Skocz do zawartości
tester3000

Dark Messiah Of Might And Magic

Rekomendowane odpowiedzi

Moze póki co steam pokazuje 7gb, bo jeszcze nie wszystkie pliki zostały zuploadowane, oficjalne News ze steampowered już 2 razy odnajmniały ze gra waży 10gb. Możliwe że będzie jeszcze trzecia faza uploadu przed premierą.

Dla tych co mają Steama i chcą się sami przekonać:

wklejcie steam://preload/2100 w przeglądarce

Edytowane przez alCatraz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lol ^ :rolleyes: gra na dvd zajmuje 7.6 gb , do tego mozna wybrac czy zainstalowac single i multi czy pojedyncza wersje , instalacja single zajmuje ponad 6 gb , jesli zdecydujemy sie na instalacje obydwu to pewnie bedzie te 10 gb

Edytowane przez tripsta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak tak, gra zapowiada się przepysznie ale jest jeden mankament a mianowicie czas wgrywania lvl'i(choć do tego to akurat już się chyba wszyscy przyzwyczaili i tak bardzo to nie boli), dogrywanie podczas nich i najgorsza sprawa doczytywanie z dysku podczas gry. Pewnie obniżenie wielkości tekstur wyeliminowałoby problem.

Kolejna gra po ghothic'u, która chce więcej niż 1 giga ramu by dała w zamian pełną satysfakcję i płynność rozgrywki. Dodam jeszcze, że doczytuje na ustawieniach domyślnych grafiki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mysle ze min trzeba miec 256 MB na karcie, u mnie w demku na high detalach cieło, musiałem zmienić tekstury na medium zeby framerate był ponad 30.

A ze ładuje sie wolno, to inna sprawa...

A co do gry to nie moge sie doczekac, pierwszy RPG w moim życiu który mnie zainteresował :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A u mnie demko chodziło bardzo dobrze. I jak patrzę na dzsiejsze produkcje to uważam, że gra jest dobrze zoptymalizowana. Czekam na full. :)

No masz racje tyle samo FPSów na LOW co na High z HDRem to dobra optymalizacja :wink: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Joł. ;] Dorwalem dzisiaj demko i gierka dla mnie istny wypasik. ;) Mieczyki, toporeczi, noze to jest to na co czekalem. ;] Pamietam czasy jak zagrywalem sie w Blade of Darkness. :P Szkoda tylko, ze tak malo gierek o takiej tematyce jest robionych. :-| Na moim przedpotopowym sprzecie gram w rozdzialce 1280x800 z ustawieniami high-med-low HDR on i nawet spoko chodzi, wiec nie jest tak zle. ;]

Trzeba bedzie niedlugo w fulla sie zaopatrzyc.;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam gre od jakis 2 godzin.

Pierwsza misja ok

Druga tak dogrywa ze sie nie da grac, kombinowalem z detalami i caly czas to samo gram na kompie z podpisu z 2 gb ramu.

To jest jakas paranoja jak oni robia te gry najpierw gothic pozniej to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale chyba tekstury masz na "średnie" ustawione. Jak ktoś napisze, że mu gra płynie na 256 megowej grafice i jednym giga ramu w dodatku tekstury ustawione w najwyższej rozdzielczości to się serdecznie uśmieję. Sam dokładnie nie wiem ale 512 na grafie trzeba by nie doczytywał i to w jaki sposób... to jest właśnie najlepsze, aż grać się nie da. No chyba, że do takich ustawień, 256 na grafice i 2 giga pamięci operacyjnej wtedy wystarcza. Ta gra jest dobrze zoptymalizowana?

Pęknę ze śmiechu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie, wszystko jest na high/full, aax0 afx8, w 1280x800 natywnej bez vsync nic mi nie scina podczas gry, zdarzaja sie miejsca gdzie framerate spada do 20 klatek, ale to nie sa zacinki tylko po prostu moja mocarna grafa nie daje rady

moze cos daje ten fakt, ze grafa kolejne 256 moze pobraz z ramu, nie mam pojecia

Edytowane przez kucyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi