MariuszDW Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 (...) * Fatalny czytnik RSS; Czemu tak uważacie?. Co brakuje czytnikowi RSS? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Wszystkiego. Juz IE7 ma lepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 No, ale jakieś konkrety, czy muszę koniecznie zainstalować IE7, żeby się dowiedzieć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
o-skar Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 FAQ=1post po cos to było napisane chyba? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 No, ale jakieś konkrety, czy muszę koniecznie zainstalować IE7, żeby się dowiedzieć ;) Sage > Firefox http://images.google.pl/images?svnum=10&hl...fox&btnG=Szukaj IE7 http://images.google.pl/images?svnum=10&hl...RSS&btnG=Szukaj Czytnik połączony z moją opera :) (zrobiony specjalnie tak, aby był podobny do Sage) http://sgj.cjb.net/ftp/pliki/rss/srss.php?...pc.pl/node/feed Tylko musze go troche poprawic, zeby wyswietlał zdjecia gdy są podane bez adresu strony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Sorki, ale i tak nie kumam. Mam to Sage i nie widzę tam żadnej dodatkowej funkconalności. Może te zdjęcia, jak komuś zależy. Chociaż dla mnie to marnowanie łącza i przestrzeni. Jak mnie art interesuje, to i tak klikam na odnośnik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas39 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 (edytowane) Dobra poradziłem sobie.. sorry, że zawracam gitare - pousuwałem poprzednie posty więc Sgj możesz też usunąć :wink: Następnym razem najpierw pomyśle sam. Może ktoś wie dlaczego nie działa mi RSS? Tym razem pomyślałem już kilka razy ale nadal nie mam pojęcia :P Edytowane 22 Czerwca 2006 przez bartas39 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 A na czym polega problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Sorki, ale i tak nie kumam. Mam to Sage i nie widzę tam żadnej dodatkowej funkconalności. Może te zdjęcia, jak komuś zależy. Chociaż dla mnie to marnowanie łącza i przestrzeni. Jak mnie art interesuje, to i tak klikam na odnośnik. U mnie w Opera 9 sa zdjecia w RSSie (przynajmniej tym z PurePC :) ). Mi akurat odpowiada to, ze RSS jest zintegrowany z M2 i ma taki sam interfejs jak np. newsy czy folder z poczta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas39 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 A na czym polega problem?Nie dochodzą wiadomości... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 U mnie w Opera 9 sa zdjecia w RSSie (przynajmniej tym z PurePC :) ). Mi akurat odpowiada to, ze RSS jest zintegrowany z M2 i ma taki sam interfejs jak np. newsy czy folder z poczta.No cyrk. Faktycznie są. Tylk ja ustawiam widok na tryb tekstowy (bo wiadomości z niektórych kanałów źle wyglądają w trybie HTML - taki zlepek)i dlatego nie widziałem :D bartas39, ty mówisz o RSS, czy mailach? Jak o RSS, to z jakich kanałów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas39 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 bartas39, ty mówisz o RSS, czy mailach? Jak o RSS, to z jakich kanałów?Ehhh no przecież że o RSS :lol2: ze wszystkich kanałow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 "Nie dochodzą wiadomości" to dla mnie trochę mylące, skoro przeglądarka wchodzi na stronę i sobie pobiera :P To się zrobiło po aktualizacji? Próbowałeś subskrybować jakieś nowe kanały? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas39 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 To się zrobiło po aktualizacji? Próbowałeś subskrybować jakieś nowe kanały?Tak po aktualizacji i zmieniłem skórke ale to na pewno nie ma wpływu... i tak próbowałem, zaraz po zasubskrybowaniu jakiegoś kanału wiadomości dochodzą ale tylko raz, póżniej juz w ogóle... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 W jaki sposób wyłączyć to pokazywanie miniaturek na zakładkach, które pojawiło się w nowej Operze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 (edytowane) W pasku adresu wpisz opera:config Znajdź nisko sekcję User Prefs, rozwiń i odznacz Use Thumbnails in Tab Tooltips. kliknij zapisz na dole Edytowane 22 Czerwca 2006 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 polecam lekturę TEJ strony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 W 9final zepsuł mi się forumowy Mój Asystent, w 8.54 i 9beta działał tip top, a w finalnej wygląda tak: Skin asystenta to oczywiście Darkness i aby wyglądało to normalnie muszę: zaptaszkować Widok -> Mały ekran; odptaszkować Widok -> Mały ekran; zamknąć panel; otworzyć panel; Odświeżyć zawartość panela; To się robi męczące. Jakieś rady? I druga sprawa, podmontowałem Asystent Widżeta opracowanego przez sgj i działa świetnie ale dlaczego nie mogę go włączać/wyłączać klawiszem F6, w 9beta właśnie za pomocą F6 uaktywniało się zainstalowane widżety, a tu nie działa :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 1. Nie wczytuje Ci css'a, ale czemu to nie wiem. Zobacz jak działą ten http://sgj.cjb.net/ftp/pliki/ast/ 2. F6 nie działa juz od kilkunastu wersji Opery(testowych). Ten klawisz działał tylko w tej wetrsji gdy widgety właczało się wszystkie naraz, potem to zmieniono. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 (edytowane) nowa opera zaczyna mnie denerwowac nie wiedziec czemu ma problemy z uploadem jesli zalaczone sa wtyczki (f12) :/ no i brak reakcji na X przy fleshach mam nadzieje ze szybko to naprawia :) nie no 2 dni uzywania i juz wykonala nieprawidlowa operacje :/ juz dawno czegos takiego nie widzialem z jej strony i to jeszcze przy wpisywaniu adresu :/ Edytowane 22 Czerwca 2006 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Szukając bajerów do Opery znalazłem to: http://nontroppo.org/tools/buttonmaker/ Wprawdzie można dojść na tą stronkę przez jedną ze stron w FAQ, ale możliwe, że ktoś to przegapił. Na stronce tej można zrobić własne przyciski dla Opery. Zakres opcji jest niesamowity. A wszystko na prostej zasadzie Click & Go :] Zrobiłem sobie skrót na "Blokadę zawartości" i "Włącz obsługę wtyczek". Myślałem też o zrobieniu takiego PowerPacka dla Opery, który będzie zawierał modyfikacje i usprawnienia dla czystej Opery. Wtedy nowy użytkownik po instalacji Opery zastosuje tego packa i będzie miał z głowy większość spamu, reklam i problemów w Operze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 1. Nie wczytuje Ci css'a, ale czemu to nie wiem. Zobacz jak działą ten 2194989[/snapback] 2. F6 nie działa juz od kilkunastu wersji Opery(testowych). Ten klawisz działał tylko w tej wetrsji gdy widgety właczało się wszystkie naraz, potem to zmieniono. No tak, ale jednak przydałaby się możliwość włączenia/wyłączenia widżetów jednym klawiszem, w standard_keyboard.ini wciąż jest wpis do tego służący: F6 = Set widget mode, 1 | Set widget mode, 0 tylko nie działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zainspirowany powyższym postem odnalazłem wspomniany plik i dopisałem w nim taką oto linijkę: F10 = Content block mode on | Content block mode offNo i jak by na to nie patrzeć, to działa świetnie. Opera to na prawdę potężne narzędzie. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Co można zrobić, aby opera obsługiwała "edytor wizualny" w Allegro i ten "nie klasyczny" wygląd Interii ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Spróbuj ustawic na te strony maskowanie jako IE lub Mozilla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 (edytowane) Tak sobie testuje operke, narazie jestem zadowolony no ale jest pare drobiaszczkow. Nie mozna zmienic nazwy kanalu, w kazdym razie u mnie nie dziala. Test Acid2 moze jest ok ale tylko przy 100%. Ciekawe czy w FF przy zmianie zoom'a tez sie mordka rozjedzie. Ponadto Acid2 rozjerzdza sie przy wlaczeniu "maly ekran" i "dopasuj do szerokosci". No, ale ogolnie jestem zadowolony. Testy na 9.01 Edytowane 24 Czerwca 2006 przez s0n1c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Ciekawe czy w FF przy zmianie zoom'a tez sie mordka rozjedzie.FF(1.5.x.x) nie przechodzi tego testu i bez zooma wygląda gorzej niz w operze z zomem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killua Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Jak Ustawic Opere 8.0 Jako Przegladarke Glowna ? Tak by np klikajac na linka w gg otwieralo mi strone w operze a nie w ie. Gg nie ma takiej opcji. W opcjach samej opery tez nie widze. pewnie gdzies w rejestrze ale gdzie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Placio74 Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Wybierz w Operce menu Narzędzia > Preferencje... > zakładka Zaawansowane > Programy - znajdziesz tam opcję Opera ma sprawdzać, czy jest domyślną przeglądarką, zaznacz ją i dodatkowo w Szczegółach możesz jeszcze zaznaczyć protokoły http i https. Gdy już Opera będzie domyślną przeglądarką, linki z GG będą w niej otwierane (sprawdzone z GG 6.1). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 (edytowane) Jest juz operka 9.01 Sorki, net slabo chdzil i sie nie wczytalem - dostalem tylko info z RSSa... Ale za to mozna juz cos pobrac i miec o pare bugow mniej ;) Edytowane 24 Czerwca 2006 przez Yeti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...