Gość Pioorek Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 (edytowane) No pamietam te skriny i roznica miedzy Venicem 3000+ byla kolosalna (jakies 20 fps z tego co pamietam). 6.7 na gamespot? Hehe ostro pojechali. Za grafike i gameplay 7? OK, grafa moze nie jest jakas super, ale 7 to za malo... a gameplay? Tego nawet nie skomentuje. Edytowane 27 Października 2006 przez Pioorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 (edytowane) Redakcja dała 6.7 Czytelnicy 9.0 Może nie jest to jakiś super dobry eRPeG ale bardzo dobry FPP w którym można machać mieczem, strzelać łukiem i używać czarów. Taka alternatywa dal Ghoticów i Obka. Która mi osobiście bardzo się podoba. Edytowane 27 Października 2006 przez Ludwiczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3qu!l!br!um Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Właśnie olac redakcje czytelnicy dali 9.0 :-P Grafika 7.0 nie rozumiem tych ludzi to jest Source, na Source chodzi też HL2E1 któremu nie tak dawno temu dali za grafike 9 :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 OMG, gamespot ogromnie zatarcił w moich oczach :| I nie usprawiedliwiać tego tym, że to subiektywna recenzja bo ta gra zasługuje conajmniej na 2 oczka wyżej :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Właśnie olac redakcje czytelnicy dali 9.0 :-P Grafika 7.0 nie rozumiem tych ludzi to jest Source, na Source chodzi też HL2E1 któremu nie tak dawno temu dali za grafike 9 :blink: Zauwazmy, ze 9 dali czytelnicy, z ktorych polowa o grz tylko czytala w zapowiedziach,a druga polowa to napaleni fani, ktorzy kupili ja tuz po premierze. Na ocene czytelnikow trzeba poczekac kilka tygodni, przybedzie ocen, w tym i tych nie bazujacych na wygladzie pudelka. A argument, ze gra jest na Source jest bardzo biedny - co z tego, ze engine ten sam co w hl2e1. Engine wplywa mocno posrednio na wyglad gry, wazniejsza jest praca grafikow. W kazdym razie z oceny i uzasadnienia wnioskuje, ze gra jest zabugowana i ze oceniali ja jako RPG. Co jest bledem, bo z Mesjasza RPG jest bardzo kiepskie, za to mozliwe, ze niezly FPP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
futureman Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 zgadza sie, w miarę wiarygodną ocenę gry poznamy po kilku tygodniach dopiero tak jest często z grami, szczególnie najbardziej oczekiwanymi, może to tej gry się tak bardzo nie tyczy ale na pewno tyczy się nowego gothica Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Podtrzymuje to co napisałem wcześniej, by mieć pełny komfort gry z teksturami ustawionymi na "high" potrzeba 1,5 giga ramu lub grafy 512 megowej. No i jeszcze grafy z 256mb, korzystające z turbo cache. Zgadza się kucyk? Włożyłem kolejne 512 ramu i jest rewelacyjnie. Szybciej ładuje level'e , żadnych zacięć, teraz to można powiedzieć, że gra płynie. Gra jest świetnie zoptymalizowana ale na mocne kompy. Też mi optymalizacja. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Gra ma duzo błędów. Problemy z savami to raz. Często wychodzi do windowsa :( to dwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Ludzie, jest az tak źle? Ja na swoim 6600GT grałem na high, jedynie textury na medium i było bardzo dobrze! Czyżby full jest gorzej zoptymalizowany? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 (edytowane) Podtrzymuje to co napisałem wcześniej, by mieć pełny komfort gry z teksturami ustawionymi na "high" potrzeba 1,5 giga ramu lub grafy 512 megowej. No i jeszcze grafy z 256mb, korzystające z turbo cache. Zgadza się kucyk? Włożyłem kolejne 512 ramu i jest rewelacyjnie. Szybciej ładuje level'e , żadnych zacięć, teraz to można powiedzieć, że gra płynie. Gra jest świetnie zoptymalizowana ale na mocne kompy. Też mi optymalizacja. :lol: no to fakt, optymalizacja na mocne kompy ostatnio jest na topie :D nie mam za bardzo punktu odniesienia, bo nie widzialem gry w akcji na innej konfiguracji, ale dla przykladu chapter 1 po prologu na poczatku jak jedziemy na koniu docina, ale po 15 sekundach od loadu dochodzi do siebie i potem juz leci, nie wiem jak to jest na kartach z 256mb Edytowane 28 Października 2006 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Jak coś zarywa co za problem ustawić texturowanie na 512mb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 ja nie rozumiec :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 (edytowane) Za pomocą rivy można sobie zmieniać wartość pamięci jaką ma być przypisana na textury - default ustawia tyle ile ma grafa Edytowane 28 Października 2006 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 no to fakt... ... nie wiem jak to jest na kartach z 256mb Przeczytałeś tylko ostatnie moje zdanie? Na takich to albo średnie tekstury albo dokładasz ramu do kompa bo na 1,5 jest właśnie ta optymalizacja. :wink: Trzymając się jeszcze tematu to muszę napisać, że gra ma ostry klimat. Niektóre lokacje są przepiękne ale w zasadzie tylko wewnątrz bo po wyjściu rozśmiesza mnie statyczne niebo z jakąś lichą teksturą. Mogłoby być lepiej a raczej powinno. Normalnie jak gram to siedząc na krzesełku robię uniki i pracuję całym ciałem. :rolleyes: walka ostro wkręca. Rozdział, w który przed chwilą grałem to esencja tomb rider'a w wersji fpp. Mocno mi się z nim skojarzyło. Jest wiele fajnych rzeczy, o których nie chcę pisać by nie psuć innym zabawy. Jak dla mnie to warto. Oj warto. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 qqrydza - kupiłeś grę przez steama? Bo tak sie zastanawiam czy jest pudełkowa wersja w Polsce... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Jak Ci ktoś przywiezie to może być kolejną w obrębie naszych granic. A co? Btw. Nie czytałem tych recenzji ale moim zdaniem fucktycznie trochę za niska ocena. Pewnie sporo traci właśnie przez ową optymalizację. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 A jak to jest z postacią? Gdzieś, kiedyś czytałem, że można wybrać maga, rycerza, skrytobójce i coś tam jeszcze ale w demie była jedna postać którą można było szkolić na wyżej wymienione lub na wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 A jak to jest z postacią? Gdzieś, kiedyś czytałem, że można wybrać maga, rycerza, skrytobójce i coś tam jeszcze ale w demie była jedna postać którą można było szkolić na wyżej wymienione lub na wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 qqrydza - kupiłeś grę przez steama? Bo tak sie zastanawiam czy jest pudełkowa wersja w Polsce... http://www.gram.pl/sklep_grupa.asp?e=9wu5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed00s Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 (edytowane) Witam Mam maly problem jestem na wyspie w tych podziemiach pozabijalem wszystko i nie wiem co dalej zrobic ... nie moge sie wydostac :PP A i juz rozwiazalem problem ŁDD Dobry czlowiek na innym forum podeslal mi linke :D Darmowy poradnik z Gamespot: http://www.gamespot.com/features/6160412/index.html Edytowane 29 Października 2006 przez ed00s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohnF Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 LUdzie. Mój komp : 7900gt 256mb, Athlon 3200+ @ 2,5ghz, 1gb ram 400 WYkrywa mi wszystko na HIGH (tekstury też na HIGH jest gwiazdka),ale strasznie tnie i levele sie dlugo wczytują.Da się grać,ale naprawde trzeba miec cierpliwość.CZemu mi się doczytuje ,skoro mam automatycznie tekstury *na HIGH.Troche dziwne. I musze zjechać na MEDIUM teksturki by było Extra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 (edytowane) Widocznie gra uznała, że karta graficzna sobie poradzi z teksturami na high, ale nie wzieła pod uwagę ilośći ramu. Edytowane 30 Października 2006 przez Pioorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelDK Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 No ja u siebie dałem wszystko na maxa i gra cieła się :/ ( doczytki). Sprzęt z podpisu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Ja dopiero dziś stestowałem gierke i jestem pod (jak na początek) dużym wrażeniem. Ciekawa grafa to raz, sam system misji, gdzie zostajemy wysłani do miasta by wykonać pare ciekawych zadań... A mordobicie (czytaj "kop w d0pe"), posługiwanie się mieczem, mocami czy rzeczy których jeszcze nie odkryłem są na poziomie troche wyższym niż zadowalający. Jeśli chodzi o wymagania, no cóż dając wszystko na max w 1280x960 gra się komfortowo. Czasami jednak coś chrupnie ;s Denerwują mnie natomiast te napisy "LOADING", gdzie widzę je dosyć często, np. przechodząc z pomieszczenia na dwór.. a mam przeca 2GB ;ss ehhh... no nic, zobaczymy w dalszej części rozgrywki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 przestawcie sobie textoru z high na medium, mala roznica w grafice a szybko lvl sie laduja i lepiej działa » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Jest bug w 7 epizodzie kiedy to jestemy wskrzeszeni i mamy moc demona, nie podnoscie zadnych przedmiotow, broni potionow dopuki nie znajdziecie swojego plecaka, inaczej was bedzie wywalalo do pulpitu Uzywając łuku z lina zawieszajcie liny tal zeby nie byla blisko sciany, no jak bedziecie sie wspicac to sciana was pochlonie i nic nie bedziecie mogli zrobic Gra ma 2 rozne zakonczenia i 2 opxcjonalne drogi pod koniec 1. Nasza przyjaciolka 2. Nasz demon 3. Czaska dla ojca lub dla siebie Nie psuj innym zabawy - uzywaj spoilera //costi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Różnice w teksturach są bardzo duże i to bardzo bardzo. JohnF gdybyś przeczytał choć ostatnią stronkę tego tematu to wiedziałbyś o co chodzi. Jak pisałem już wnętrza są bardzo ładne ale grafika "outdoor" na tym silniku już nie robi takiego wrażenia jak kiedyś gdy to hl2 wyszedł. Trąci myszką. :D Zobaczymy teraz jakąś poprawę w drugim epizodzie zapewne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tripsta Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 (edytowane) @rav85 slyszales o czyms takim jak spoiler tag ? Edytowane 30 Października 2006 przez tripsta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aran Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 (edytowane) Ładnie się prezentuję gra ;) Demko było bardzo przyjemne... Mmm... chciało się, chciało... na wszystkie sposoby pozabijać wszystkich B-) Ale... Mówicie, że często się doładowywuję? Kurde no co jest z tymi grami... :huh: specjalnie kupiłem 2gb ramu do "tych" doładowywań, a tu niespodzianka.... "Już" 2gb to za mało...? No co jest...? :cry: Czas na 4gb... :lol: Edytowane 30 Października 2006 przez Aran Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Ale... Mówicie, że często się doładowywuję? Kurde no co jest z tymi grami... specjalnie kupiłem 2gb ramu do "tych" doładowywań, a tu niespodzianka.... "Już" 2gb to za mało...? No co jest...? Czas na 4gb... Czas aby gracze się zbuntowali i zaczeli zmuszać do optymalizacji kodu. To jest lenistwo i setki milionów dolarów, po to abyś poszedł i kupił nowe podzespoły. A gdy i gra ledwo chodzi na najnowszym sprzęcie, oznacza głupote programistów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 (edytowane) qqrydza zarzuć proszę jeszcze jakies screeny, bo gierkę będę miał dopiero za kilka dni ;) Edytowane 30 Października 2006 przez alCatraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...