zolw Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 Witam mam Redeona 9600 i chcialbym go podkrcic chciałbym sprawdic jaka jest na nim temp na pamieci i rdzeniu zeby nie przegiąc pały i teraz pytanie czym moge to zrobic istnieje jakis program to tego czy jak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cga Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 Witam mam Redeona 9600 i chcialbym go podkrcic chciałbym sprawdic jaka jest na nim temp na pamieci i rdzeniu zeby nie przegiąc pały i teraz pytanie czym moge to zrobic istnieje jakis program to tego czy jak? karta musi mieć wbudowany czujnik (nie weim jak r9600). większość programó do podkręcania kart graficznych umożliwia odczyt danych z tych czujników. do radeona możesz użyć atitool: http://www.techpowerup.com/atitool/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj paw Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Najlepiej otworzyć obudowę i na dotyk. Wcześniej przesmarować jeszcze pastą termo rdzeń. Ja tak robię bo te czujniki na kartach są często beznadziejne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 (edytowane) Jeśli będziesz podkręcał po woli (co 5 - 10 MHz), jak zalecane jest w FAQ na forum (które tak przy okazji powinieneś przeczytać), to nic nie spalisz. Zanim to się stanie karta zacznie powodować zawieszanie się gier lub zacznie sypać artefaktami. Temperaturę można (jak ktoś już wcześniej zauważył) sprawdzić na dotyk. Przykładasz palec tam, gdzie znajduje się rdzeń/procesor karty (tyle że od drugiej strony). Jeśli nie możesz utrzymać palca, to znaczy że jest lekko za gorąco. Edytowane 14 Listopada 2005 przez ULLISSES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...