chyba temu komus cos padlo, bo sie nie odzywa.... ;) hmm AMD już czas jakiś nie jest tanie ... niestety i to mnie też wkurza Najtańszy Venice odpowiada cenowo PIV S775 ... Na AC przeciętny Venice robi 2,5GHz a przeciętny PIV powiedzmy z serii 6xx jakieś 3,5GHz więc pewnie deczko wolniej Poza tym nawet na LN2 FX nie byłby w stanie zrobić 18s ... póki co MAD daje rade do ok -100 stopni ( i to się nazywa że nie ma cold buga) Edytowane 8 Grudnia 2005 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 kurde nie pisałem że chodzi o rekord multi-platformowy ;) zresztą nawet nie wiem, czy faktycznie to jest rekord, tylko napisałem że wreszcie ktoś coś pokazał godnego odnotowania na expercie. ja patrze na to tak, ze poszczególne platformy to jak wagi w boksie :D wynik na penatwce oczywiście genialny, ale zbytnio się nim nie przejmuję ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 Się nie odzywa, bo w pracy siedzi non-stop albo w czytelni => mgr in progress Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...