Mefisto Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Mam wyżej wymienioną pompkę w zbiorniczku wyrównawczym całkowicie przykrytą wodą, pompka nie dotyka dna i nie wiem czy to normalne ale denerwuje mnie to nieprzyjemne buczenie... Nie wiem czy tak ma być ale poprostu mówili mi że jest bardzo cicha!!! Lada chwila podłączam drugi blok na GPU i nie bede miał prawie wcale wiatraczków a na pewno nie na 12 V... Czy ktos wie jak najlepiej wyciszyć tę pompke? :?: :?: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 w zbiornik wyloz gombke na kazda scianke i sam pojekmnik postaw na gombke to bedzie luzik tak mysle jak ja postawilem swoja pompa na gombka to nie slyszalem jej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mefisto Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zbiornik stoi na korku ale jest do niego przyklejony, a korek do obudowy! Pod pompką mam gąbke ale nadal denerwuje to bucznie!!! Wybredny jestem wiem ale to ma być super ciche! Spróbuje tak jak mówisz wykleić wszystko gąbką... Thanx! Wogóle to dzieki za pomoć w budowie mojego WC i ile mnie pamiętasz :):):) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondiash Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Jeśli jest to buczenie wirnika to nic nie poradzisz. Wtedy jedynym ratunkiem jest zmiana pompki na inną.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mefisto Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Jeśli jest to buczenie wirnika to nic nie poradzisz. Wtedy jedynym ratunkiem jest zmiana pompki na inną.. Tak własciwie to trudno mi jest ocenić czy to jest głośno czy nie! :) Mam otwartą obudowe, ta pompka szybko pompuje i jestem tuż obok kompa, mysle ze jak zamkne obudowe to bedzie oki! Nie wiem czy ta jest cicha bo nie miałem innej np. Eheima........... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 mysle ze wylozenie wszystkich 6ciu scianek gombka ok 5cm grubosci wylapie te buczenie zamkniecie budy tesh zawsze cos pomoze w ciagu dnia to az tak nie przeszkadza w nocy gorzej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mefisto Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 mysle ze wylozenie wszystkich 6ciu scianek gombka ok 5cm grubosci wylapie te buczenie zamkniecie budy tesh zawsze cos pomoze w ciagu dnia to az tak nie przeszkadza w nocy gorzej Dokładnie! a mi zależ w nocy bo sporo ssam z sieci............ Ale 5cm? chyba 5mm nie? Mój zbiornik byłby cały w gąbce.................... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 sorki 5mm ja sie z deka przywyczailem ale mam marna pompka pracuje caly czas bo jak ja odlacze to ma problem zaskoczyc trzeba jej zaje...c to ruszy ale pracowala prawie brz przerwy chyba 10 miesiecy a koopilem za 50zł jak stala w wiadrze to zdazalo sie ze jak walnalem na gombke o grubosci 1cm zadnych drgan nie przenoila ale teraz jest jako niezatapailna i strasznie halasuje (jak dla mnie stalem aie wrazliwy) wirnik choc czasem jak jej walne to jak by ciszej moze ma jakies luzy nie mniej w nocy i tak wszystko slychac swego czasu mialem w budzie puszczone na maxa 2 wentyle 1 80x80 wyciag sunona (troche halasu ma 2 92x92 na procu sunona ( to jest bydle glosne) 3 wentyl na winfasicie (gofno male a piszczy wyje i dreczy) teraz mam dzialajace 3 wentyle i ten 8 i9 na 7V sa prawie nei slyszalne na noc moge wylaczyc (gf2 ma 67C ) tylko na chlodnicy sie kreci nie mniej on nawet nie swiszczy tylko ma takie denerwujace WARCZENIE dlatego pozniej zalatwie sobie wentyl jakis normalny qrde cichy 12cm to tyle stosujcie gombke do wyciszania pojemnikow jest kilka zallte: wszystkie smieci sie w nie zlapai i tlumi chalas lapie drgania najlepiej zeby pomka miala troche miejsca ale ogolnie im wiecej tym lepiej (to jak z kobietami ale bez przesady) pojemnik te4sh mysi stac na czyms takim jak gombka lub zawiesic go na ... detce rowerowejkoszyk mozna ze sznurka zaplesc i podwiecis jakos tesh drgania z pojemnika pochadzace od pomki nie przejda na bude jeja ale zem sie rozpisal nie poprawia bledow bo za duzo to zajmnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Mam wyżej wymienioną pompkę w zbiorniczku wyrównawczym całkowicie przykrytą wodą, pompka nie dotyka dna i nie wiem czy to normalne ale denerwuje mnie to nieprzyjemne buczenie... Nie wiem czy tak ma być ale poprostu mówili mi że jest bardzo cicha!!! Lada chwila podłączam drugi blok na GPU i nie bede miał prawie wcale wiatraczków a na pewno nie na 12 V... Czy ktos wie jak najlepiej wyciszyć tę pompke? :?: :?: :?: Mam tez w/w pompke zatopiona w zbiorniczku. Testowalem wiele rzeczy zeby wyeleminowac buczenie. W zasadzie to nawet nie sama pompka sluchac, ale rezonans od niej. Pompka wisi na wezu, tak wiec nie dotyka dna, ale wibracje nadal sie przenosily. Po wielu testach doszedlem do bardzo prostego , ale dosc satysfakcjonujacego rozwiazania. Wystarczylo zapodac pod zbiorniczek 4 szt. przyssawek silikonowych. Takie okragle cycki, ktore jak poslinisz i przycisniesz do gladkiej powierzchni, to sie trzymaja na podcisnieniu. Zapodalem tez podkladki z miekkiej i elastycznej gumki pod te niby "stopki" obudowy(moj komp stoi na biurku) No i wreszcie zapanowala prawie calkowita cisza 8) Polecam ten sposob, tani a wydajny :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mefisto Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 U mnie ta pompka znajduje się w zbiorniczku wyrównawczym i także wisi na rurce, nie az taka głośna ale od czasu od czasu tak dziwnie buczy! Nie moge jnarazie stwierdzic czy jest głośna bo zasuwają inne wiatraczki na 12V i wyją jak małe wyścigówki... Niedługo montuje blok na GPU i robie moda zasilacza - wyciszam go... Wtedy już zamkne obudowe bo teraz mi wszystko prowizorycznie wisi... Ten patent z przyssawkami podoba mi się! U mnie zbiornizek leży na macie korkowej a ona na dnie obudowy! Spróbuje rzeczywiście potem włożyć troche gąbki! Dzięki za porady! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 U mnie ta pompka znajduje się w zbiorniczku wyrównawczym i także wisi na rurce, nie az taka głośna ale od czasu od czasu tak dziwnie buczy! Nie moge jnarazie stwierdzic czy jest głośna bo zasuwają inne wiatraczki na 12V i wyją jak małe wyścigówki... Niedługo montuje blok na GPU i robie moda zasilacza - wyciszam go... Wtedy już zamkne obudowe bo teraz mi wszystko prowizorycznie wisi... Ten patent z przyssawkami podoba mi się! U mnie zbiornizek leży na macie korkowej a ona na dnie obudowy! Spróbuje rzeczywiście potem włożyć troche gąbki! Dzięki za porady! Patent z przyssafkami jest OK :P Co do korka, to jest on na tyle twardy, ze tez przenosci wibracje, niestety, niezbyt nadaje sie na podkladke wyciszajaca. Najlepiej to cos "piankowatego", w miare elastycznego. Nawet sztywna gabka potrafi niezle przenosic dalej drgania :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mefisto Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 Spoko! Właśnie pracuje nad zrobieniem jakiegoś lepszego podłoża pod zbiorniczek... Może zrobie te przyssawki!!! Przy okazji mam pytanie jak to możliwe żeby coś takiego kosztowało 109 zł: http://www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/127 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 z gofna lalki nie zrobisz i za wiecej nie sprzedasz !!! proste chyba nie cchesz tego koopic ?? bron borze grozi to wyrzuceniem z tweak'a ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mefisto Opublikowano 13 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2002 Absolutnie ale wczorej gadałem z gościem który to kupić chciał i perwadowałem mu żę to kupa <span style="color:red;">[ciach!]</span>a i się kompletnie nie opłaća!!!!!!!!!! Koleś mi nie wierzył ale jak kupi to się przekona!!!!!!!! Za tą cene nie można kupić dobrgo WC! Chyba żę se ktoś sam złoży!!!! Kategorycznie zabraniam ludziom to kupować!!!!!! :):):):) pozdro, Mefisto Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...