qqrydza Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Hehe... chciało mi się i zrobiłem szybki test. Ustawienia full, takie jak opisywałem poprzednio... ... tu jest bloom w zamian za hdr... ... a tu wszystko minimum plus bloom. Pozostawiłem tylko aax4 i ustawienia wody ale tutaj wydaje mi się, że nie ma to znaczenia. Wnioski? Może komuś się będzie chciało i wybierając najbardziej krytyczne miejsce sprawdzi wpływ taktowania procesora na ilość fps w tej lokacji z takim widokiem jak na moich screen'ach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 (edytowane) Na pewno procek bedzie mial wpyw na fpsy bo source zawsze lubil mocne procesoryi, ale bez przesady zeby ustawienia gry nie mialy wplywu na wlasnie takie krytyczne momenty w grze. Powinni to poprawic jezel itego nie zrobia to nie kupie ich gry :P. Aaa i mam pytanie. Jak mozna rzucac tymi sztyletami assasinowskimi? Na filmikach widzialem ze koles rzucal ale ja nie mam pojeciacia jak... klawiszologie cala przejrzalek i nie da rydy :/. Chyba wiem jak - trzeba przytrzymac lewy przycisk zeby przymeirzyc sie do ciosu i potem cos znowu wcisnac zeby rzucac, ale nie wiem co :P ide sprawdzac. http://www.mightandmagic.com/us/darkmessia...aser/index.html Tutaj sa jakies chyba nowe filmiki bo pierwszy raz widze nowe lokacje, pod koniec filmiku jest napisane summer 2006 wiec moze wyjdzie wczesniej :P. Cholera mam dziwny problem. Gdy kucam to na chwilke pojawia sie takie cos jak na screenie (mrygnie): http://img68.imageshack.us/my.php?image=sadsdaey4.jpg Po lewej stronie, nad paskiem zdrowia. Nie sa to artefakty chyba bo nie da sie im zrobic screena :P w innych grach takiego czegos nie mam :/. Na stand. zegarach grafy to samo. WTF? Tez tak macie? http://www.hl2world.com/bbs/6-vt45546.html...sc&start=75 Tutaj ludzie cos probuja zdzialac , mozliwe ze mozna jeszcze sie pobawic - konsole po cos zablokowano, nie? Przez konsole mozna wczytywac mapki a jest ona zablokowana wiec mozliwe ze po to to zrobiono. Oooo... "myconfig.cfg" bind "F1" "mm_npc_create_orc_sword_shield" bind "F2" "mm_npc_create_goblin" bind "F3" "exec myconfig.cfg" bind "F4" "god" g_ragdoll_maxcount 200 sv_Cheats 1 O lol jedne koles wpisal cita na przechodzenie przez sciany i zabil cyklopa :lol: jest tam screen. http://img141.imageshack.us/my.php?image=asdli2.jpg No i udalo mi sie przywlac cyklopa. Edytowane 10 Sierpnia 2006 przez Pioorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon92 Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 (edytowane) Poco kody nie lepiej użyć save. http://www.sourcegaming.net/darkmessiah/Dark_Messiah_Demo_Cyclop_Savegame.rar Nie testowałem tego. A wziołem to z tąd. http://www.gram.pl/forum_post.asp?tid=1615&tpage=9 Edytowane 10 Sierpnia 2006 przez demon92 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Tam jest wiele innych rzeczy typu uzyskiwanie czarow, przedmitow, przeciwnikow ale to sobie ludzie gre niszcza czyms takim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wioslo200mmx Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Ciekaw jestem czy ktos z Was wiedzial, ze mozna walczyc cyklopem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 (edytowane) Wnioski? Może komuś się będzie chciało i wybierając najbardziej krytyczne miejsce sprawdzi wpływ taktowania procesora na ilość fps w tej lokacji z takim widokiem jak na moich screen'ach. Pokusiłem się mały teścik. Ze względu na kiepski kontroler pamięci w Sempronie, na pamięciach z podpisu mogę podnieść zegar CPU z aktualnych 2000MHz do 2420MHz (szkoda, że na tych pamięciach nie mogę podnieść proca do max wytrzymałości czyli 2800MHz bo wynik pewnie byłby jeszcze ciekawszy :( ). Zwróćcie uwagę na wolną pamięć Video w prawym górnym rogu. Przypomne, że tyle zostaje z 512MB. :lol2: Oto wnioski: 1024x768 - CPU 2000MHz | 1280x1024 - CPU 2000MHz 1024x768 - CPU 2420MHz | 1280x1024 - CPU 2420MHz | 1600x1200 - CPU 2420MHz A oto ustawienia ;) Edytowane 10 Sierpnia 2006 przez kojak_ct Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 (edytowane) Miały byc screeny z 7600GT - to są: http://img143.imageshack.us/my.php?image=m...00522914kz0.jpg http://img143.imageshack.us/my.php?image=m...23461606pa7.jpg http://img143.imageshack.us/my.php?image=m...23461818fn6.jpg http://img143.imageshack.us/my.php?image=m...23501265fi3.jpg http://img143.imageshack.us/my.php?image=m...23575360sj1.jpg 1280x1024 Detale Full, AAx4, ANx4 (ustawione w systemie), Stery 91.31 Edytowane 10 Sierpnia 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 kojak moze by napisal jakie ustawienia, chodzi o to zeby zrobil test na low z podkreconym prockie mi nie podkreconym, i na high z podkreconym i nie podkreconym a ty cos zamotales ;) Aj Caleb, zjechalbys troche z rozdzialka i aa to odrazu by sie lepiej gralo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Aj Caleb, zjechalbys troche z rozdzialka i aa to odrazu by sie lepiej gralo.Chodziło mi tylko o zapraezentowanie zainteresowanym jak to działa na 7600GT, a normalnie dla frajdy gram w 1024x768 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 (edytowane) Sorry, za tego dziwnego posta. Chyba pomyliłem przycisk Sprawdzania posta. Już jest ok. Czyli wniosek taki. Moja karta się nawet nie spociła. ;) Aha. I wybrałem najbardziej krytyczny moment. W tamtym miejscu miałem zegar FPS na czerwono. ;) Edytowane 10 Sierpnia 2006 przez kojak_ct Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 (edytowane) Hmm no jakas roznica jest... co nie zmienia faktu ze spieprzono sprawe, ze nawet jechanie po detalach malo daje w takich momentach. Tak na marginesie, qqrydza masz podkreconego procka? Mysle ze on ci troche karte blokuje i jakbys kupil cos lepszego to o wiele klatek wiecej bys mial (nie tylko w dark messiahu). Edytowane 10 Sierpnia 2006 przez Pioorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Dzień dobry! :D Spisaliście się wszyscy na medal. ;) Pioorek, na coś lepszego? Dopiero co zamieniłem wysłużonego bartona na 64 bitowego athlona. Sorki za wyrażenie ale nie sram pieniędzmi. :D Przyjdzie pora na jakieś dwa rdzenie ale wtedy to pewnie i grafa się zmieni. Nie ma o czym gadać w tym temacie a na dodatek trochę wody jeszcze upłynie zanim to nastąpi. Wracając do tematu, tak procek kręcony, tak delikatnie na ok. 2,4 :lol: sam nie mam pewności jaka wartość jest dokładnie bo na starcie ustawiłem i do biosu nie zaglądałem już "wieki".(Sprawdzę przy okazji.) Caleb ma trochę więcej Hz i jak widać również w przypadku kojak'a daje to wyniki. Kto na jakimś dwórdzeniowcu jedzie i ma solidną grafę pokroju x1800 albo 7900? Ok, się rozpisałem ale muszę uciekać bo dzieciaki szaleją. B-) Zuza śpi a Kuba jeździ autem po całym mieszkaniu. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkamil Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Cholera mam dziwny problem. Gdy kucam to na chwilke pojawia sie takie cos jak na screenie (mrygnie): http://img68.imageshack.us/my.php?image=sadsdaey4.jpg Po lewej stronie, nad paskiem zdrowia. Nie sa to artefakty chyba bo nie da sie im zrobic screena :P w innych grach takiego czegos nie mam :/. Na stand. zegarach grafy to samo. WTF? Tez tak macie? Ja nie moge :-) Pioorek znow cos widzi :D Zdaje sie, ze zaczynam rozumiec twoj avatar ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 (edytowane) Nie widzisz nic nad paskiem zycia, troche na prawo? To musisz okulary kupic ;). Przy kucaniu wywalaja mi sie dziwne arty na sekundke, tylko jak wcisne przycisk kucania. No przyjrzyj sie. BTW: Dobrymi tekstami rzucaja gobliny po pokonaniu orka: "Who's taller now?" :D Edytowane 11 Sierpnia 2006 przez Pioorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Kto na jakimś dwórdzeniowcu jedzie i ma solidną grafę pokroju x1800 albo 7900?W sumie mam tego niezbyt szybkiego dwurdzeniowca czy gra korzysta z tego to nie wiem, za to zauważyłem taką rzecz, że przy próbie nagrania filmu frapsem (chciałem kumplowi posłać kop w dupsko orka) ilość fps spada z 37 do 7 co nie zdarzało mi się w żadnej innej grze, spadek był duży, ale nie aż tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 zauważyliście napewno że widać nogi, ale czy zauważyliście że jak jesteśmy w wodzie to czasem postać wogóle nie rusza nogami? tylko raz miałem tak że jakoś tak lekko poruszała. Ale gdy sie nie porusza nogami w wodzie to chyba sie powinno tonąć... xDmam filmik ale w kiepskiej jakości (pokaz slajdów [o polowe spadają fps jak sie wlaczy nagrywanie]) Jak chcecie to mogę wrzucić na rapidshare.de. Może wysłać do twórców gry @ o tym bugu albo żeby to poprawili jak potrafią ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Wader- Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 ok, mam demo już za sobą, musze jeszcze tylko dorwać cyklopa :P na moim sprzecie, tzn A64 3200+ 7600GT 610/810 i 1gb ram gra chodzi dobrze, ale mogłaby lepiej(mam nadzieje że pełna wersja będzie troszke lepiej zoptymalizowany, dobrze mieć ten zapas klatek na większe zawieruchy), mam wszystko na full AA x4 i AN x4. Obecnie mam sterowniki 84.xx i zastanawiam się czy instalować nowsze od nvidii, myślicie że będzie poprawa albo cuś? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 To tak samo jak się strzeli z łuku w wode strzała wpada do wody ale nie ma żadnego chlup ani śladów w wodzie, strzała widmo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Wader- Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 (edytowane) ponieważ demko dosyć szybko sie nudzi dodałem sobie coś takiego do mojego cfg : bind "F5" "noclip" bind "F1" "mm_npc_create_orc_sword" bind "F2" "mm_npc_create_goblin" bind "F3" "mm_npc_create_necro_guard" bind "F7" "mm_npc_create_orc_sword_bow" bind "F8" "mm_npc_create_necro_guard_bow" bind "F12" "mm_npc_create_necro_guard_shield" g_ragdoll_maxcount 200 sv_Cheats 1 dzieki temu wciskając f5 dostaje sie do cyklopa(przechodzenie przez ściany, raczej łatwo do niego trafić), f1 kreuje mi orka w miejscu gdzie celuje kursorem, i tak samo f2 tylko goblin, f3 necro guard(rycerze z tutoriala), f7 ork z łukiem, f8 rycerz z łukiem, f12 rycerz z tarcza i mieczem.Dzieki temu można sobie kreować przeciwników w nieskończoność, i ćwiczyć walke mieczem, łukiem czy czarami : ).Można jeszcze się pobawić i kreować obok siebie rycerzy i orków, będą wtedy ze sobą walczyć, albo jeszcze lepiej rycerzy vs cyklop to jest niezła jazda, cyklop kopie bije i rzuca rycerzami, po prostu masakra, to samo robi z orkami i goblinami : } padło pytanie jak sie rzuca assasinowskimi sztyletami, więc będąc w "szale bitewnym" i trzymając dystans od przeciwnika celujemy w niego, trzymamy przycisk fire i jazda : ) niema co trup ściele się gęsto : D Edytowane 13 Sierpnia 2006 przez -Wader- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Kto na jakimś dwórdzeniowcu jedzie i ma solidną grafę pokroju x1800 albo 7900?dwa rdzenie (fx60@2950) w sumie niewiele tutaj daja tyle, ze lepiej rozklada sie obciazenie - #1 ma 20-30%, #2 jakies 60-70% na 7900gtx w wskazanym miejscu, ustawieniach i rodz. 1280x1024 oraz 1680x1050 mam odpowiednio 48 i 46fps Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 :shock: Masakra. Rozumiem, że pojedyncza grafika. Jeśli tak to różnica jest spora tym bardziej biorąc pod uwagę rozdzielczość. Jeśli obniżyć zegary na gtx'ie to będzie można go porównać do gt? Jeśli tak to możesz się przejść tamtędy jeszcze raz na takich ustawieniach i w rozdzielczości 1024x768? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wioslo200mmx Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Ja tam w tej grze nie zauwazylem spadkow w jakim kolwiek miejscu,ale pewnie to dlatego, ze nie mialem wlaczonego frapsa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Rozumiem, że pojedyncza grafika. Jeśli tak to różnica jest spora tym bardziej biorąc pod uwagę rozdzielczość. Jeśli obniżyć zegary na gtx'ie to będzie można go porównać do gt? Jeśli tak to możesz się przejść tamtędy jeszcze raz na takich ustawieniach i w rozdzielczości 1024x768? oczywiscie jedna grafa. wyniki przy roznych taktach proca, wszystko max 1680x1050 ( w nawiasie 1024x768) MHz.......660/850.....450/660 2950......46(49).......31(49) 2500......39(42).......31(42) 2050......32(34).......31(34) do pomiaru uzywam wpisu net_graph "3" z porownaniem do gt moze byc problem - gierka "wciaga" prawie 500MB pamieci video, tak wiec na kartach z 256MB moze sie inaczej zachowywac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 No dziękuję, widzę, że się trochę nagimnastykowałeś. Jeśli dobrze interpretuje te wyniki to wniosek jest taki, że w 1024x768 rolę odgrywa procesor a nie taktowania grafy, która jest skutecznie hamowana przez słabszy cpu. Natomiast w 1680x1050 oba podzespoły idą ze sobą w parze. Procek nie nadrobi za grafikę no ale to jest zdaje się oczywiste. No, no. Sprzętu tylko pozazdrościć. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 (edytowane) a, pobawię się z wami laptopowy CoreDuo 1,66GHz + X1600 1280x800 wszystkie detale na max, AA=0 AF=0, vsync=off Edytowane 14 Sierpnia 2006 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3qu!l!br!um Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Własnie przeszedłem demo, gierka superrrrr, juz nie moge się doczekac kupuje w dniu premiery, nawet jesli będzie kosztować 269 zł :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 wiecie moze jak ustawic rozdzielczosc 800x600? Bo w opcjach sie nie da, a chcialbym odpalic giere na slabszym sprzecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAeL Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 wiecie moze jak ustawic rozdzielczosc 800x600? Bo w opcjach sie nie da, a chcialbym odpalic giere na slabszym sprzecie.no właśnie, jak? :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon92 Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Spróbuj w pliku zmienić ręcznie, ale nie wiem czy podziazła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAeL Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Spróbuj w pliku zmienić ręcznie, ale nie wiem czy podziazła.Próbowałem coś znaleźć w pliku cfg, ale nie bardzo mi sie to udało. Może jakąś komendą z konsoli, a może w tej gierce nie zmienie rozdzielczości na niższą niż 1024x768? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...