-Wader- Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 myśle że gra bedzie sie mieściła na 1 DVD, czyli ponad 4gb, natomiast po zainstalowaniu na dysku będzie ważyła 7-10 GB, tak jak ma to miejsce w Metal Gear Solid 2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 (edytowane) Moze póki co steam pokazuje 7gb, bo jeszcze nie wszystkie pliki zostały zuploadowane, oficjalne News ze steampowered już 2 razy odnajmniały ze gra waży 10gb. Możliwe że będzie jeszcze trzecia faza uploadu przed premierą. Dla tych co mają Steama i chcą się sami przekonać: wklejcie steam://preload/2100 w przeglądarce Edytowane 22 Października 2006 przez alCatraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Wader- Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 przez steama pobiera sie grę gotową już do użycia, a nie spakowany instalator, dlatego waży aż 7GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 (edytowane) Czekamy na recke tripsty :) Btw, z tymi 7gb to jak widac jakis żarcik był.... upd rajt, zle spojrzalem...^^ maj mistejk Edytowane 25 Października 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tripsta Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 (edytowane) lol ^ :rolleyes: gra na dvd zajmuje 7.6 gb , do tego mozna wybrac czy zainstalowac single i multi czy pojedyncza wersje , instalacja single zajmuje ponad 6 gb , jesli zdecydujemy sie na instalacje obydwu to pewnie bedzie te 10 gb Edytowane 25 Października 2006 przez tripsta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 lol ^ :rolleyes: gra na dvd zajmuje 7.6 gb... ano dokladnie lol ;] stety niestety ale przydalaby sie tu teraz ta nowa technologia z kompresja textur Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 no no gierka zapowiada się znakomicie, na początku prologue jak w demie, a potem całkiem ładny chapter 1, ale w pierwszej kolejności PES6 B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 W pełną chyba będe musiał zagrać demo mi się spodobało. Był tylko jeden problem na low jak i na high czasem potrafiło zmulić. Poprawili płynność ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 czy ja wiem, na moim "sprzęcie" bez aa ze wszystkim na mask i AFx8 full śmiga ładnie, ale podobno duży wpływ na framerate ma dwurdzeniowy proc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3qu!l!br!um Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 ale podobno duży wpływ na framerate ma dwurdzeniowy procBo to jest Source, a do niego potrzeba mocnego procka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 Tak tak, gra zapowiada się przepysznie ale jest jeden mankament a mianowicie czas wgrywania lvl'i(choć do tego to akurat już się chyba wszyscy przyzwyczaili i tak bardzo to nie boli), dogrywanie podczas nich i najgorsza sprawa doczytywanie z dysku podczas gry. Pewnie obniżenie wielkości tekstur wyeliminowałoby problem. Kolejna gra po ghothic'u, która chce więcej niż 1 giga ramu by dała w zamian pełną satysfakcję i płynność rozgrywki. Dodam jeszcze, że doczytuje na ustawieniach domyślnych grafiki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 ja mysle ze min trzeba miec 256 MB na karcie, u mnie w demku na high detalach cieło, musiałem zmienić tekstury na medium zeby framerate był ponad 30. A ze ładuje sie wolno, to inna sprawa... A co do gry to nie moge sie doczekac, pierwszy RPG w moim życiu który mnie zainteresował :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 pierwszy RPG w moim życiu który mnie zainteresował :DNo to chyba ostatni taki rpg B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3qu!l!br!um Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 pierwszy RPG w moim życiu który mnie zainteresował icon_biggrin3.gifNazywać Dark Messiaha RPG to tak jak NFS'a symulatorem :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 A u mnie demko chodziło bardzo dobrze. I jak patrzę na dzsiejsze produkcje to uważam, że gra jest dobrze zoptymalizowana. Czekam na full. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 A u mnie demko chodziło bardzo dobrze. I jak patrzę na dzsiejsze produkcje to uważam, że gra jest dobrze zoptymalizowana. Czekam na full. :) No masz racje tyle samo FPSów na LOW co na High z HDRem to dobra optymalizacja :wink: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 Żal to mówic, ale w dzisiejszych czasach można uznać Dark Messiaha za gre dobrze zoptymalizowana [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 (edytowane) Nie ma co narzekać . Gra poprostu płynie. Aczkolwiek powoli trzeba szykować sie na wejscie w 2gb wymiar ;), ale to chyba na wiosne jak stanieje. Edytowane 26 Października 2006 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 (edytowane) na gram.pl zamówiłem dla siebie jedną sztukę, już nie moge sie doczekać jak chwyce topór i rusze w pogoń za bestiami :D Edytowane 26 Października 2006 przez .PaVLo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 Joł. ;] Dorwalem dzisiaj demko i gierka dla mnie istny wypasik. ;) Mieczyki, toporeczi, noze to jest to na co czekalem. ;] Pamietam czasy jak zagrywalem sie w Blade of Darkness. :P Szkoda tylko, ze tak malo gierek o takiej tematyce jest robionych. :-| Na moim przedpotopowym sprzecie gram w rozdzialce 1280x800 z ustawieniami high-med-low HDR on i nawet spoko chodzi, wiec nie jest tak zle. ;] Trzeba bedzie niedlugo w fulla sie zaopatrzyc.;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 Właśnie ostatnio mi się przypomniał Hexen i pomyślałem, ze przydała by się taka gra. A tu się nagle znalazł Messiasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perun Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 Mam gre od jakis 2 godzin. Pierwsza misja ok Druga tak dogrywa ze sie nie da grac, kombinowalem z detalami i caly czas to samo gram na kompie z podpisu z 2 gb ramu. To jest jakas paranoja jak oni robia te gry najpierw gothic pozniej to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 nie wiem co Ci dogrywa, bo u mnie jest wszystko ok, co prawda wymagania w drugiej planszy z koniem (ogolnie wszedzie te konie popularne sie teraz zrobily B) ) wzrosly wzgledem prologu, ale nic nie tnie, a mam tylo 1gb ram Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 Ale chyba tekstury masz na "średnie" ustawione. Jak ktoś napisze, że mu gra płynie na 256 megowej grafice i jednym giga ramu w dodatku tekstury ustawione w najwyższej rozdzielczości to się serdecznie uśmieję. Sam dokładnie nie wiem ale 512 na grafie trzeba by nie doczytywał i to w jaki sposób... to jest właśnie najlepsze, aż grać się nie da. No chyba, że do takich ustawień, 256 na grafice i 2 giga pamięci operacyjnej wtedy wystarcza. Ta gra jest dobrze zoptymalizowana? Pęknę ze śmiechu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 (edytowane) nie, wszystko jest na high/full, aax0 afx8, w 1280x800 natywnej bez vsync nic mi nie scina podczas gry, zdarzaja sie miejsca gdzie framerate spada do 20 klatek, ale to nie sa zacinki tylko po prostu moja mocarna grafa nie daje rady moze cos daje ten fakt, ze grafa kolejne 256 moze pobraz z ramu, nie mam pojecia Edytowane 26 Października 2006 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perun Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 Racja wystarczylo tekstury dac na srednie, teraz wszystko na max oprocz textur :(. Chociaz to dziwne bo mialem rekomendowane tekstury na high. Ale wazne ze teraz sie gra wspaniale. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Sulaco napisał, że spokojnie 500mega mesjasz z karty łyka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yanek1987 Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 na Gamespot pojawiła się recenzja zgadnijcie jaka ocena :lol: całe 6.7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djcasey Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 jak zabic smoka ?? laska mowi zeby cos mu zwalic na karka ale nie wiem co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Sulaco napisał, że spokojnie 500mega mesjasz z karty łyka. Wcześniej wklejałem nawet obrazki. Gierka potrafiła łyknać wszystko co miała na karcie. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...