mystery Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 własnie wyskoczył mi komunikat o aktualizacji opery do wersji 9.20. testował ktoś już tę wersję przeglądarki? są jakieś ważniejsze zmiany? sprawdzę niedługo sam, teraz nie mogę, dlatego chciałbym poznać wasze zdanie :] pozdrawiam m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 www.purepc.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sansaba Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Podoba mi się ta strona szybkiego wybierania - u mnie się sprawdza, strony ładują się piorunem :) Zlikwidowałem pasek osobisty... Zobaczymy jak będzie ze stabilnoscią - 9.10 czasem jakieś dziwne wałki odstawiała... Restartowała się ni z gruchy niz z pietruchy... Mam nadzieję, że tu będzie lepiej. pozdrawiam sansaba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Speed Dial jest swietny :) Jakby ktos sie zastanawial, jak zmusic Opere do wyswietlania tego przy starcie: Narzedzia->Preferencje-> na zakladce ogolne opcja "Rozpocznij z pusta karta". Swoja droga, zmienily sie miniaturki pojawiajace sie po najechaniu kursorem na karte: obrazek jest wiekszy, znikly wszelkie dodatkowe informacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mystery Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 jestem mile zaskoczony :) te szybkie wybieranie to świetna sprawa, a dzięki costiemu zwróciłem uwagę na te miniaturki, których obecna forma podoba mi się bardziej niż poprzednia. przeprowadziłem też mały teścik zajętości pamięci. zamknąłem wszystkie zakładki i operę, potem ją otworzyłem i zobaczyłem ile zajmuje ~23MB otworzyłem 10 zakładek, na każdej inna strona, w tym załadowałem mega-ciężki profil mojej kumpeli z myspace, który ładował się blisko 5 minut z średnim transferem ok. 80kB/s (mam łącze 100Mbps). łącznie ~108MB po załadowaniu wszystkich stron. zamknąłem kartę z myspace, wynik ~55MB. następnie zamknąłem wszystkie zakładki - ~54MB, ale... zminimalizowałem i przywróciłem okno z operą, wynik - ~15,5 MB. całkiem nieźle prawda? w tej chwili z otwartą jedną kartą z tym forum mam blisko 25MB teraz mnie zbesztacie za narzędzie jakim posłużyłem się do czytania stanów... menedźer zadań windows... ale nawet jeśli to jakaś miara to jest, prawda? pozdrawiam m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halfi Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 w operze 9.20 skrot ctrl+1 otwiera w aktywnym oknie strone, czy darde zrobic tak by te skroty otwieraly nowe okna i w nich adresy przypisane w danym skrocie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Znalazlem jedna drobna wade Speed Dial - w oknie konfiguracji (tym z 9 panelami) nie mozna dodac strony bezposrednio z zakladek. Niby mala ciach!lka, ale mogli o tym pomyslec... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-talib- Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Speed Dial przydatna funkcja. Dzięki temu mam szybki dostep do swoich stron i mniejszy bajzel na pasku z zakładkami.Od razu połowe przerzuciłem. Świetny wynalazek! Opera jak zawsze...najlepsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Mi na najnowszej operze zdjęcia z http://www.bajer.pl się nie wyświetlają :(. Poza tym, jak się czasem sypała z byle powodu, tak się sypie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zdjęcia mi się wyświetlają, nic mi się nie sypie od lat. Ergo - coś spieprzyłeś ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mystery Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 mi również dobrze się wyświetlają fotki z tej strony, a z operą nie miałem nigdy większych problemów (nie "sypie" się). może rzeczywiście Dijkstra ma rację i coś "spieprzyłeś" ;) pozdrawiam m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Nie wiem, innym śmiga, a mnie nie. Na Mozilli i IE śmiga :|. Czy ja rzeczywiście jestem lamerem i robie coś nie tak? Wątpie, nigdzie nie mam zablokowanej tej www itp. :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-talib- Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 (edytowane) Jak można ustawić na stronie szybkiego wybierania żeby szukajka google była polska?. Edytowałem i zmieniłem ale następne szukanie lub restart opery i zmienia mi znów na angielską. Opera 9.20 Edytowane 17 Kwietnia 2007 przez -talib- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 wiem jak to zrobic :) troche sie z tym meczylem ale wiem juz ocb:P wystarczy, ze dodasz jeszcze jedno Google (tamtego pierwszego nie mozna usunac) i w tym nowym podasz adres wyszukiwania [http://www.google.pl/search?q=%s&sourceid=opera&num=%i&ie=utf-8&oe=utf-8] testowalem i dziala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-talib- Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 (edytowane) wiem jak to zrobic :) troche sie z tym meczylem ale wiem juz ocb:P wystarczy, ze dodasz jeszcze jedno Google (tamtego pierwszego nie mozna usunac) i w tym nowym podasz adres wyszukiwania [http://www.google.pl/search?q=%s&sourceid=opera&num=%i&ie=utf-8&oe=utf-8] testowalem i dziala Działa idealnie. Dzieki za pomoc :D Edytowane 17 Kwietnia 2007 przez -talib- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndiX Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 jaka wtyczke mam pobrac aby ogladac teledyski itp na necie? po kliknieciu na tak przenosi mnie na ta strone, ale co z niej mam pobrac? opera 9.2 wmp11 vista home premium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Ja pod 8.54 korzystam z tych bibliotek (katalog program\plugins): http://mowa.home.pl/kfgz/opera_wmv.zip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 (edytowane) Potrzebujesz wgrać do katalogu plugins Opery plik npdsplay.dll Tylko, że u mnie co jakiś czas ten plik znika i muszę ponownie go wgrywać. Może dlatego, że na partycji systemowej jest? A ostatnio to się już wpieniłem, bo w IE7 (którym się czasami posiłkuję) jak i w Operze z tą biblioteką pokazuje się WMP w wersji 6. No nie mogę korzystać z wielu serwisów, bo poprostu nie chodzi. W zarządzaniu dodatkami IE występuje jako msdxm.ocx (niezweryfikowany). Jest też wmp.dll, ale strony żądają tego OCX'a Nie wiem co się stało, czy jakiś program mi namieszał, czy ja coś popsułem :blink: screen z IE7 edit @Dj_AnT A co tam za zipy wewnątrz są? To tak ma być?? Edytowane 20 Kwietnia 2007 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 (edytowane) edit @Dj_AnT A co tam za zipy wewnątrz są? To tak ma być?? W sumie to niepotrzebnie je tam wrzuciłem. W zipach są skompilowane pliki javy. EDIT: Potrzebujesz wgrać do katalogu plugins Opery plik npdsplay.dllOraz plik "npwmsdrm.dll". Oba są w archiwum, które udostępniłem. Edytowane 20 Kwietnia 2007 przez Dj_AnT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndiX Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 skopiowanie tych plikow nic nie daje, ciagle chce pluginow ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Robiłeś restart opery? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndiX Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 tak robilem restart, pomoglo wklepanie do rejestru pliku o zawartosci: REGEDIT4 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\MediaPlayer\ShimInclusionList\OPERA.EXE] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 (edytowane) To powiedz jeszcze, czy wyłącza ci się Aero przy używaniu tej wtyczki na Operze. Np. przy odsłuchiwaniu próbek na www.iplay.pl Ja tez zabłysnąłem :lol2: Na problemy z pojawiającym się wmp6 pomogło ponowne zarejstrowanie wmpdxm.dll Spowrotem mam wmp11 w przeglądarkach. Nie wiem, który program mi tak nabroił Edytowane 20 Kwietnia 2007 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Mi na najnowszej operze zdjęcia z http://www.bajer.pl się nie wyświetlają :(. Poza tym, jak się czasem sypała z byle powodu, tak się sypie. U mnie tez sie nie wyswietlaja. Do tego mam problem z http://www.e-fund.pl/home.app nie otwiera mi tego elementu, tylko chce zapisac jako plik. Opera 9.20, w IE jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 (edytowane) Do tego mam problem z http://www.e-fund.pl/home.app nie otwiera mi tego elementu, tylko chce zapisac jako plik. Sprawa jest prosta, wymaga... ;), a bardziej poważnie: znajdź w ustawieniach zaawansowanych (pobieranie) wpis text/html (odznacz ukryte wpisy) i dodaj app po przecinku. Edytowane 22 Kwietnia 2007 przez Dj_AnT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Niestety nie pomaga. Dalej wyskakuje okno "Zapisz", a strona sie nie otwiera. Jedyne co sie zmienilo to ze jak dam "Otwórz" to Opera wyswietla mi kod strony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 (edytowane) Możliwe, że gdzieś masz już przypisaną inną akcję pod app. Poszukaj i usuń lub zmień na Otwórz za pomocą Opery (Open with Opera). U mnie działa idealnie (Opera 8.54). Przed dodaniem app, pojawiał się u mnie komunikat brak wtyczki (plug-in content). Edytowane 22 Kwietnia 2007 przez Dj_AnT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Musi działać. U mnie zadziałało dopiero po kilku probach zaladowania strony. Na początku tez miałem kod. Tylko po drodze dalem jako application/xhtml+xml Na tym wywaliło błąd składni i dało opcje wyswietlenia jako html. Potem usunałem i dalem juz tylko przy text.html i normalnie działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mystery Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 u mnie ta strona też nie działała, ale poszedłem za radą Dj_Ant i dodałem app w text/html. za pierwszym razem wyświetliło jakieś krzaki, za drugim chcialo zapisać znowu, ale za trzecim i więcej wyświetla już normalnie stronę :) pozdrawiam m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 No i macie racje, za ktoryms razem przy probie otwarcia strony dziala juz bez zarzutu. Dzieki. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...