Mr.Martin Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 Witam Powiedcie mi prosze czy jest duza roznica wydajnosci miedzy typem procesora ktory mam w podpisie a seria 6xx ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin_ Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 Rozumiem, że to Prescott? Różnica w wydajności jest niewielka (więcej cache'u, ale o gorszych opóźnieniach), jednak 6xx ma parę fajnych i przydatnych dodatków (64-bit, SpeedStep etc.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 Rozumiem, że to Prescott? Różnica w wydajności jest niewielka (więcej cache'u, ale o gorszych opóźnieniach), jednak 6xx ma parę fajnych i przydatnych dodatków (64-bit, SpeedStep etc.) to nie Prescot - to procek z przed prescota ( nie pamietam nazwy tej serii ale chyba cos Nortwid czy cos takiego) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin_ Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 Może Norwid? :-P A tak na serio to Northwood. Do zalet 6xx dochodzą jeszcze instrukcje SSE3 i lepsza podkręcalność, ale jeśli chodzi o wydajność (egar w zegar) - patrz wyżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 (edytowane) To ja może podłączę sie do tematu. Czy jest sens zmiany P4 2.4 (obecnie podkręcony na 2.8 ) bez HT na rdzeniu northwood na innego p4 3.0+ northwood HT? Czy odczuję zmianę? Edytowane 1 Grudnia 2005 przez spider2000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 a wykozystasz ta pseudowielowatkowosc?? ewentualnie nie lepiej na jakiegos prescott'a ktory ie fajnie podkreci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Czy ją wykorzystam tego nie wiem podobno "odczucia" podczas pracy sa lepsze z HT. Prescoty się strasznie grzeją i tego sie boję bo bardzo zależy mi na ciszy :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 różnica w cenie miedzy P4 seria 500 a 600 jest niewielka tak samo jak w wydajności HT faktycznie daje coś ale jedynie przy pracy w windowsie przy wielu programach naraz w grach raczej nic nie widać prescot nie jest taki zły jak się nie używa oryginalnego chłodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 o to bedzie cos lepszego : http://www.in4.pl/komentarze.htm?kbt=N&news_id=8485 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShotgunXC Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Hmmm, wszyscy pisza, ze Prescotty sie grzeja, ze BOXowe chlodzenie jest badziewne. Moze autorzy tych wypowiedzi maja na mysli te pierwsze egzemplarze, bo ja na BOXowym chlodzeniu, tyle, ze z OCZ Ultra 5+, na procu, jak w podpisie, mam w totalnym idle (tylko procesy systemowe dzialaja, nic wiecej) 29*, a majac wlaczona przegladarke i winampa 32-34*, w stresie max, jaki zanotowalem 44*... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Hmmm, wszyscy pisza, ze Prescotty sie grzeja, ze BOXowe chlodzenie jest badziewne. Moze autorzy tych wypowiedzi maja na mysli te pierwsze egzemplarze, bo ja na BOXowym chlodzeniu, tyle, ze z OCZ Ultra 5+, na procu, jak w podpisie, mam w totalnym idle (tylko procesy systemowe dzialaja, nic wiecej) 29*, a majac wlaczona przegladarke i winampa 32-34*, w stresie max, jaki zanotowalem 44*...popraw podpis nie 360 tylko 630 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShotgunXC Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 Heh, dzieki, gapa ze mnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomall0 Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 Hmmm, wszyscy pisza, ze Prescotty sie grzeja, ze BOXowe chlodzenie jest badziewne. Moze autorzy tych wypowiedzi maja na mysli te pierwsze egzemplarze, bo ja na BOXowym chlodzeniu, tyle, ze z OCZ Ultra 5+, na procu, jak w podpisie, mam w totalnym idle (tylko procesy systemowe dzialaja, nic wiecej) 29*, a majac wlaczona przegladarke i winampa 32-34*, w stresie max, jaki zanotowalem 44*... Raczej tak, pierwsze miały coś koło 103W, późniejsze 89W, więc różnica spora, choć te drugie też się grzeją jak diabli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...