Skocz do zawartości
Gonz01

X800 Gt Czy 6600gt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jak w temacie zastanawiam sie co lepiej kupic. Karta wlasciwie tylko do gier, maksymalnie 800 zlotych. Jeden wymog - musi byc na AGP. Moj komputer to p4 3ghz 1mb cache prescott, 2x 512 ram na DUAL, plyta glowna msi 865 Neo2-P, Pytanie jeszcze jakiej firmy konkretnie bo jest tego troche na rynku a ja jestem zielony raczej...

Bede bardzo wdzieczny za wszelka pomoc. Dziekuje i pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Jakoś nie spotkałem sie z X800 na AGP, może uda Ci sie wyrwać GeFroca 6800 zwykły/LE, jak bierzerz LE to wybierz taki co sie moduje na 12 lub 16 potoków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisalem, ze jestem zielony, nie wiem co to znaczy ze sie moduje na 12 16 potokow i nie wiem jak tego dokonac.. Link do testu karty graficznej tez mi za wiele nie powie, tak samo zreszta jak czytanie artykulow na temat obu kart bo wypowiedzi na ich temat koncza sie sprzeczkami i bluzganiem na siebie na lamach forum. Czy ktos mogl by mi poprostu odpowiedziec prosze na pytanie:

Czy jest sens doplacac 100 pare zlotych do sapphire x800GT na AGP czy wybrac 6600GT a jezeli juz ge forca to jakiej firmy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Modyfikacja-zmiania. To chyba wiele wyjaśnia. Jak znajdziesz Radeona X800 będziesz mógł w nim odblokować dodatkowe potoki. To samo tyczy się GeForce 6800LE-to chyba był by najlepszy wybór. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, dziekuje bardzo, o to mi chodzilo. I jeszcze tylko jedna sprawa, mam w tej chwili radeona 9600pro taktowanego standardowo 400/300 kiedys bawilem sie w podkrecanie go no i chyba cos przykisilem :)

Podkrecilem go moze (przez ati tool) zmienilem wczesniej sterowniki na takie na ktore kazali zmienic w instrukcji z tweak.pl na 450/350 i tak go zostawilem, dlugo nie gralem w zadne gry no i niedawno po reinstalce systemu wchodze do fear, quaka 4 albo do settlersow najnowszych i na ekranie pojawiaja sie 4 blysniecia, teraz zaniylem mu zegary do 357/265 i dziala wszystko w porzadku ale mnie to nie cieszy mimo wszystko bo ta karta moze dzialac duzo szybciej. Co sie moglo stac i co moge ewentualnie zrobic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi