Skocz do zawartości
tester3000

Dark Messiah Of Might And Magic

Rekomendowane odpowiedzi

No pamietam te skriny i roznica miedzy Venicem 3000+ byla kolosalna (jakies 20 fps z tego co pamietam).

6.7 na gamespot? Hehe ostro pojechali.

Za grafike i gameplay 7? OK, grafa moze nie jest jakas super, ale 7 to za malo... a gameplay? Tego nawet nie skomentuje.

Edytowane przez Pioorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Redakcja dała 6.7

Czytelnicy 9.0

Może nie jest to jakiś super dobry eRPeG ale bardzo dobry FPP w którym można machać mieczem, strzelać łukiem i używać czarów. Taka alternatywa dal Ghoticów i Obka. Która mi osobiście bardzo się podoba.

Edytowane przez Ludwiczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie olac redakcje czytelnicy dali 9.0 :-P Grafika 7.0 nie rozumiem tych ludzi to jest Source, na Source chodzi też HL2E1 któremu nie tak dawno temu dali za grafike 9 :blink:

Zauwazmy, ze 9 dali czytelnicy, z ktorych polowa o grz tylko czytala w zapowiedziach,a druga polowa to napaleni fani, ktorzy kupili ja tuz po premierze. Na ocene czytelnikow trzeba poczekac kilka tygodni, przybedzie ocen, w tym i tych nie bazujacych na wygladzie pudelka.

A argument, ze gra jest na Source jest bardzo biedny - co z tego, ze engine ten sam co w hl2e1. Engine wplywa mocno posrednio na wyglad gry, wazniejsza jest praca grafikow.

W kazdym razie z oceny i uzasadnienia wnioskuje, ze gra jest zabugowana i ze oceniali ja jako RPG. Co jest bledem, bo z Mesjasza RPG jest bardzo kiepskie, za to mozliwe, ze niezly FPP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podtrzymuje to co napisałem wcześniej, by mieć pełny komfort gry z teksturami ustawionymi na "high" potrzeba 1,5 giga ramu lub grafy 512 megowej. No i jeszcze grafy z 256mb, korzystające z turbo cache. Zgadza się kucyk? Włożyłem kolejne 512 ramu i jest rewelacyjnie. Szybciej ładuje level'e , żadnych zacięć, teraz to można powiedzieć, że gra płynie.

Gra jest świetnie zoptymalizowana ale na mocne kompy. Też mi optymalizacja.

:lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podtrzymuje to co napisałem wcześniej, by mieć pełny komfort gry z teksturami ustawionymi na "high" potrzeba 1,5 giga ramu lub grafy 512 megowej. No i jeszcze grafy z 256mb, korzystające z turbo cache. Zgadza się kucyk? Włożyłem kolejne 512 ramu i jest rewelacyjnie. Szybciej ładuje level'e , żadnych zacięć, teraz to można powiedzieć, że gra płynie.

Gra jest świetnie zoptymalizowana ale na mocne kompy. Też mi optymalizacja.

:lol:

no to fakt, optymalizacja na mocne kompy ostatnio jest na topie :D

nie mam za bardzo punktu odniesienia, bo nie widzialem gry w akcji na innej konfiguracji, ale dla przykladu chapter 1 po prologu na poczatku jak jedziemy na koniu docina, ale po 15 sekundach od loadu dochodzi do siebie i potem juz leci, nie wiem jak to jest na kartach z 256mb

Edytowane przez kucyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to fakt...

... nie wiem jak to jest na kartach z 256mb

Przeczytałeś tylko ostatnie moje zdanie?

Na takich to albo średnie tekstury albo dokładasz ramu do kompa bo na 1,5 jest właśnie ta optymalizacja.

:wink:

Trzymając się jeszcze tematu to muszę napisać, że gra ma ostry klimat. Niektóre lokacje są przepiękne ale w zasadzie tylko wewnątrz bo po wyjściu rozśmiesza mnie statyczne niebo z jakąś lichą teksturą. Mogłoby być lepiej a raczej powinno.

Normalnie jak gram to siedząc na krzesełku robię uniki i pracuję całym ciałem. :rolleyes: walka ostro wkręca. Rozdział, w który przed chwilą grałem to esencja tomb rider'a w wersji fpp. Mocno mi się z nim skojarzyło. Jest wiele fajnych rzeczy, o których nie chcę pisać by nie psuć innym zabawy. Jak dla mnie to warto.

Oj warto.

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Dołączona grafikaDołączona grafika

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak Ci ktoś przywiezie to może być kolejną w obrębie naszych granic. A co?

Btw. Nie czytałem tych recenzji ale moim zdaniem fucktycznie trochę za niska ocena. Pewnie sporo traci właśnie przez ową optymalizację.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak to jest z postacią? Gdzieś, kiedyś czytałem, że można wybrać maga, rycerza, skrytobójce i coś tam jeszcze ale w demie była jedna postać którą można było szkolić na wyżej wymienione lub na wszystko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Mam maly problem jestem na wyspie w tych podziemiach pozabijalem wszystko i nie wiem co dalej zrobic ... nie moge sie wydostac :PP

A i juz rozwiazalem problem ŁDD Dobry czlowiek na innym forum podeslal mi linke :D

Darmowy poradnik z Gamespot:

http://www.gamespot.com/features/6160412/index.html

Edytowane przez ed00s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LUdzie. Mój komp : 7900gt 256mb, Athlon 3200+ @ 2,5ghz, 1gb ram 400

WYkrywa mi wszystko na HIGH (tekstury też na HIGH jest gwiazdka),ale strasznie tnie i levele sie dlugo wczytują.Da się grać,ale naprawde trzeba miec cierpliwość.CZemu mi się doczytuje ,skoro mam automatycznie tekstury *na HIGH.Troche dziwne. I musze zjechać na MEDIUM teksturki by było Extra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dopiero dziś stestowałem gierke i jestem pod (jak na początek) dużym wrażeniem. Ciekawa grafa to raz, sam system misji, gdzie zostajemy wysłani do miasta by wykonać pare ciekawych zadań... A mordobicie (czytaj "kop w d0pe"), posługiwanie się mieczem, mocami czy rzeczy których jeszcze nie odkryłem są na poziomie troche wyższym niż zadowalający. Jeśli chodzi o wymagania, no cóż dając wszystko na max w 1280x960 gra się komfortowo. Czasami jednak coś chrupnie ;s Denerwują mnie natomiast te napisy "LOADING", gdzie widzę je dosyć często, np. przechodząc z pomieszczenia na dwór.. a mam przeca 2GB ;ss ehhh... no nic, zobaczymy w dalszej części rozgrywki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przestawcie sobie textoru z high na medium, mala roznica w grafice a szybko lvl sie laduja i lepiej działa

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
Jest bug w 7 epizodzie kiedy to jestemy wskrzeszeni i mamy moc demona, nie podnoscie zadnych przedmiotow, broni potionow dopuki nie znajdziecie swojego plecaka, inaczej was bedzie wywalalo do pulpitu

Uzywając łuku z lina zawieszajcie liny tal zeby nie byla blisko sciany, no jak bedziecie sie wspicac to sciana was pochlonie i nic nie bedziecie mogli zrobic

Gra ma 2 rozne zakonczenia i 2 opxcjonalne drogi pod koniec

1. Nasza przyjaciolka

2. Nasz demon

3. Czaska dla ojca lub dla siebie

Nie psuj innym zabawy - uzywaj spoilera

//costi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Różnice w teksturach są bardzo duże i to bardzo bardzo.

JohnF gdybyś przeczytał choć ostatnią stronkę tego tematu to wiedziałbyś o co chodzi.

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Jak pisałem już wnętrza są bardzo ładne ale grafika "outdoor" na tym silniku już nie robi takiego wrażenia jak kiedyś gdy to hl2 wyszedł. Trąci myszką. :D

Zobaczymy teraz jakąś poprawę w drugim epizodzie zapewne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładnie się prezentuję gra ;)

Demko było bardzo przyjemne...

Mmm... chciało się, chciało... na wszystkie sposoby pozabijać wszystkich B-)

Ale... Mówicie, że często się doładowywuję?

Kurde no co jest z tymi grami... :huh: specjalnie kupiłem 2gb ramu do "tych" doładowywań, a tu niespodzianka.... "Już" 2gb to za mało...? No co jest...? :cry:

Czas na 4gb... :lol:

Edytowane przez Aran

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale... Mówicie, że często się doładowywuję?

Kurde no co jest z tymi grami... specjalnie kupiłem 2gb ramu do "tych" doładowywań, a tu niespodzianka.... "Już" 2gb to za mało...? No co jest...?

Czas na 4gb...

Czas aby gracze się zbuntowali i zaczeli zmuszać do optymalizacji kodu. To jest lenistwo i setki milionów dolarów, po to abyś poszedł i kupił nowe podzespoły. A gdy i gra ledwo chodzi na najnowszym sprzęcie, oznacza głupote programistów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi