zorkas1 Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 witam wszystkich Po nieodpowiedzialnym podkrecaniu procka Athlona 1.7 + padla mi plyta MSI napiecie dostaje ale ekran jest czarny sprawdzilem pozostale komponenty i sa sprawne czyli pozostaje plyta(resetowalem bios, wyciagalem baterie etc.) . W zwiazku z tym mam pytanie czy jest mozliwosc sprawdzenia jej co padlo w niej i ewentualna naprawa ? Czy juz tylko nowa wchodzi w gre ? a moze czegos niedoptrzylem ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 (edytowane) jaki masz zasilacz? bo jeśli jakiś codegen to bardzo prawdopodobne że on padł no i może pociągnął za sobą płyte... pisz na gware w takiej sytuacji, a nuż ci sie uda ;) Edytowane 13 Listopada 2005 przez janio Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DocPL Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 Mam MSI k7n2 Delta ILSR Tez przekręciłem swojego Athlona i płytka tak jakby padła. Ale ustawiłem zworki J10 i J11 w tzw safe mode i płyta wstała. Tryb safe to : J10 zwarte piny 2 i 3 a J11 - otwarty (zdjąć zworkę) W tym trybie płyta ustawi się na magistrali 100 Mhz, wtedy możesz wejść w BIOS i pozmieniać ustawienia. Mnie się to udało i płyta chodzi ale..... No właśnie teraz żeby komp wstał i chodził z magistralą większą niż 100 czyli 133/166/200 to musiałem wywalić obydwie zworki z J10 i J11. Takiego ustawienia w manualu nie znajdziesz, na moim sprzęcie działa z tym że mam Bartka z zablokowanym mnożnikiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...