Skocz do zawartości
tester3000

Dark Messiah Of Might And Magic

Rekomendowane odpowiedzi

Kurde no co jest z tymi grami... :huh: specjalnie kupiłem 2gb ramu do "tych" doładowywań, a tu niespodzianka.... "Już" 2gb to za mało...? No co jest...? :cry:

nie. 256MB na karcie graficznej to za malo. juz o tym pisalem - gra "wciaga" ponad 500MB na grafie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Noo rozwiazania zagadek sa ostre. Seiodzialem z kumplem i sie glowilem co tu zrobic :P echh

Teraz sie mecze z kamiennym pajakiem i 4 kamieniami.

Jak juz sie troche pogralo to stwierdzialem ze ladnie spasowali akcje i muze.

Ale te wymagania sa koszmarne, mi tak chodzi na full detalach i extra dziala wszystko ale jak pomysle o jakis przyszlych( z niedalekiej przyszlosci) grach to portwel Trzeszczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem, tak gra wygląda bajecznie. Kaeres odpal sobie to gdzieś u znajomego ;] bo wycisneli z source'a co się tylko dało :o. To wygląda lepiej niż HL2:EO :o bajka dosłownie, mam wrażenie że wszystko ma więcej polygonów, zwłaszcza modele postaci. Dźwięk wypas, sama gra wypas!!! Jeśli chodzi o gameplay, system walk, system rpg etc... Tylko... na otwartej przestrzeni jak tym kunikiem jechałem na początku ;] w tym zamku 15-20 fps :( wszystko na max i anziox16 :P. Doczytki są straszne jak w gothicu 3 :(. Trzeba chyba sprzęt zmienic.... więc obcuje za wersją qqrydzy, że 512 na karcie i 1.5gb ramu.... Ale gra jest warta grzechu mam tu na myśli zakup nowego sprzętu!.

Edytowane przez ojejku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem, tak gra wygląda bajecznie. Kaeres odpal sobie to gdzieś u znajomego ;] bo wycisneli z source'a co się tylko dało :o. To wygląda lepiej niż HL2:EO :o bajka dosłownie, mam wrażenie że wszystko ma więcej polygonów, zwłaszcza modele postaci. Dźwięk wypas, sama gra wypas!!! Jeśli chodzi o gameplay, system walk, system rpg etc... Tylko... na otwartej przestrzeni jak tym kunikiem jechałem na początku ;] w tym zamku 15-20 fps :( wszystko na max i anziox16 :P. Doczytki są straszne jak w gothicu 3 :(. Trzeba chyba sprzęt zmienic.... więc obcuje za wersją qqrydzy, że 512 na karcie i 1.5gb ramu.... Ale gra jest warta grzechu mam tu na myśli zakup nowego sprzętu!.

No ojejku a żałuj, że x800 ma shadery 2.0 :wink: Miejmy nadzieję, że jakiś patch wyjdzie bo jak narazie jedyne co mnie zniechęca do kupna tego tytułu to wymagania :/

Edytowane przez Ludwiczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gierka poprostu rządzi.Pod względem graficznym jaki gameplay.

Dzisiaj nie spie :) Chodzi lux.

Poczekaj do chapetara 4 ? ten ze statkiem... ja tam miałem od 5 do 11 fps... nie mówiac o doczytkach ;]. Edytowane przez ojejku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczekaj do chapetara 4 ? ten ze statkiem... ja tam miałem od 5 do 11 fps... nie mówiac o doczytkach ;].

oby twoje slowa sie nie sprawdzily hehe.

Gram w 1440x900 wszystko high - tylko textury medium i aax2 i anizox2.

Ogolnie jest co wylaczac gdyby niedaj boże twoja opinia się sprawdziła. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oby twoje slowa sie nie sprawdzily hehe.

Gram w 1440x900 wszystko high - tylko textury medium i aax2 i anizox2.

Ogolnie jest co wylaczac gdyby niedaj boże twoja opinia się sprawdziła. :)

Nie chce Cię dołować ale po wyłączeniu (wszystko low), włącznie z bloom'em (tylko tekstury max) miałem ~20fps :lol:

No rozdziałki tylko nie zmniejszałem ;). Ale ta gra traci urok przy mniejszych detalach :P

Edytowane przez ojejku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem w chapterze 5 :)

No gierka miazdzy i za kazdym razem zaskakuje.... zawsze cos nowego nie ma takiej monotonosci... zawsze mozna zabic na kilka sposob.

Na koniec statku (co cale multum ich lata)mialelm tak z 15-20fps ale nie bylo tak zle ze psulo to rozgrywke - reszta gry plynniutko.

Szkoda ze jutro do budy bo bym cial dalej :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma to jak czytac cda :lol:

Pierwszy loading owszem dosyc dlugi, ale przy quick loadzie juz tragedii nie ma, wiec komu to przeszkadza?

Jestem narazie w 3 chapterze i gra jak dla mnie wymiata :) Pierwsza gra od Obliviona ktora mnie wciagnela i w ktora mam ochote grac [; Graficznie ok, wymagania jak na obecne czasy do przezycia, system walki swietny, gameplay rowniez xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, w recenzji CDA bardzo skarżyli się na długość ładowania leveli, czy to jest tak długie? W demie level sie szybko wczytywał, ale wiem ze demo to demo...

Mają 100% racji, wyobraź sobie że loading trwa 3-5 x dłużej niż w gothic 3 !!! Naprawdę.... ja mogę obiad zjeść, kawę wypic a się będzie jeszcze ładować ..... Jak Doggfather wspomniał, po załadowaniu lvl'u loading w przypadku śmierci trwa krótko ale... co z tego :(. Trzeba mieć to 1.5 ramu lub 512 na gfx ;) (jak mówił qqrydza :) ). Edytowane przez ojejku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co wy gadacie o długim ładowaniu :blink: W g3 trwały one o wiele dłużej, nie wiem o co wam chodzi <_< Wczoraj dostałem grę i jak dla mnie ideał :-P System walki idealny ,fizyka ,grafika, wymagania ( chodzi mi na takich ustawieniach jak css tylko textury na medium reszta bez zmian ), no i ta grywalność ( nie ma to jak komuś odciąć głowę :D )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co wy gadacie o długim ładowaniu :blink: W g3 trwały one o wiele dłużej, nie wiem o co wam chodzi <_< Wczoraj dostałem grę i jak dla mnie ideał :-P System walki idealny ,fizyka ,grafika, wymagania ( chodzi mi na takich ustawieniach jak css tylko textury na medium reszta bez zmian ), no i ta grywalność ( nie ma to jak komuś odciąć głowę :D )

Hehe. To przestaw teksturki na "wysokie" a zobaczysz ile czasu zabiera ich ładowanie do pamięci wielkości jednego giga. Przy większej ilości ramu jest już szybciutko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe. To przestaw teksturki na "wysokie" a zobaczysz ile czasu zabiera ich ładowanie do pamięci wielkości jednego giga. Przy większej ilości ramu jest już szybciutko.

Dokładnie mówiłem tutaj o teksturach na max ustawionych ;]. Panowie z CDA też to mieli na myśli :rolleyes: a że nie dysponowali ram'em > 1gb to tak wyszło :P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem trochę zawiedziony na detalach +-medium w czasie ostrej walki i w niektórych lokacjach framerate spada niemiłosiernie, a grafika nie powala. Po Source spodziewałem się lepszej wydajności. To już FEAR mi lepiej chodzi.

Edytowane przez alCatraz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przygladalem sie miedzy texturami high a medium - jakos nie zauwazylem roznicy .

Oj, chyba zle sie przygladales, roznica jest i to bardzo duza, idz sobie do jakiejs lokacji gdzie jest murek i zmien ustawienia tekstur w locie - wtedy zobaczysz, jak bardzo sie myliles ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

Panowie co mam tutaj zrobić? Po zreperowaniu windy wyskakuje mi nowe polecenie

"Take the stairs back to the elevator and acces the Chamber"

Nie wiem o jakie schody chodzi, te przez które wchodziłem na górę? Tam nic nie ma :/ Głowię się godzinę i nic wymysleć nie mogę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gra jest świetna, niepamientam jaka gra na tak dlugo przykuła mnie do monitora.

Jezeli chodzi o tekstury to roznica miedzy medium a high jest olbrzymia, normalnie wykrywa mi na high jednak doczytywanie podczas gry uniemozliwiaja normalna rozgrywke, a mam 1gb ram i 256 na grafice, wczoraj czytalem zagraniczne forum, ludzie pisza ze pomaga zainstalowanie najnowszych sterowników od nvidii, zainstalowalem i... moge grac na high :), zero doczytywania podczas rozgrywki(jedynie pare sekund doczyta na nowym levelu, ewentualnie przy quicksave i to wszystko), widac ze te 256mb na grafie jest teraz prawidlowo wykorzystywane, gra sie prawie jak na medium, jedyna roznica to dosc dlugi czas ladowania sie leveli, ale na tych sterach juz quickload idzie znacznie szybciej :)

a sterowniki o jakich mowa maja numerek 93.71.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie co mam tutaj zrobić? Po zreperowaniu windy wyskakuje mi nowe polecenie

"Take the stairs back to the elevator and acces the Chamber"

Nie wiem o jakie schody chodzi, te przez które wchodziłem na górę? Tam nic nie ma :/ Głowię się godzinę i nic wymysleć nie mogę.

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
musisz się cofnac sporo, idź drogą powrotną jak zabijałeś tam te potworki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi