Skocz do zawartości
tester3000

Dark Messiah Of Might And Magic

Rekomendowane odpowiedzi

Na 1GB ram rzadko kiedy swapuje. Nie wiem co jest u Was, ale u mnie rzadko kiedy dysk doczytywał. Może to przez 512MB na grafie? Nie wiem. Wiem, że gierka działała wyśmienicie i nie żałuję, że ją ściągnąłem. W sumie to byłem ciekaw jak to wszystko wygląda i tylko dla tego ja zassałem. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qqrydza, w tamtych miejscach to ogolnie kazdemu spadaja klatki rowno - troche otwartyc przestrzeni i juz source sobie nie radzi, co bylo widac nawet na filmikach pokazowych.

no i przeszedlem. Krotkie troche :/

Nie mialem frapsa ale rzeczywiscie klatki spadly na tym wozku, ale nie byl to drastyczny spadek, spokojnie mozna bylo grac i sciagnelem kolesia lukiem z tej kolejki ;) wiec nie jest zle.

Poza tym momentem to bylo bardzo plynnie.

OK, zalatwilem pierwszego zombiaka - podbiegam, but w plecy, koles leci w dol, uderza o zwisajaca sciane/gzyms glowa, slycvhac trzask, koles robi salto ispada dalej. Jak ja kocham source'a :D.

Kiedy gra wyjdzie od razu ja kupuje.

No i jest jak mowilem... tutaj chyba sie przechodzi lvle i nie wiem jak mozna to porownac do obka.

Edytowane przez Pioorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i jest jak mowilem... tutaj chyba sie przechodzi lvle i nie wiem jak mozna to porownac do obka.

tak jest gosu twoje znów na wierzchu ty wygrywasz, powtarzaj to w każdym poście wtedy sie dowartościujesz.

Bio: premiera w październiku, więc mogą jeszcze gierkę trochę zoptymalizować.

Edytowane przez -Wader-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D Nierealny zapodał tyle screen'ów, że trudno zrobić jakiegoś by się nie zdublował.

Podsumowując jeszcze to teraz source to ciemne i ciasne korytarze bo przy ciut większych lokacjach sobie nie radzi. :twisted:

Dołączona grafikaDołączona grafika

Czy to też wina niedopracowanego silnika? Różnica w ilości fps jest spora a tylko dałem kroczek i zerknąłem bardziej na prawo.

Pół żartem, pół serio już było no to teraz screen'y.

:>

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Jest klimat, walka wkręca a koleś bardzo fajnie się porusza i nie zatrzymuje się po sprincie w miejscu tylko musi trochę zwolnić by stanąć. Normalka, chyba lepiej to wypada niż w sin. Czyż nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja z tą grą będe czekał aż do zmiany sprzętu. Ehh, Oblivion już czeka ;)

Dzisiaj załączyłem na 5 minut, wyłączyłem HDR, aa i dalej skacze jak byk, jak dla mnie - nie da się grać :(

Czy u Was też nie ma rozdzielczości poniżej 1024?

Po wyjściu z gry Windows chce popełnić samobójstwo, tak swapuje...

Nie mam czasu na testy, w niedzielę może dopiero :(

Pozdrawiam !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup sobie jakiegos procka lepszego bo na 6600gt powinno ci ladnie w miare smigac.

Gierka syci i tyle ;] a to tylko demo.

draak - racja, w hl2 przeciezp lywalo sie motorowka i jezdzilo samochodem po dosc duzych przestrzeniach i nie zwalnialo, ale tutaj pewnie pare nowych efektow doszlo - tylko troche dziwne zeby na tak malej przestrzeni juz czkawka byla.

Ja nie bede tak pro jak wy i dam tylko jednego skrina:

http://img211.imageshack.us/my.php?image=aaatf1.jpg

Targanie wrogow (trupow) za fraki fajnie jest zrobione ;].

-Wader-, ty chyba masz jakies problemy ze soba. Skonczyles juz?

Co mnie sie podoba w tej grze?

Hmm, taka realnosc ale w innym stopniu. Po prostu moge w kazdy sposob rozwalic wroga, czesto przez przypadek demoluje rozne rzeczy co wplywa na walke i to jest dobre ze czesto nie musze kombinoac tylko to sie po prostu dzieje i jest normalne ze np. wezmiesz w reke jakis wazonik i rozbijasz go wrogowi na glowie, podbiegasz do lezacego stwora, sprzedaje mu buta, odwracasz sie, sprzedajesz buta drugiemu a ten wpada na kolce albo gdzies w beczki. Mistrzostwo.

Gra ma to cos. :gitarzysta2:

Edytowane przez Pioorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...faktycznie, jak na prostego hack n'slasha DMoMM prezentuje się całkiem nieźle, szczególnie fizyka :wink: ; raczej napewno będzie to gra jednorazowego użytku (ale czy to duży minus :wink: ?); ile potrzeba na ukończenie, jest jakieś info na ten temat?

Wymagania też raczej na plus, bo jakkolwiek są wysokie, to szcześliwie Oblivion to to nie jest :wink: , a gra działa stabilnie :wink: . Skądinąd lepszy "przerywnik" w postaci dopracowanej sieczki, niż kolejny sztampowy pseudo-rpg :wink:

... i jeszcze do - wioslo200mmx - twój ostatni post jest formalnie bardzo ciekawy - ale staraj się raczej pisać na temat.

Edytowane przez Jake79

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obadałem demko dziś w nocy, w sumie pograć mozna ;]

Co ciekawe HDR działa z AA ... chyba ....

1280x1024 Full AA4 AN4 Hdr i jest koło 30 fps ... no w sumie nie jest źle, w 1024 już stabilne 40 :)

Fizyka niczego sobie, grafa yako taka, boli za to oktutna liniowość ścieżki jaką moża obrać - praktycznie cały czas zmuszeni jesteśmy do podążania jedną drogą ... no i demko w jednym miejscu zawsze mi sie wywala :

Edytowane przez -Caleb-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co ciekawe HDR działa z AA ... chyba ....

1280x1024 Full AA4 AN4 Hdr i jest koło 30 fps ... no w sumie nie jest źle, w 1024 już stabilne 40 :)

AFAIK HDR+AA jednoczesnie dostepne jest tylko na kartach ATI X1XXX ale moge sie mylic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to jest source, w Half life episode one tez mialismy AA plus hdr, to juz jest jakby w silniku gry i dziala na kartach nvidi.

Jake - jednorazowego uzytku? :|.

Czy ja wiem, dla mnie zapowiada sie super i sama walka sie nie nudzi no i zawsze mozna przechodzic to assasinem, wojownikiem, magiem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:blink:

Bym wiedział, to bym się nie pchał w 7900gt skoro na 7600gt chodzi znacznie szybciej. Nie to żebym się czepiał ale może odblokowałeś dodatkowych 12 potoków?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej 24 dodatkowe odblokował, bo chodzi mu to lepiej, niż na 7800gtx, lub na x1800xt 512 bez o/c ;) A dodatkowo, ma HDR z AA...

Sory ale nie ma możliwości odblokowania potoków na 7600 :wink: :D ale za to odblokowałem 256 bit szyne pamięci :lol2:

Lol ludzie chyba fraps sie nie myli :D jak wam zależy to dzis sciągne pare screenow ... przeszedlem tylko półtorej misji bo w jednym momenice demo sie notorycznie wywala :| i może dalej sa jakeś przykre momenty

To 40 fps w 1024 to wpada ofc ale i do 30 tez dobija - z tą stabilnoscią to troche przesadziem :D - ale działa spox ponizej 30 mi nie spadałało specjalnie - mam wam filmik nakrecić ? :D

W 1280x0125 spada czasem i do 25 ale wtedy 3 orki mnie gnoiły, oscyluje w granicach 28-30 wiec nie jest źle jak na 76xx

A czemu macie kiepski framerate na 7900gt to ja juz nie wiem :D czasami sa "mniejsca" gdzie jak w Oblivionie fps leci na ryj ale ja sie na nie naciolem, no może z raz wiec loozik. Dla mnie smiga naprawde spox :]

Edytowane przez -Caleb-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej 24 dodatkowe odblokował, bo chodzi mu to lepiej, niż na 7800gtx, lub na x1800xt 512 bez o/c ;) A dodatkowo, ma HDR z AA...

Hdr i aa jak najbardziej działa. W końcu to source więc tak jak w hl2:eo i lc jest taka możliwość.

Lol ludzie chyba fraps sie nie myli :D jak wam zależy to dzis sciągne pare screenow ...

Bardzo proszę, najlepiej w miejscu, o którym już wspominałem czyli wyjście z groty gdzie oczom naszym ukazuje się "hq" orków. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, że się nie da- pisałem to z przekąsem/ ironią. Jeśli pisałeś o framerate w 1024x768, to spoko, w tak niskiej rozdz. nie sprawdzałem, możliwe, że 7600gt po o/c daje sobie w niej radę.

Odnośnie HDR- source nie jest tu miarodajny, nawet x800/9800 może wyczarować HDR na tym silniku ;)

Edytowane przez draak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, że się nie da- pisałem to z przekąsem/ ironią. Jeśli pisałeś o framerate w 1024x768, to spoko, w tak niskiej rozdz. nie sprawdzałem, możliwe, że 7600gt po o/c daje sobie w niej radę.

spoko spoko :) wiem o co Ci chodziło :wink: inni tez maja poczucie humoru :[]

W 1024 jest tak jak pisałem - bardzo przyjemnie sie gra i poniezej 30 specjalnie nie spada.

Screeny wrzuce dziś wieczorem.

Odnośnie HDR- source nie jest tu miarodajny, nawet x800/9800 może wyczarować HDR na tym silniku ;)

Różnica między bloomem (? .. nie pamietam jak go tu nazwali) a hdr jest mniejsza niż np: w Oblivionie i nie rzuca się tak w oczy - ale dodaje trochę klimatu i podnosi plastyczność grafy.

Edytowane przez -Caleb-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powyzej 1024x768 to lepiej nie wlaczaj na 7600GT -_-, jak dasz wyzej to juz nie ma tej plynnosci, optymalne ustawienia to 1024x768, te detale na full, aax2, af off/x4 i mozna grac spokojnie, na samym poczatku przez ten prolog mamy 40 fps i wiecej ale jak juz sie jedzie kolejom to spada ale nie jest to tak zauwazalne jak np. w oblivionie i innych wymagajacych gier bo fpsy nie spadaja az tak bardzo.

http://img334.imageshack.us/my.php?image=m...20320309pk3.jpg

qqrydza to twoj screen - wlasnie mnie to w wielu grach wkurza, ze patrzysz sie gdzies, masz 50 fps, nagle obracasz sie leciutko w prawo/lewo, patrzysz w jakis rog mapki gdzie nic nie ma i spada ci do 25.

Tutaj nie mialem za plynnie ale ogolnie to leci 40 fps i wiecej, poza takimi krytycznymi wyjatkami.

Kazdy wie ze to jest source, ma pare lat juz i mozna komfortowo grac na kartach pokroju 7600gt a nawet 7300gt ;).

Edytowane przez Pioorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pare screenow:

Dołączona grafika

Zombiak uderzajacy o sciane :P

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Gra jest pikna i tyle, interakcja z otoczeniem podnosi bnardzo jej ocene, nie ma to jak sieknac orka z prawej strony, a ten leci, uderza o deske ktora podpiera beczki i to wszystko na niego spada ;]. Nice.

Normalnie hokej.

Edytowane przez Pioorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez prawda, jednego chcialem kopnac zeby spadl troche w dol to ten przelecial kupe metrow i w przepasc spadl :P ale moze ten koles z mieczem to jakis odpowiednik Arnolda?

Choc w sumie jak kopiesz face te face :lol: to kolesia troche odpycha, daleko odlatuja jak dostana z zaskoczenia co w sumie moze nie dziwic ze tak daleko leca, ale troche przesadzili.

Edytowane przez Pioorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi