Skocz do zawartości
dadziuk

Czy Pamięci 333 Będą Działac Na K8ns?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Do złożenia komputera pozostała mi tylko pamieć! Nic nie wskazje na to że będe miał ją szybko :sad: Chciałbym wsadzić to gigabyta moją starą pamięc PC2700 (333MHz), nie wiem tylko czy się nie spali :-P

Na stronach różnych sklapów komputerowych są wyświtlane różne informacje:

1. Pamięć DDR 400

2. Pamięć DDR 400, 333

3. Pamięć DDR 400, 333, 266 :mur:

Nie wiem któremu wierzyc! :mur:

W instrukcji obsługi nie znalazłem nic na ten temat. :blink:

Edytowane przez dadziuk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przedewszystkim przy składaniu kompa uważaj na sprzedawców, bo jesli nie jesteś obeznany za bardzo w kompach to mogą ci nawciskać kitu :P najlepiej skonsultuj sie z jakimś znajomnym który sie zna, niech ci dobierze dobre części ;) no i zawsze porównuj ceny różnych sklepów żeby złożyć kompa jak najmniejszym kosztem. możesz np. kupić każdą częśc w innym sklepie, a potem złożyć do kupy byle było jak najtaniej :D a tak z rzeczy sprzętowych to jesli sie nie znasz za bardzo na kompach to poproś o złożenie jakiegoś znajomego który sie zna, bo dużo jest nowicjuszy którzy to albo ukruszą rdzeń na procku, albo połamią nóżki albo jeszcze inne rzeczy. a co do biosiu to po co resetować ? chyba że nakaszaniłeś coś i sie komp nie włącza to wtedy owszem, ale jeśli nie to nie widze potrzeby, jeśli płyta jest stara mozesz ew. uaktualnić a nie resetować :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Części to ja już mam :lol2: (oprócz pamięci)

Procek założony na płycie ( nużki wszystkie proste :lol2: ) cooler boxowy też.

Co do biosu na na tej płycie siedział chyba inny procek niż mój (sempron 2600+) właśnie dlatego myslałem nad resetem biosu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

reset biosu to żadna wielka rzecz zeby sie nad tym zastanawiać :) jeśli chcesz to resetuj, nic sie nie stanie, a przy nowym sprzęcie to nawet wskazane. wyjmij bateryjke na kilka minut, albo zresetuj zworką jeśli wiesz którą i jazda :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi