RoZy Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 (edytowane) Zwstaw WC to zmodyfikowany BigWater Thermaltake'a. Dodałem blok na GPU i rezerwuar w zatokę 5,25' wynieniłem pompkę na rzeczonego Coolteka 750. Całość pozostałna małych wężach z BW. Wszystko chodzi OK prócz ... no właśnie :? .... pompki która przy rozruchu kompa zaczęła "rzęzić". Przypomina to dźwięk obluzowanego wirnika zachaczającego o obudowę. Towarzyszą temu wyczuwalne wibracje. Po kilku chwilach praca się stabilizuje i chodzi już normalnie. Pytanie? a.) składać reklamacje. (pompa ma może 2 może 3 miechy) b.) rozkręcić pompę i próbować coś samemu zaradzić c.) olać problem, bo "ten typ tak ma" Edytowane 7 Marca 2006 przez RoZy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HugoZak Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 Akurat nie wiem czy ten typ tak ma ale pierwsze co bym zrobil to probowal reklamowac zamiast samemu grzebac, bo pozneij Ci jeszcze powiedza ze gwarancje straciles bo otwierales pompke itd. Może Ci sie uda kase odzyskac lub wymienią na nowa :D Próboj! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 Oddaj ją na reklamację. Z tego co mi obiło sie o uszy była pewna seria wadliwych pompek tego modelu coolteka właśnie. Pewnie paredziesiąt z nich trafiło też na polski rynek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerdey Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 Mam podobnie :) myślę że to kwestia odpowietrzenia,bo jak sprawdzałem poza kompem (możliwość obracania w wszystkie strony a tym samym pozbycia się powietrza) nie wydobywały się żadne dziwne dzwięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoZy Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 (edytowane) Na razie nie robię nic. Poczekam sobie trochę wg zasady - działa nie naprawiaj :) Zobaczę czy awaria jest rozwojowa. Raczej też przyczyną nie jest zapowietrzabnie - po uruchomieniu nie widać by w przewodach jakiekolwiek powietrze szło. Edytowane 16 Listopada 2005 przez RoZy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoZy Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 (edytowane) Wytrzymał do przełomu grudnia/stycznia :) Tak jak w zmienionym temacie - Cooltek padł. Sklep proponuje wymianę na.... no właśnie na co, bo nie mogę się zdecydować. Zakupić Inovateka Plus 12V czy raczej jakiś zestaw Eheim plus przełącznik (to musi być kompa używają dzieci, a one mają w zwyczaju zapominać o takich duperelach jak załączenie pompki). Może jakaś inne kombinacja spełniająca wymagania - cicha i wydajna? Edytowane 7 Marca 2006 przez RoZy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...