Halfi Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 Chodzi Ci SGJ o Narzedzia - preferencje - zawartosc - menadzer preferencji dla witryn ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 Tak, opcje jest tez w menu pod ppm na danej stronie. Większosc stron która sypie flashowymi reklamami nie zawiera tresci z flashem lub video i wyłaczenie wtyczek nie wpłynie na zawartosc strony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 (edytowane) w dniu dzisiejszym wyskoczyl komunikat ze jest dostepna nowa wersja opery 9.21 (dotychczas mialem 9.10), podbralem i zainstalowalem... tylko ze nie wpuszcza mnie na konto gmaila :mur: na innego maila np na o2 wchodzi sie przez opere bez problemu, na gmaila przy pomocy IE rowniez ale polaczenie opera + gmail nie dziala, wpisuje login, haslo, klikan zaloguj a tu zonk. strona tak jakby sie tylko odswiezala. probowalem wejsc na maila zony - to samo! pomyslalem sobie ze to jakis bug, wywalilem 9.21, wrzucilem spowrotem 9.10 i bez zmian... wtf?? edit: widze brak odzewu... poradzilem sobie nastepujaco: odinstalowalem opere, wyczyscilem rejestr, zainstalowalem ponownie wersje 9.10 do innego katalogu - dziala Edytowane 29 Maja 2007 przez Mikelos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mystery Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 mam jakies dziwne wrazenie, ze wersja 9.21 slabo radzi sobie ze stronami, ktore oparte sa w dzialaniu o javascript. strony strasznie mula, czasem wrecz nic nie mozna na nich zrobic (mialem tak z poczta na wp, ale jakos przeszlo). czy ktos jeszcze zauwazyl cos takiego? pozdrawiam m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 U mnie wszystko działa po staremu. gmail też. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 (edytowane) co zrobic aby gmail dzialal? piszesz sobie taki skrypt: /* Fix gmail */td[id="bm"][bgcolor="#FAE5B0"] {background: url('java script:window.location="http://gmail.google.com/gmail?nocheckbrowser"');} zapisujesz go jako gmail.js gdzies na dysku i w operze narzedzia-zawartosc-opcje javascript wybierasz folder z zapisanym skryptem... cyscisz cache i restartujesz opere, gmail musi dzialac! jesli jednak bys mial problem, sprawdz ustawienia ciastek i ustaw, zeby akceptowala wszystkie... a w zalaczniku drugi skrypt (zmien rozszerzenie), ktory zmienia serwis wrzuta.pl, a dokladniej dodaje link "pobierz audio/video", sciagasz sobie i odpalasz w jakims playerze flv... wrzuta.js.txt Edytowane 8 Czerwca 2007 przez jekyl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Po kiego ten skrypt jak gmail normalnie działa w operze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 nie u kazdego... a skrypt zalatwia sprawe na amen ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyrko Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Opra wykrzacza sie w google maps po wlaczeniu opcji street view. FF dziala pieknie. IE 7 tez tam pada. Mozna cos zaradzic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Jest jakiś prosty sposób na to, żeby Opera lepiej blokowała rekalmy? Szlag mnie trafia już z tymi wyskakującymi okienkami, a jak jeszcze coś zaczyna do mnie piszczeć, mruczeć, grać, nucić o rogaliku seven days, albo opowiadać mi o zaletach nowej kii, to mam ochote po prostu rozwalić klawiaturę własną głową. Powoli zaczynam myśleć nad przejściem na FF ze względu na adblocka... :|opera + odpowiedni ogniomurek z blokowaniem reklam (konfiguracja aktywnej zawartosci) czyli outpost internet wyglada calkiem inaczej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Wyczyscic wszystko z profilu opery i katalogu i zainstalowac jeszcze raz. Streetview działa bez problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flissek Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 (edytowane) Mam taki problem, pod przeglądarką Opera (9.21) żle wyświetlane są strony tak jak na przykład na tym zdjęciu: Niestety nie umiem sobie z tym poradzić, nigdy z czymś podobnym się nie spotkałem! Edytowane 11 Czerwca 2007 przez Flissek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Mam taki problem, pod przeglądarką Opera (9.21) żle wyświetlane są strony tak jak na przykład na tym zdjęciu: Niestety nie umiem sobie z tym poradzić, nigdy z czymś podobnym się nie spotkałem! Zmień na liska i nie będziesz musiał pisać takich postów. Do tego będziesz używał fajniejszej przeglądarki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flissek Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Dodam, że wcześniej przeglądarka działała dobrze. Głównie tutaj chodzi mi o rozwiązanie w/w problemu, a nie o awaryjne możliwości jak zmiana przeglądarki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Widok>Styl> odznacz "Wyłącz tabele" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zmień na liska i nie będziesz musiał pisać takich postów. Do tego będziesz używał fajniejszej przeglądarki :) Post na poziomie wzorowego dziecka neostrady. Zastanow sie nastepnym razem zanim nacisniesz przycisk Dodaj Odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flissek Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Dziękuje bardzo użytkownikowi SGJ! Już męczyłem się a tu w najprostrzych ustawieniach :/ Dzięki i pozdrawiam (sorry że napisałem osobny temat a nie w FAQ Opera, ale widze że już zostało to poprawione) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 @stefe - widac nie troluj... pytanko: mam obecnie przycisk z PageRank, jak na niego klikam to sie otwiera male okienko... czy daloby rade zrobic zamiast tego przycisku zrobic taka zmienna ikonke jaka jest w toolbarze google, instalowany do ie i ff? zeby od razu sie wyswietlalo, nie trzeba by bylo klikac... czy da sie zrobic, zeby poczta w operze byl webmail gmaila? zeby nie otwieral sie ten klient wbudowany, tylko, zeby po kliknieciu na klawiaturze 'e-mail' albo na link 'mailto' otwieral sie webmail gmaila? da sie to jakos ustawic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 czy da sie zrobic, zeby poczta w operze byl webmail gmaila? zeby nie otwieral sie ten klient wbudowany, tylko, zeby po kliknieciu na klawiaturze 'e-mail' albo na link 'mailto' otwieral sie webmail gmaila? da sie to jakos ustawic? Klucz definiujący domyslnego klienta poczty, przeglądarkę itp HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Clients\Mail W HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Clients\Mail\Opera\shell\open\command "C:\Program Files\Opera\Opera.exe" zmien na "C:\Program Files\Opera\Opera.exe" http://gmail.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 (edytowane) ja to probowalem zorbic przez preferencje-programy-mailto i ustawic jako opere, ale nie wiedzialem jak parametr zdefiniowac, twoj sposob jest chyba prostszy... /// Nie można uruchomić zewnętrznego programu pocztowego. www.gmail.com The system cannot find the file specified. /// pojawia mi sie to samo co przy moim sposobie... jak ten parametr zapisac, ani w cudzyslowie ani z myslnikiem nie dziala ;-( Edytowane 11 Czerwca 2007 przez jekyl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Daj moze zrzut ekranu z rejestru lub *.reg z całego klucza, bo u mnie to działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 (edytowane) Ja zrobiłem to jeszcze inaczej (może trochę na około, ale to dlatego, że używam jako klienta poczty Thunderbirda). Ustawiłem w Operze jako domyślnego klienta poczty Thunderbirda, a w samym Thunderbirdzie mam domyślne konto z Gmaila. Zatem, gdy klikam na link mailto, otwiera się Thunderbird z domyslnym kontem na Gmail'u. Edytowane 11 Czerwca 2007 przez dem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 zalaczam screen... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 No i umnie na czyms takim uruchamia sie opera z zaladowanym gmailem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 (edytowane) dla skrotu mailto zadzialoalo: preferencje-programy-mailto-wybrany program: c:\program files\opera\opera.exe http://gmail.com teraz pozostaje przypisanie przysciskowi z klawiatury otwieranie gmaila (otwiera operowego klienta poczty)... Edytowane 11 Czerwca 2007 przez jekyl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 Problem mam Panowie :P Przez przypadek kliknalem prawym myszy na ikonce "Odswiez" na pasku narzedzi i ja wylaczylem, a teraz nie moge znalezc nigdzie gdzie mozna ja wlaczyc. Poratujecie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 (edytowane) Narzędzia --> Wygląd --> Przyciski --> Przeglądarka (drag'n'drop) Edytowane 2 Lipca 2007 przez Dj_AnT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 (edytowane) Spowrotem prawym na pasek - dostosuj, zakładka przyciski/przeglądarka i sobie przeciągnij gdzie ci pasuje. Zamiast "odśwież" może byc "zatrzymaj". Zależy czy masz do końca załadowaną stronę, którą właśnie przeglądałeś. edit Znowu spóźniony ;] Edytowane 2 Lipca 2007 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 A wiec je mozna przenosic. Kurde, myslalem, ze to same obrazki, bo klikalem i cudowalem, a nic sie nie dzialo :) Dzieki wielkie ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 Mam wielki problem z opera. Otoz przestaje dzialac czasami. Tak po prostu, siedze przegladam strony, wchodze na jakas inna i nagle zauwazam ze nie nawiazuje polaczenia. A w tle torrent smiga na full, firefox chodzi, IE tez. A Opera po prostu nie. Wlacze ja za godzine i pewnie zadziala znow, a potem znowu przestanie i tak od paru dni...restarty kompa nie pomagaja, reinstal opery tez nie. Co mam zrobic? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...