Jabar83 Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 (edytowane) Heh, nie wiedzialem ;) To juz wielki plus dla neo ze mozna bez kolejek, bez stresu sciagac pliki ;) Szybko dodali to na server. :lol: To jeszcze trochę i demo będzie zajmowało 1 plytę DVD 5 :-| Ściągnę dla samego faktu że jest robiony na silniku Source ,bo jakoś nie przepadam za tym gatunkiem. No chyba że coś mnie urzeknie to dam się przekonać. Czas pokaże ,a jak na razie ściągam z prędkością 124 KB/s ,więc nie przerywam :) Edytowane 9 Sierpnia 2006 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malleus Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Bez stresu to mozna bylo to demko na dialogu sciagnac z gameshell'a :D Nigdzie nie musieli wrzucac - wchodzisz & ssasz co chcesz, a nie uzywasz okrojonego lacza & dopalonej linii tpsy only ;) - koniec offtopa by me & anty tp-sa reklamy. Wracajac do dema - zastanawia mnie jaki jest sens wydawania czegos z takim krotkim timeplayem, dluzej sie sciaga na normalnym laczu z normalnym transferem niz sie w toto gra :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yanek1987 Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 (edytowane) Drobny OT: Przecież jest demo half life 2, na gamespot nawet mozna sciagnac. Zajmuje równe 769.2MB LINK Edytowane 8 Sierpnia 2006 przez yanek1987 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 demko już za mną :] (20minut rozgrywki) co mogę napisać grywalność stoi na dobrym poziomie nie zachwyca, ale też nie nudzi. Walka z przeciwnikami daje dużą frajdę szczególnie w połączeniu z bardzo dobrą fizyką. Animacja stoi również na dobrym poziomie widać to bardzo dobrze w czasie chodzenia, a raczej kołysania się postaci ;). w końcu można dostrzec nogi bohatera duży plus dla autorów. Grafika też daję rade i nie niesie za sobą monstrualnych wymagań jak to było napisane wyżej. Ogólnie to w ciągu tych 20min dużo nie zobaczymy jedynie kilka komnat i budowle w jaskini. To wszystko było już pokazane w trailerze wydanym przez ubisoft tylko, że w demie brakuje pojedynku z bossem :( . Posiadaczom neo odradzam ściąganie demka po prostu szkoda limitu. Dziwi mnie fakt, że demo zajmuje na dysku 2.48GB, a trwa tak krótko. detale na max. A64 2700MHz+X800GTO@16P 2X512MB najdziwniejsze, że na tych screenach gdzie kopię przeciwnika jest zawsze 26klatek lol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gr0chu Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 (edytowane) Demko faktycznie sporo zajmuje ale co do dlugosci to widze ze wszyscy popadaja w przesade.Demo to demo 20 min to w sam raz za miesiac popykamy sobie w fulla.Zreszta nie mogli dac wiecej bo to juz by pol gry bylo ;] Wlasnie pogralem chwile ta gra bedzie dziełem. Edytowane 9 Sierpnia 2006 przez Si3beN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Wader- Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 obejrzałem trailer jaki był wyświetlany na E3, i zbierałem szczękę z podłogi, oblivion sie chowa. Demo sobie daruje, ale w pełną wersję obowiązkowo zagram, bo szykuje sie hit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 A co ma oblivion wspolnego z ta gra? To jest raczej siekanka z elementami rpg. Omg piekne porownanie, gratuluje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Wader- Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 ty chyba siedzisz na tym forum i wciskasz "odsiwez" czekajac az bedziesz mogl komus dopiec, w kazdym temacie masz jakies problemy i rzucasz sie z zebami na ludzi, moge sobie porownywac do czego mi sie podoba, a co : D, mam wlasna skale gier ktora nie jest tak "elo" jak twoja, a jak cie to boli ze ktos ma inne zdanie i powiedzial cos na twojego "obliviona" to zmien temat : } a porównanie jest wlasciwe, oblivion to rpg a messiah to rpg polaczony z akcja, i moze miec tak rozbudowane rpg jak oblivion plus troche akcji, nic nie jest niemozliwe a ty zapewne grales w pelna wersje ze juz wiesz ze to zle porownanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 (edytowane) LOL... od wiekow na kogos nie naskakiwalem... stajesz sie coraz zabawniejszy - obliviona nie nawidze. Jezeli bede chcial powykonywac zadania, zbierac doswiadczenie i przedmioty to wlacze obka, a jezeli bede chcial poobcinac glowki potworom to wlacze Dark Messiaha. Ja sie nie rzucam tylko ty masz jakis problem, zwrocilem ci uwage ze bez sensu jest pisac 'oblivion sie chowa' to tak jak porownywac Most Wanted do ktorejs z czesci Colina... rzeczywiscie twoja skala gier jest tak bardzo elo -_-. Gra polega na lazeniu ciagle przed siebie (myslisz ze source cos innego wygeneruje niz zludne otwarte przestrzenie?) - pewnie tak bedzie, co bylo widac na trailerach i w demie. Jest to jakby shooter fpp tyle ze zamiast pukawki mamy bron. Edytowane 9 Sierpnia 2006 przez Pioorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Wader- Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 skad wiesz ze w messiahu niebedziesz mogl powykonywac zadan, pozbierac doswiadczenia i przedmiotow ? zreszta nvm, nie bede pisal o grze w ktroa niegralem(ty tez nie),ty masz racje, twoje znow na spodzie, mozesz teraz isc spac zadowolony ze znow dowaliles kolejnemu noobowi i ty jestes gosu, z wiekiem mysle ze ci to minie pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 (edytowane) No ładnie, gry jeszcze nie ma a już wywołuje takie emocje :D Swoją drogą -Wader- może sobie porównywać DMoMaM do czego chce ale z drugiej strony Oblivion to inna klasa pomimo że tez masz widok fpp, świat fantasy, broń białą i magie. Tak jakby porównac GTA z Nfs U2 bo w obu są samochody, można je tuningować etc. :wink: Jak wróce z roboty to demko sie juz sciągnie... wtedy zapale :mrgreen: i ocenie czy jest to gra na wkręty :rolleyes: a po małym maratonie w HeXeNa, Heretica i Witchavena będe miał dobre porównanie do klasyków tego podgatunku Edytowane 9 Sierpnia 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 A ja musze przyznac ze gra nie zrobila na mnie takiego duzego wrazenia. Pierwsza sprawa : grafa nie jest jakas powalajaca w porownaniu do HL2:EO (defacto sa conajwyzej takie same) a wymagania ma sporo wieksze, w HL2 spokojnie gralem w natywnej, ze wszystkim na max, aa&afx4 + hdr i smigalo a tutaj hmm no ciekawie nie jest przy takich ustawieniach. Takze tutaj spory minus, jesli w pelnej to poprawia to bedzie dobrze. Za to podoba mi sie bardzo fizyka i wszelkie zwiazane z tym aspekty (no ale wiadomo - Source). To co mi kompletnie nie przypadlo to gustu to walka mieczami, nie wiem, szermierka jakos kompletnie do mnie nie przemawia (nie liczac tej z uzyciem lightsaber'a ;) ). Czyli trzeba bedzie sie nastawic na assasina albo maga. W kazdym razie, nie jest zle, ale spodziewalem sie duzo wiecej. I tak jak poprzednicy mowili : nie warto sciagac dema. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkali Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Ja też jestem na etapie ściągania. Zagram w to chociażby ze względu na pamięć Arx Fatalis (jeśli nie graliście polecam ze względu na klimat i sposób rzucania czarów). Ciekawi mnie jak będzie się grało na 7600 GT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mike Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Nienawidzę Obliviona bo nie podoba mi się tam system walk. Widziałem filmik z tego chłamu i jest to kolejna gra, która mi się nie podoba :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 A mnie akurat taki system walki sie podoba, trzeba trochę myszką poruszac a nie tylko klikać :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Są jeszcze tacy(oprócz hydro vel hose 27), którzy twierdzą, że na tym silniku będzie wszystkim na max'a śmigało? Zwyciężyła moja ciekawość nad rozsądkiem i z rana zacząłem ciągnąć tego małego kolosa i wiem jeszcze przed uruchomieniem dema, że będzie mi się podobało. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 -Wader-, ja ci tylko mowie ze to inne gry, ze tutaj i tutaj sa miecze to nie znaczy ze mozna je stawiac kolo siebie -_- ale widze ty jestes zamkniety na wszystkie sugestie i zwijasz zabawki z piaskownicy :s. Mnie sie walka w tej grze podoba, jedynie przeciwnicy sa troche glupowaci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3qu!l!br!um Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Kocham neo, zaczynam siciagac demko, juz widze, że mi się spodoba :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wioslo200mmx Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 QQrydza, a jak Tobie chodzi ta gra ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztandar Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Gra chodzi bardzo płynnie , grafika ładna , tylko trochę system walki mi się nie podoba już w demie zaczeło mi się nudzić to machanie mieczem , no i łuk trochę słaby , brakuje tez np możliwości pozbawienia przeciwnika kończyn to byłoby coś , ale poczekam na fulla i zastanawiam się właśnie nad pre orderem na pewno jest to jakaś odskocznia od strzelania z wszelkiej maści broni palnej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 (edytowane) Wiatm Ja napisze cos na temat walki : 1. jesli wlaczymy uzywajac sztyletow to oprocz podstawowego udezenia ( przytrzymujemy mouse1 ) sa jeszcze dwa: z kierunkiem w przod i w tyl + ( przytrzymujemy mouse1 ), oczywicie jesli naladujemu skill, mozemy na 3 efektowne sposoby zmasakrowac przeciwnika. 2. miecz ma oprocz podstawowego, ma jescze 4, z kazdym z kierunkow, a tym samym az 5 skilli. Naprawde warto wyprobowac wszystkie. Edytowane 9 Sierpnia 2006 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Wader- Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 ehh caleb to byly czasy jak sie zagrywalo w Hexena i Heretica, świetne gry : ] jakby ktoś jeszcze chciał zobaczyć jak wygląda gra, a nie chce ściągać dużo zajmującego dema to tutaj są filmiki : http://www.gametrailers.com/gamepage.php?fs=1&id=2089 polecam E3 2K6 Demo Gameplay oraz przedstawienie 3 klas : Maga, Assasina i Warriora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 No i się nie myliłem. Podoba mi się. Napiszę tak: jest spoko. Source jak w mordę strzelił, w swej pełnej, już nam znanej okazałości. Z wielkim żalem stwierdzam brak dynamicznego oświetlenia i u mnie ma za to minusa. QQrydza, a jak Tobie chodzi ta gra ? Tak jak Tobie. Przy ustawieniach aax4, afx8, 1024x768 reszta na najwyższych ustawieniach potrafi spaść poniżej 30fps. Raczej niewiele i sporadycznie, podniesienie zegarów na grafie niweluje ten mankament. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 (edytowane) nie dziala mi instalka - kiedy wybieram lokalizacje gdzie ma sie demo zainstalwoac to wywala mi blad ze za malo miejsca, gdy mam wole na jednym dysku 15 gb na drugim prawie 25 i na zaden wejsc nie chce. wtf? Kiedy wybiore dysk c z windowsem, to mam napisane ile mega jest potrzebne, i ile mam na dysku. Jak wybiore inne dyski to wyskakuje mi ze 0 mb jest potrzebne, i ilosc wolnego miejsca. WTF? Ok znalzlem rozwiazanie. Jak sie okazuje gre moglem zainstalowac tylko do miejsca ktore jest standardowo wyznaczone czyli c/program files. Zmienilem standardowy wyznacznik na dysk F gdzie mam duzo miejsca i juz moge zainstalowac tam odrazu, ale jak przelaczam na inny dysk to nie idzie. Rozwiazanie podaje nizej jakby ktos mial taki problem: Start---> uruchom, wpisujemy regedit. Wchodzimy do HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion w okienku po prawej bedzie napis ProgramFilesDir. Wchodzimy w to i zmieniamy wpis z C:/program files na dysk gdzie mamy duzo miejsca. Instalujemy gre. Jak juz to zorbimy ustawiamy z powrotem w ProgramFilesDir c:/. Dobra pierwsze wrazenia bo musze spadac: Grafika - jak to source. Ladna. AAx2, 1024x768, reflekct all, wszystko na high, AF off. Nie sa to takie high jak ma np. qqrydza, ale na takich ustawieniach gralem i w HL:EO i w Css. Smiga ladnie. Posiadacze kart typu x800gto niech sie ciesza, bo u nich bedzie pwnie chodzi jeszcze lepiej ;) Z poczatku pobieglem kawale ki mialem z 40 fps jak nie wiecej - w tych miejscach gdzei widzialem skriny u osob gdzie bylo 23 fps itp. Tyle ze ja nie ustawilem tak wyoskiej rozdzialki, aa i af. Ogolnie jestem zadowoony z wydajnosci silnika. Wiecej napisze wieczorem. pzdr. Edytowane 9 Sierpnia 2006 przez Pioorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Wyjdź tylko z tych ciemnych lochów i wejdź do lokacji z kanionem i kolejeczką linową. Tam będzie znaczna różnica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Mi gra także się podoba. System walki jest spox. Jak nie z buta w przepaść, to zawsze można przeciwnika beczką lub skrzynią walnąć, albo rozwalić podest i dobić mieczem. Takie rozwiązanie daje nam pewną swobodę za co duży plus. ;) Wkurza mnie trochę poruszanie postacią. Za szybko chodzi i za bardzo się chwieje, przez co niechcący, podchodząc do krawędzi skał można spaść w przepaść. :/ Co do prędkości to jak narazie na odkręconym kompie 1280x1024 AA4x AF8x z wszystkim na full najmniej spadło do 22FPS. Myślę, że po OC wszystkiego spokojnie te 30FPS utrzyma. ;) Generalnie gra sprawiła dobre wrażenie. Czekam na full. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ran'dall_ Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Gral ktos w demo na 6600 ??( jak tak to jak chodzi ??) Sam bym sobie ściągnął ale mam neo 128 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 a też sobie ściągnę, ale coś mi się wydaję, że i tak poleci do śmieci, bo nie lubię takich klimatów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 (edytowane) Gral ktos w demo na 6600 ??( jak tak to jak chodzi ??) Sam bym sobie ściągnął ale mam neo 128 :/Na moim 6600 po OC chodzi bardzo dobrze na full z HDR bez AA i Anizo, no ale jak powszechnie wiadomo Source lubi szybkie procki, więc u Ciebie może być nie za różowo. Tym bardziej, że recka KZI wykazuje, że u niego fps mocno spadał na 6600GT i bartonie. Mnie bardziej wnerwiło częste swapowanie, jakby cały czas coś doczytywało. Szczerze - nie warto sciągać tego demka. Nie zeby gra była słaba, bo IMO super ale po prostu demko oferuje zbyt niewiele jak na 1,4GB. Edytowane 9 Sierpnia 2006 przez alCatraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Ja odpalalem u siebie na 2,2ghz, grafa 500/650 i ogolnie nieciekawie (all max, bez hdr i cieni). Chodzi identycznie jak sin 2, tekstury na high nie sa zachwycajace, wiec nie chce na ta gre patrzec na medium, albo low. ;] Co do tego realizmu to miejscami sa duze braki, np. gdy wezmiemy palaca sie beczke do reki to nie ma z tego powodu skutkow ubocznych. ;] Jest spora luka na rynku w tego typu grach (fantasy fpp, cos ala hexen, heretic) i dlatego chyba duzo os. na to czeka. Gra jest prosta jak budowa cepa i mysle, ze sp przejdzie sie momentalnie, pozostanie niedosyt w postaci braku mp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...