Sysak Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 (edytowane) http://unite.opera.com/ takie coś wymyślili. mocno rozszerzona funkcja synchronizacji połączona z serwerem plików i udostępniania ich ludziom. Brzmi dobrze, ale zobaczymy czy w praktyce będzie przydatne. Co do zmian w przeglądarce, to jest build 1589. Dużo zmian: -opera unite -ukryty pasek menu, zastępuje go jedna ikona (brawo!) -dalsze poprawki w skinie. Już jest dobrze, ale widzę, że efekt końcowy będzie bardzo dobry. -opera turbo potrafi już wczytywać obrazki z cache'u zamiast pobierać od nowa i sygnalizuje ikonką kiedy ciągnie przez serwer turbo. -dużo drobnych poprawek Final to będzie to. Edytowane 16 Czerwca 2009 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 Genialna funkcja :) A nowy build? Dużo zmian i poprawek. Super. I zakładki nie mają już serduszka jako ikonkę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 Czy jest możliwość, aby spellchecker akceptował dwa języki? Piszę po polsku i po angielsku, więc taka opcja byłaby przydatna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 Nie, ale myślę, że jakbyś skleił zawartość dwóch plików ze słownikiem w jeden plik i użył jego, wszystko powinno śmigać. Jak chcesz to sie pobaw, pewnie ładne paru ludzi byłoby ci wdzięcznych. ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 a mnie coś nie śmiga to unite. Mam niby włączone, chcę podzielić fotkami, folder do fotek podany i nic nie śmiga. Zaraz po instalacji zadziałało raz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 U mnie chyba działa. Musiałem zrobić przekierowanie portu 8840 na routerze. Tylko czasami nie pobiera plików do końca. Można sprawdzać (chyba, że zamknę przeglądarkę) na http://mariuszdw-pc.mariuszdw.operaunite.com/file_sharing/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 Kolejny +: w końcu facebook.com działa jak trzeba i nie musze sie użerać z IE! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2009 już śmiga ok, przeinstalowałem operkę. Bardzo fajny patent, tylko co z tego, jak musi mieć zewnętrzne ip do działania - dla mnie tylko zastosowanie ma na mieszkaniu studenckim, a nie w domu, a szkoda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 Musi? Z komentarzy pod newsami na roznych portalach wynika, ze nie musi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 Sorki za double posta, ale mam malego problema na najnowszym buildzie: Nie wyswietla mi polskich znakow w naglowkach odebranych maili, np. zamiast "zdjęcia" mam "zdjcia", a zamiast "święto" - "wito". Nie wstawia zadnych znakow specjalnych, po prostu pomija dane litery. W tresci maila wszystko jest jak trzeba, jak wchodze na skrzynke przez webmail to tez jest ok. Ma ktos pomysl, co z tym zrobic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Przeinstaluj operkę i tyle. Jednak u mnie nie działa ten serwer na wew ip, może dla tego, że jestem za podwójnym natem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 Też tak macie że w tym nowym bulid'zie ikonki zakładek są jkieś dziwne? Zawsze wszystkie fora miały ikonkę adekwatną do forum, teraz tylko strony z tematami ale poszczególne tematy już nie. Chodzi mi o coś takiego jak na obrazku w załączniku, zakładka z tematami o procesorach intela ma ikonke dobrą ale już temat o operze ma tą dziwną. Może błachostka ale gdy jest otwarte wiele kart to było pomocne w odnalezienu tego czego się szukało... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 Jak kiedyś pytałem o favikonki w dziale dotyczącym forum, to dostałem odpowiedź, że oficjalnie nie wspierają jeszcze Opery 10. A praktycznie od początku testów 10 są z nimi jakieś problemy (jesli chodzi o to forum, bo na innych raczej tego nie ma), ale ja sobie poradziłem poprzez ręczne przypisanie favikonki do całego forum i mam ją na każdej zakładce. » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "How to" Ścieżka (u mnie): C:\Documents and Settings\[WINUser]\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Opera\Opera 10 Preview\icons\ i do tego folderu wrzuciłem te dwa pliki: link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 (edytowane) Jak kiedyś pytałem o favikonki w dziale dotyczącym forum, to dostałem odpowiedź, że oficjalnie nie wspierają jeszcze Opery 10. A praktycznie od początku testów 10 są z nimi jakieś problemy (jesli chodzi o to forum, bo na innych raczej tego nie ma), ale ja sobie poradziłem poprzez ręczne przypisanie favikonki do całego forum i mam ją na każdej zakładce. » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "How to" Ścieżka (u mnie): C:\Documents and Settings\[WINUser]\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Opera\Opera 10 Preview\icons\ i do tego folderu wrzuciłem te dwa pliki: link Dzięki działa tylko problem miałem ze znalezieniem tego katalogu opery bo w win7 jest trochę inaczej ale ogólnie jest tu: C:\Users\[WINUser]\AppData\Local\Opera\Opera 10\icons P.S. Włsnie dlatego było umnie to problemem bo mam inne jeszcze fora które niemają ikonek Edytowane 25 Czerwca 2009 przez oliwer21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2009 Jest build 1601 i ponoć za niedlugo będą rc i premiera. Tym razem bardzo dużo poprawiania bugów (o których istnieniu nie wiedziałem ;-)) i widać kolejne efekty pracy nad skórką, która jest już prawie ukończona i wygląda bdb. Ponoć już ma nie być problemów z pluginem od WMP. http://snapshot.opera.com/windows/o100s_1601m.exe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2009 (edytowane) Jedyne co mi się w najnowszym buildzie nie podoba, to większe odległości między poszczególnymi elementami, np. w każdym menu (najbardziej w zakładkach, bo teraz mi się nie mieszczą na długość) i między favikonkami na panelach.. --EDIT-- Kolejny build - 1606 -> http://snapshot.opera.com/windows/o100s_1606m.exe Edytowane 26 Czerwca 2009 przez stivo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Taka prosba: jak wstawiacie linka do nowego buildu, to dajcie tez linka do changeloga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 RSS - i wszystko masz na bieżąco. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndiX Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 Działa wam autoupdate? U mnie niby znajduje nową wersję, pobiera ale kiedy kliknę na instalację po zakończeniu pobierania, startuje instalator, zamyka się opera i wyświetla się komunikat że należy zamknąć operę, po czym instalator się zamyka i tak w kółko... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mystery Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 mnie właśnie autoupdagte bez problemów zainstalował nową wersję Opery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 (edytowane) Na blogu o tym buildzie: No automatic updates this time around. Hmm... jednak auto upadate poszło bez problemu (1606 -> 1615) Edytowane 1 Lipca 2009 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndiX Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 (edytowane) no u mnie już też jest dobrze, po zainstalowaniu 1606 już samo poszło do 1615 :) jakieś pomysły aby ustawić speeddials jako startową? Edytowane 1 Lipca 2009 przez AndiX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 Narzędzia -> Preferencje -> w polu Uruchamianie: rozpocznij z pusta kartą i dodatkowo musisz na zakładce Zaawansowane -> Karty -> Zaawansowane opcje kart -> odznaczyć Pozwól na zamknięcie wszystkich kart w oknie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 Narzedzia->Preferencje->Start with Speed Dial na pierwszej zakladce. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 Gdzie Ty to widzisz?? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 W 10 tak jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 mam problem z gmailem w operze. z poczta konkretnie. nie wiem, czy to powinno byc tu czy w temacie o gmailu. chodzi o to, ze usuwam wiadomosci z poziomu opery, a za chwile one ponownie sa sciagane z serwera. tyle ze ich tam w ogole nie ma :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 Pewnie lecą do archiwum. Podłącz się przez IMAP i wyłącz "wszystkie" (powinno być tak domyślnie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 W 10 tak jest.Poka poka, bo w mojej tego nie ma.. :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 A prosze bardzo: :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...