Skocz do zawartości
KAMILcom

Wyświetlacz Lcd

Rekomendowane odpowiedzi

wiec mam wyświetlacz LCD nie wiem ile to ma rozidzielczości ale wiem że ma 14 pinów z tyłu a chyba z tego co czytam w standardzie jest 16 czy sa takie programy co go obsłużą

zdjecia tego wyświetlacza

http://photos.allegro.pl/photos/oryginal/7...5931/71593116_1

http://photos.allegro.pl/photos/400x300/71...715931/71593116

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten najdłuższy oraz ten po prawej do obsłużenia przez TO.

Co do tego po lewej, to pewnie też, ale nie mogę się doczytać nazwy kontrolera...

UPDATE: Sorry, coś spartoliłem z adresem :oops:

Edytowane przez Ponury

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakiś cieć nei umie rysować schematów a poem Ty sie pytasz co to jest 10k.. chociaż nawet gdyby symbole były poprawne też byś zapewne nie wiedział... to sa potencjometry montażowe... poszukaj w goglach jesli nie kojarzysz...

o co ma chodiz ć z 25 pinami? :> Pzatym nie wiem czy drukarka ma podpięte odpowiednie piny ze złącz LPT, tak aby wprost wykorzystać ten kabel do LCD... Chcesz wiedzieć który kabel do czego?.. omomierz w łape i sprawdź... aha.. nie wiesz co to omomier :)... no to trudno.. nie ma dla Ciebie ratunku :wink:

znajdź sobie polską stronę jeśli nei znasz niemieckiego... nawet na tweaku był sporo razy ten schemat... i opis w wersji polskiej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi