misio_m Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Będzie stać czy leżeć? Mój bix2 leży na topie budy, foty jakieś zapodam jak tagan przyjedzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooboos Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 (edytowane) bix3 bedzie lezec na budzie. kupilem dzisiaj krocce do chlodniczki i wkrecilem na silikonie. fota z testu: oczywiscie wszystko 100% szczelne :) Edytowane 17 Grudnia 2005 przez kooboos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 U mnie to wygląda tak: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooboos Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 u mnie wiatraki beda wtlaczac powietrze od dolu, ale dopiero mysle nad postawieniem tego w jakis sposob :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 u mnie tez miały ale nawet na obrazku widać, krzywo dziury wyciąłem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Za to mam dobra wiadomosc, przedwczoraj przyleciolo do mnie zasilanie peltiera i pelt, po paru przerobkach i problemach juz wszystko jest ok, teraz tylko czekam na bloczek :Dklopoty sie pojawily z mala obciazalnoscia instalcji u kolegi ;) a takze jedny niesfornym kabelkiem zasilajacy od wetyla ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooboos Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 (edytowane) blok wodny na pelta nareszcie ukonczony, misiu spedzil nad nim ponad 20h :) bloczek bedzie u mnie jutro, lub w srode. oto on: wielgachny jak zaden inny na swiecie :D wazy 1,1kg B) B) B) Edytowane 19 Grudnia 2005 przez kooboos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 No nie powiem jak 1,1 kg to ładny byk z niego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 Ładne bydle ;) co do wentyli to mimo wszsytko lepiej bedzie jak beda dmuchac w gore, czyliwyciagac powtrze z chodnicy ;) nie jesed sprawdził i wogole jest to dogmat ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 mam nadzieję, że wykorzystasz potencjał tego sprzętu :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooboos Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 no raczej tworze go po to by skorzystac z neigo w 100% :) a co do wentyli na chlodnicy to jeszcze zobacze, na pewno powietrze czy to pchane czy wyciagane, bedzie ulatywac do gory, innej opcji nie ma. a bloczek to chyba najwiekszy i najciezszy na swiecie, nie widzialem dotad tak duzego i ciezkiego :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jawor_ Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 Kiedy planujesz to zlozyc :> ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 NO kubus skladaj... bo moje Wc juz (prawie) kompletne :P Brakuje podpórek pod BIX'a... no i 3 Fanderow na ktore nie mam kasy :P.. ale pasywnie BIX sobie spoko radzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 (edytowane) @Sector to ma moc grzejna ponad 400W wypasiony sprzet ma kolo 250-300 .... grafa proc mobo tu jest sam proc!! no czekam z niecierpliwoscia na testy :D mam nadzieje ze bedzie git i dojdziemy do -20*C :D Edytowane 19 Grudnia 2005 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooboos Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 (edytowane) no -20C to ja chce pod obciazeniem :P skladam jak tylko dojdzie bloczek, a wiec sroda uruchomienie wstepne :) sector nie martw sie ja tez kaski na fandery nie mam wiec bede jechac na 1x12cm cooler master 1200obr i 1x12cm sunon 4000obr :blink: Edytowane 19 Grudnia 2005 przez kooboos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 no -20C to ja chce pod obciazeniem :P skladam jak tylko dojdzie bloczek, a wiec sroda uruchomienie wstepne :) sector nie martw sie ja tez kaski na fandery nie mam wiec bede jechac na 1x12cm cooler master 1200obr i 1x12cm sunon 4000obr :blink: Heh ja znalazlem w szafie 1x 70x70x15 i 1x 92x92x25, ale stwierdzialemz e to tak smiesznie bedzie wygladalo ze wole ja puscic pasywnie :) (narazie i tak jade na low taktach i moj Radosław odmawia współpracy :P ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 Ładnie ładnie, a kiedy dojdfzie bloczek?! kiedy pierweszych testow mozna sie spodziewac Jak załozysz te wentyle to zakrykj czyms trzecie miejsce na wentyl, bo nbedzie powietrze zle cyrkulowac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooboos Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 pisalem juz kiedy dojdzie i kiedy urachamiam pierwszy raz. po co zakrywac przeciez powietrze jak wleci miedzy finy to nie ma innej drogi niz wyleciec po prostu z drugiej strony. a w miejscu gdzie nie bedzie wentyla to powietrze bedzie po prostu stac w miejscu, nie liczac tego ze cieple bedzie sie samemu unosic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 pisalem juz kiedy dojdzie i kiedy urachamiam pierwszy raz. po co zakrywac przeciez powietrze jak wleci miedzy finy to nie ma innej drogi niz wyleciec po prostu z drugiej strony. a w miejscu gdzie nie bedzie wentyla to powietrze bedzie po prostu stac w miejscu, nie liczac tego ze cieple bedzie sie samemu unosic :) Sory, jak wrtwcałem do Tejego postu to w oczy mi sie zucilo ze tylko jak bloczek dojedzie. Co do wentyla to sprawdzone doswiadczalnie ze to nie prawda poniewaz wentyl jak bedzie wyciągał powietrze to czesc bedzie szła przez szpare pomedzy finami a wentylaem ii nie bedzie ciagniete od dalu tylo wiedkszosc przeleci tam gdzie mniejszy opor jest. Mam nadzieje ze rozumiesz jak nie to narysuje...... (sprawdzone doswiadczalnie ze mam racje, przynajmniej na "oryginalnuym" bie2 i 3 - taka sama sytuacja jak brakuje jednego wentyla). Zreszta sam to zauwazysz jak skrecisz uklad. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooboos Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 ale u mnie wentylatory beda tloczyc powietrze od dolu, a nie wyciagac od gory :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 no -20C to ja chce pod obciazeniem :P skladam jak tylko dojdzie bloczek, a wiec sroda uruchomienie wstepne :) sector nie martw sie ja tez kaski na fandery nie mam wiec bede jechac na 1x12cm cooler master 1200obr i 1x12cm sunon 4000obr :blink: serio w to wierzysz ?? Wątpię w -20 pod obciążeniem - ale co ja tam wiem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooboos Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 nadzieja matka glupich, ale skoro mozna pomarzyc to czemu nie :) nie no z obliczen mi wyniklo ze bez obciazenia gdyby schlodzic ciepla strone pelta do tych 30-35C to na zimnej stronie wytworzy sie temperatura rzedu -35C wiec pod obciazeniem na -20C sa jakies szanse :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 (edytowane) ale u mnie wentylatory beda tloczyc powietrze od dolu, a nie wyciagac od gory :) To jeszcze gorzej..................... zreszta sam zobaczysz ze nie masz racji :plum: :plum: :plum: :ploom: serio w to wierzysz ?? Wątpię w -20 pod obciążeniem - ale co ja tam wiem :D no wlasnie co Ty wiesz :P wez sobie chłopcze kup ogniwo peltiera to bedzieszwiedzaił co to chłodzenie a nie jakies tam freony czy co :P hyh no offence nadzieja matka glupich, ale skoro mozna pomarzyc to czemu nie :) nie no z obliczen mi wyniklo ze bez obciazenia gdyby schlodzic ciepla strone pelta do tych 30-35C to na zimnej stronie wytworzy sie temperatura rzedu -35C wiec pod obciazeniem na -20C sa jakies szanse :) No nie wiem, ale moze na pelcie tyle bedzie, w procku raczej nie, No ale walcz Edytowane 20 Grudnia 2005 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 (edytowane) nadzieja matka glupich, ale skoro mozna pomarzyc to czemu nie :) nie no z obliczen mi wyniklo ze bez obciazenia gdyby schlodzic ciepla strone pelta do tych 30-35C to na zimnej stronie wytworzy sie temperatura rzedu -35C wiec pod obciazeniem na -20C sa jakies szanse :)Wątpie, żeby normalne wc (z duzym blokiem) schłodziło taką grzałe do 30-35 stopni. P.S.:Haha ... to jest moj 1000 post! ..... dziekuje ;) Edytowane 20 Grudnia 2005 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 Wątpie, żeby normalne wc (z duzym blokiem) schłodziło taką grzałe do 30-35 stopni. Wiesz jak by dał takie 3x 4000 obrotow 120tki na bix3 to mysle ze sie da, szczegolnie ze bloczek to jest czołg! P.S.:Haha ... to jest moj 1000 post! ..... dziekuje ;) ja miałem pare dni temu :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooboos Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 hmmm co do 3x12cm sunon 4000obr. to chyba zaczne szukac pozostalych dwoch :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 To jeszcze gorzej..................... zreszta sam zobaczysz ze nie masz racji :plum: :plum: :plum: :ploom: no wlasnie co Ty wiesz :P wez sobie chłopcze kup ogniwo peltiera to bedzieszwiedzaił co to chłodzenie a nie jakies tam freony czy co :P hyh no offence No nie wiem, ale moze na pelcie tyle bedzie, w procku raczej nie, No ale walcz to że jesteś przemądrzały - nie znaczy że masz rację chłopcze A ogniwami peltiera bawiłem się już kilka lat temu ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 LOOOOOOOOOL -20 w stresie :lol: . Takie posty to do 'topiku śmiechu' na oślej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooboos Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 (edytowane) a co skinny, moze powiesz mi ze jestes wszystko wiedzacy? a moze budowales takiego chldozenie, dokladnie na takich czesciach i przy takim pelcie i dokladnie wiesz jaka temperature osiaga? jak tak to moze mi powiedz, sam chetnie sie dowiem do jakich temp mi to zejdzie, za to jak nigdy nie budowales chlodzenia na tak mocnym pelcie i przy zapewnieniu takiego chlodzenia to moze jednak zachowaj swoje "LOOOOOOOL" dla siebie? EDIT: Dzis sroda i bloczek nie dotarl, zapewne dojdzie jutro !@#$% poczta polska... :angry: Edytowane 21 Grudnia 2005 przez kooboos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 ja sie nauczy lem 48h priorytem+ 2-3 dni i wtedy nie ma zawodu na poczcie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...