Skocz do zawartości
SGJ

Opera

Rekomendowane odpowiedzi

Wychodzi na to, że problemy z RSS'em dot. tylko tego forum... Zrobiłem czysta instalkę i nadal to samo - dochodzą wiadomości tylko raz zaraz po subskrycji i to z dnia kiedy updatowałem do 9 czyli z 20.06.06 a poźniej NIC!!!! Może ktoś ma jakieś pomysły??? Np. z forum opery dochodzą wiadomości a stąd kompletnie NIC...

Druga sprawa jak wyłączyć konsole błędów żeby mi się nie wyświetlała bez przerwy? (wyświetla się sama jak tylko jest jakiś błąd)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RSS na forum nie działa od kilku dni...

<_< :blink: :huh: :lol2: :lol2: :lol2: Mów mi tak jeszcze buehehe to nie mógł ktoś napisać wcześniej??!! Przecież pisałem kilka postów wcześniej o tym i jeszcze ktoś nie pamiętam nicka pisał że jemu działa....

Sgj tak btw to mogłeś mi na GG powiedzieć jak gadaliśmy... :wink: Wiesz może co z tą konsolą? Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opera 9 -> blokowanie reklam niby działa, ale są różne problemy z funkcją "blokowana zawartość". Nie pozwala wybrać niektórych elementów strony, gubi ustawienia (blokowane elementy) po ponownym uruchomieniu, robi dziwne rzeczy z flashem -> trochę tego jest.

Dla tych którym nie udało się jeszcze ściągnąć jakiegoś dobrego pliku urlfilter.ini dałem załącznik ;)

Rozszerzenie pliku ma być .ini (zmieniłem na .txt żeby dodać jako załącznik), zawartość to schematy z netu + adresy kilku moich "ulubionych" reklam ;)

Sposób użycia (w dowolnej wersji Opery):

http://operawiki.info/BlokowanieReklam

Ogólnie o blokowaniu reklam:

http://my.opera.com/polski/forums/topic.dml?id=140495

urlfilter.ini.txt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mów mi tak jeszcze buehehe to nie mógł ktoś napisać wcześniej??!! Przecież pisałem kilka postów wcześniej o tym i jeszcze ktoś nie pamiętam nicka pisał że jemu działa....

To byłem ja :D nie bijcie :D

bartas39 zapytał:

Acha i zapomniałbym, że RSS nie działa :/ może mam zły adres http://forum.purepc.pl/forum.xml ?

a ja odpisałem:

@bartas39 Adres RSS'a masz dobry u mnie działa.

tylko nie zwróciłem uwagi, że ostatnia wiadomość jest z wtorku :mur: Sorry.

No więc żeby była jasność, subskrybcja wiadomości z kanałów RSS działa, adres jest prawiidłowy, tylko wiadomości nie są aktualizowane (to już nie jest wina opery).

A co do 9.01 weekly to ja obstawiam, że w pierwszej połowie lipca wyjdzie oficjalna 9.01 (czy jaki tam bedzie miała numerek).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy ktos ma takie zdarzenie, ze po zamknieciu opery w procesach nadal wystepuje opera.exe i w dodatku zjamuje 99% proca, przez jakies 15 sekund po czym ginie?

Opera przed definitywnym zamknięciem musi np: zapisać konfigurację, wyczyścić cache, zapisać sesje i kilka innych rzeczy, to sama Opera natomiast system musi jeszcze po procesie posprzątać, czyli zwolnić wszystkie zasoby wyłączyć proces z kolejki itd.., to wszystko może zająć trochę czasu procesora Edytowane przez Zawadaki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To byłem ja :D

(...)

tylko nie zwróciłem uwagi, że ostatnia wiadomość jest z wtorku :mur: Sorry.

Heheh spoko nic się nie stało oprócz tego, że 6 razy robiłem czystą instalkę + czyszczenie rejestru + skanowanie 3 antywirami i 3 innymi progami do malware :lol2: + tzn koszty alternatywne w postaci zadymienia płuc nadmierną ilością spalonych z nerwów fajek i zszarpanych nerwów :wink:

MariuszDW To nie pomogło w moim przypadku ale poszperałem w configu i jak narazie dziala zmiana tego - opera:config#UserPrefs|PopupConsoleOnError - trzeba odznaczyć checkbox oczywiście.

Edytowane przez bartas39

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opera przed definitywnym zamknięciem musi np: zapisać konfigurację, wyczyścić cache, zapisać sesje i kilka innych rzeczy, to sama Opera natomiast system musi jeszcze po procesie posprzątać, czyli zwolnić wszystkie zasoby wyłączyć proces z kolejki itd.., to wszystko może zająć trochę czasu procesora

no ok, tylko ze opera 8.54 robi to w ulamku sekundy (no niech nawet bedzie ta sekunda), a 9.0 zajmuje to 15sek to chyba nie jest normalne, a jesli jest no to dzieki za ta 9, wole wczesniejsza :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ok, tylko ze opera 8.54 robi to w ulamku sekundy (no niech nawet bedzie ta sekunda), a 9.0 zajmuje to 15sek to chyba nie jest normalne, a jesli jest no to dzieki za ta 9, wole wczesniejsza :]

Cos musisz miec nie halo u siebie, bo u mnie zamyka sie rownie szybko jak 8.54 (laptop).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedna szybka pilka:

Stronki z banerami flashowymi (www.o2.pl na przyklad, lub www.wp.pl) nie pozwalaja mi zamknac tych cholernych bannerkow. Na "osemce" pamietam, ze cos zrobilem, ze te bannerki w ogole mi nie wyskakiwaly - jak to zrobic w dziewiatce, bo nie chce mi sie tego szukac przez pol dnia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To już mogłeś napisać dla innych :wink: więc gdzie to jest?

Nigdzie nie ma. Poprostu w niektórych skórkach ta zakładka nie mieści się w oknie i jej nie widać. Trzeba, albo modyfikować skórkę, albo ją zmienić na inną.

PS. Też macie problem ze stroną http://www.imageshack.us/. Chodzi dokładnei o fakt, iż po załadowaniu na serwer obrazka wyświetla się główna strona Imageshacka, a nie strona z linkami do obrazków. Dopiero po odświeżeniu strony wyświetlają się linki. Dziwne.

Edytowane przez dem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie moge sluchac rmfu pod tym linkiem 2202071[/snapback]

PS. Też macie problem ze stroną http://www.imageshack.us/. Chodzi dokładnei o fakt, iż po załadowaniu na serwer obrazka wyświetla się główna strona Imageshacka, a nie strona z linkami do obrazków. Dopiero po odświeżeniu strony wyświetlają się linki. Dziwne.
U mnie tylko czasami tak się dzieje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi