Skocz do zawartości
costi

Pilot Od Karty Tv Winfast 200 Xp Rm + Irda...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Czy jest mozliwosc, zeby zmusic wspomnianego w tytule pilota, wraz z Irda podlaczona do plyty glownej, do dzialania jako pilot sterujacy calym kompem (a nie tylko oprogramowaniem od karty TV?)

Glownie chodzi mi o regulacje glosnosci w Windowsie, sterowanie Winampem czy Media Player Classic oraz uruchamianie aplikacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemka ja mam tez chec sterowac kompem za pomoca pilota od karty TV Winfast 200 XP Expert!

Sciagnalem Girder 3 ale nei wiem jak skonfigurawac go zeby mozna bylo dizalac pilotem?

Czy nie wystarczy sam pilot i czujnik dolaczony do karty TV ?

Skoro dziala karta TV to reszta chyga juz jest kwestia oprogramowania ?

Jesli ktos wie jak to skonfigurowac to czekam na info

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na oficjalnej stronie Girdera widzialem plugin wlasnie do Twjej karty - nie pamietam tylko, czy byl do Girdera 3 czy 4.

Jak mozesz to podaj link i jak to skonfigurowac bo u mnie widzi przy UIR/IR tylko porty com :mur:

Jak wiesz jak skonfigurowac co "cacko" to napisz

Z góry dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki sciagnalem wersje 3.3 i plaginy do niej i przynajmniej pilot dziala

teraz musze sei zabrac za konfiguracje i nauczenie aplikacji

SZkoda ze wersja ta jest tylko 30 dniowa :mur:

Dzieki Costi

Edytowane przez Raf.fal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wie ktos moze jak przypisac konkretny przycisk na pilocie do jakiejs funkcji? mam gaidera + plugin do mojej karty i udalo mi sie ustawic zmiane glosnosci....no powiedzmy ze sie udalo dziala to tak ze wcisniecie dowolnego przycisku na pilocie zwieksza glosnosc:/

wie ktos moze jak zrobic zeby przypisac ta funkcje tylko do jednego przycisku (na pilocie) zeby na innych mozna bylo ustawic inne funkcje??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wie ktos moze jak przypisac konkretny przycisk na pilocie do jakiejs funkcji? mam gaidera + plugin do mojej karty i udalo mi sie ustawic zmiane glosnosci....no powiedzmy ze sie udalo dziala to tak ze wcisniecie dowolnego przycisku na pilocie zwieksza glosnosc:/

wie ktos moze jak zrobic zeby przypisac ta funkcje tylko do jednego przycisku (na pilocie) zeby na innych mozna bylo ustawic inne funkcje??

Musisz miec utworzone poszczegole grupy np winamp, dvd, itp

wybierasz jaka ma byc funkcja (np stop w winampie ) dajesz wczytaj kod i wciskasz odpowiedni przycisk na pilocie i program przypisuje temu przyciskowi funkcje stopu i tak z kazdym ....

Milej zabawy

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi