samm-ur Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Preferencje -> Zaawansowane -> Programy B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 dzieki :) kurcze nie wiem jak to przeoczylem zagladalem tam z 3x ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 http://www.mmj.pl/~a_wyszpolski/opera.JPG Jak dla mnie nie ma mocnych na tę skórkę :rolleyes: Osobiscie wole Meguido: http://img82.imageshack.us/img82/7455/opera8mz.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Osobiscie wole Meguido: http://img82.imageshack.us/img82/7455/opera8mz.jpg tez tej uzywam: http://img147.imageshack.us/my.php?image=opera8if.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Idzcie stad :P Black Aqua Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 (edytowane) tez tej uzywam: http://img147.imageshack.us/my.php?image=opera8if.jpg Jakbys podal nazwe tej skorki to ulatwilbys mi zycie, bo nie musialbym szukac jej przez kilkaset stron ze skinami :) Gapa ze mnie - Meguido :) Edytowane 21 Czerwca 2006 przez sialala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 To teraz jeszcze pytanko: obecnie korzystam z OperaAdblock wykorzystujacego wpisy w filter.ini do blokowania obrazkow. Czy Opera 9 sie z tym nie pogryzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 (edytowane) tez tej uzywam: http://img147.imageshack.us/my.php?image=opera8if.jpg O to społecznośc Opery walczyla ;) Znaczy również jade na tym skinie ;) @costi Sam musisz sprawdzic :) Edytowane 21 Czerwca 2006 przez Buu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Ta, zaraz sie okaze :) Do nazwy skina wkradla mi sie mala literowka: poprawna nazwa to meguiddo, a tu link do skina: http://my.opera.com/community/customize/skins/info/?id=1998 EDIT: nie pogryzlo sie :) Musialem tylko przelaczyc konfiguracje menu z powrotem na standardowa. Za to pozmienialo mi ustawienia wyszukiwarek :? Mialem wzesniej ustawione "a costam" jako wyszukiwarka obrazow google, teraz jest jakies answers.com. Dobrze, ze teraz mozna to latwo edytowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-talib- Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 zasyciłem nową opere 9 i nie otwiera filmów z google video,youtube etc.zainstalowałem też flasha i kibel. podczas otwierania filmów z www wywala żeby flasha zainstalować :mur: .co jest? chyba wracam do 8 ...zero problemów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 (edytowane) zasyciłem nową opere 9 i nie otwiera filmów z google video,youtube etc.zainstalowałem też flasha i kibel. podczas otwierania filmów z www wywala żeby flasha zainstalować :mur: .co jest? chyba wracam do 8 ...zero problemówsprawdź czy wtyczka jest zainstalowana poprawnie: wpisz to (opera:plugins) w polu adresu i wklej to co się pojawi Edytowane 21 Czerwca 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Ja musialem jescze raz zainstalowac wtyczke flasha. Z poczatku po upgrade 8.54->9 tez nie dzialalo, teraz jest OK. Za to walcze teraz z przywroceniem konfiguracji menu z poprzedniej wersji, musialem sie przelaczyc na Standard zeby dzialalo blokowanie zawartosci i przy okazji wcielo mi pare wlasnych usprawnien :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mystery Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 (edytowane) wiecie ja bardzo lubie opere, imho jest lepsza od ff (o ie nie wspominam ;)) gesty myszy to fantastyczna sprawa, bardzo wygodne. jak ide na drugi komp (kumpla) na ff to cześto zapomina że to opera i mimowolnie próbuje myszą otworzyc nowa zakladkę. nie podoba mi się zmiana skórtów, co prawda rzadko z nich korzystam, ale juz przywyklem że ctrl + n daje nową zakładkę a nie okno. btw tez uważam że skórka freestyle miecie http://www.zse.kom.pl/~misiek/opera.JPG pozdrawiam mystery edit moze ktos powiedziec cos wiecej o tych widżetach? Edytowane 21 Czerwca 2006 przez mystery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Skin meguiddo jest w porządku, chociaż przydałoby się, aby kolor czerwnoy na tym screenie nie był aż tak czerwony. Lepszy byłby taki kolor zamiast tego krwistoczerwonego. Teraz pracuję na skinie dafualtowym. Mam jeden problem z operą, mianowicie: troszkę to denerwuje szczerze mówiąc. :? Czy u Was też tak jest? A jeśli nie ma, to czy instalowaliście operę 9.0 na jakąś wcześniejszą wersję, czy skasowaliście najpierw wersję wcześniejszą i dopiero 9.0? Oczywiście gesty myszy są debeściak, żyć z tym nie potrafię. ;) szkoda że w explorerze lub jakimś innym shellu tego nie ma (może się mylę?). Jeszcze jedno: czy nie lepiej przenieść ten topic do działu o oprogramowaniu sieciowym? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 (edytowane) A co z tym ostrzeżeniem nie jest w porządku? Normalne przyciski do odejmowania i dodawania? PS. Żeby pozbyć się tego problemu musisz nacisnąc ten zielony koło mojego nicku B) :lol2: Edytowane 21 Czerwca 2006 przez Sarkazz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Gdzie w "9" schowali opcję do zmiany klienta poczty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Standardowo ten zielony kwadracik znajduje się niżej i przed tymi niebieskimi. Powinno być tak, że najpierw jest zielony, następnie są niebieskie i na końcu czerwony. Wszystkie w jednej linii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 To przez IPB nie przeglądarkę, w kodzie wszystko jest w jednej linii i tak dzieli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Czy ktos z was ma problemy z dlugimi filmikami na video.google.com, np. http://video.google.com/videoplay?docid=12...efield+2+Mine+2 ? Konkretnie chodzi mi o to, ze po ok. 4 minutach sie zatrzymuja i nie chca isc dalej. Na pewno nie jest to kwestia tego, ze musi sie dalej zbuforowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Hmm wersje Final Opery 9 miałem przez chwilę.... i zaraz wywaliłem, poczym zainstalowałem wersje 9.0 Preview 2. Nie wiem czemu ale ta jak dla mnie jest lepsza (a to, że jakieś bajery nie działają poprawnie (Widget's) to mi to lotto). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mystery Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 mi w ogole się nie pojawia aplet z filmem :P czy to jest zablokowane gdzies? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuru87 Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 U mnie praktycznie bez większych problemów z przesiadką bo na 9.0 siedze od pierwszych weekly : P Dziewiątkę polecam wszystkim.. Hmm.. Dziwi mnie tylko to, że na tym forum tak cicho w kwestji Opery (przynajmniej w porównaniu do laba).. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zainstaluj jeszcze raz wtyczke flash. U mnie pomoglo (choc jak widac nie do konca :? ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 (edytowane) Do tej pory używałem wersji 9beta2. Po instalacji wersji Filnal miałem problem z wyskakującą cały czas konsolą błędów Możliwe problemy w wersji 9 Final Edytowane 21 Czerwca 2006 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Dziwi mnie tylko to, że na tym forum tak cicho w kwestji OperyBo wiesz, podobno ten Fajerfoks jest lepszy :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuru87 Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Gadanie ; P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Gdyby nie FF to Opera pewno nadal byłaby płatna... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas39 Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Google Video mi nie działa na tej operze :? Mi też, jakies pomysły? Albo ktos inny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 ...zainstalowałem O9 i niestety już zauważyłem jedną wkurzającą rzecz: przy zapisywaniu obrazków ze strony (na przykład loga PurePC z forum) odpala mi się zakładka transfery :angry: W 8.xx zapisywanie obrazków obywało się bez tego. Jak na razie nie udało mi się tego wyłączyć, a bardzo mnie to wkurza... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Nie mam problemów z Flashem w 9.0 final - działa google video itp. Może to być spowodowane tym, że przez ostatnie 3 miesiące instalowałem weekly builds, a do nich dołączona była "poprawiona" wersja flasha, której w final już brak. Proponuję zainstalować jakiś starszy weekly build, a potem ponownie final. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...