MariuszDW Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Może przez opcję "Blokuj elementy zewnętrzne"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Coś nie mogę na tej operze Javy uruchomić:/ Co zainstaluje to gdy tylko wejdę na stronę jakąś gdzie java jest uzywana wyskakuje jakiś błąd i nic się nie ładuje.Po tym wszystkim w "opera:about" znika informacja o zainstalowanej javie i piszę "brak" Jeszcze jeden problem to taki,że podczas powiększania okienka na youtubie wyskakuje błąd o braku MSVCR71.dll,lecz gdy klikne okej to okienko powiększa się a potem już bezbłędnie działa do ponownego uruchomienia. System to Windows 7 x64 Nie wiem czy jeszcze aktualne, ale dzisiaj miałem ten sam problem. Rozwiązanie jest bardzo proste. 1. Wyłącz Operę. 2. Zainstaluj najnowszą wersję JRE 32-bit (JRE 6 Update 16) 3. Dodaj do zmiennej środowiskowej PATH ścieżkę do jre6/bin (prawdopodobnie C:\Program Files (x86)\Java\jre6\bin) 4. Uruchom Operę. 5. Upewnij się, że masz "zaptaszkowaną" opcję w opera:config#Java|Enabled 6. Sprawdź czy działa Java (np. http://www.java.com/pl/download/installed.jsp) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Może przez opcję "Blokuj elementy zewnętrzne"?Piwo dla tego pana ;) Pomoglo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Tak strzeliłem, chociaż myślałem, że to jakiś przypadek z archiwum x ;) Ja tą opcję mam włączoną ze względu na bezpieczeństwo. A jak ktoś przysyła maila, który nie zawiera żadnej treści bez wczytania z sieci, to niech spada na drzewo. Chyba, że ze względu na nadawcę jestem zaintersowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Najnowszy build: Pobierz Known Issues Some Unix builds may be missing, but most of them will be continuously uploaded Panel bar is showing by default in a clean installation Unite crashes if both UPnP and UPnP Service Discovery are disabled Więcej (+buildy dla innych platform) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Tak strzeliłem, chociaż myślałem, że to jakiś przypadek z archiwum x ;) Ja tą opcję mam włączoną ze względu na bezpieczeństwo. A jak ktoś przysyła maila, który nie zawiera żadnej treści bez wczytania z sieci, to niech spada na drzewo. Chyba, że ze względu na nadawcę jestem zaintersowany. Coz, mi to blokowalo obrazki w newsletterach, co skutecznie utrudnialo ich czytanie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2009 No i mamy pierwszą wersję RC: Pobierz (win) Changelog i download dla innych platform: klik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nappy Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Jezeli nainstaluje ta opere na 'stara' to strace konta poczty, widzety, zakladki etc ? Czy pozostanie bez zmian ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Którą starą? Jak z 9 to nie, jak z 10 beta to tak, ale jak przeniesiesz zawartość starego folderu C:\users\twoja nazwa\appdata\roaming\opera 10 preview do opera 10 (czy coś takiego) to nic nie tracisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Dobra niech mi ktoś teraz powie ja zrobić aby to badziewie aktualizowało moją betę a nie tworzyło nową wersję <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2009 No właśnie.... Na desktopie (Vista x64) wykryła betę i była opcja aktualizacji, a na lapku (W7 x64) już nie i chce instalować w domyślnej (innej lokalizacji). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Przede wszystkim którą betę? Bo jeśli macie build 1729, czyli 10.10 to nie będzie aktualizacji i należałoby poczekać na następny build z Unite. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Na pierwszej i na ostatniej to samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Acid3 przechodzi 100/100, na takie coś czekałem, poza tym fajny słownik, można na szybko poprawić błędy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ardeni Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 portal.opera.com - pozmieniało się, czy aż tak nie jestem na bieżąco? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 (edytowane) A jednak wyszła już wersja oficjalna 10 - Go to Download. Jednak jest to ten sam build co RC2, więc bez poprawek <_< Nie jestem zaskoczony, bo trochę jeszcze zostało do poprawienia.. Śpieszyli się jak mogli z ta Operą.. Edytowane 1 Września 2009 przez stivo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 (edytowane) Tak ma szybko: + synchronizacja zakładek + słownik + możliwość ustawienia uruchamiania Opery od razu ze stroną szybkiego wybierania + powiększenie strony szybkiego wybierania - wolniejsze ładowanie grafik na stronach Edytowane 1 Września 2009 przez BLANTMEN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 + synchronizacja zakładekłoo.. od dawna dostępne + możliwość ustawienia uruchamiania Opery od razu ze stroną szybkiego wybieraniaMożliwe od wersji w której pojawił się SpeedDial (9.5?) + powiększenie strony szybkiego wybierania j.w. tylko mniej oficjalnie - przez modyfikację pliku + słownikdla 9 był UserScript :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 Jakoś w poprzedniej zainstalowanej wersji nie zauważyłem synchronizacji zakładek. A wież mi - szukałem bardzo dobrze przed formatem ... Co do uruchamiania ze SpeedDial na dzień dobry - tutaj też lepiej bym uważał. W poprzedniej wersji (niestety nie pamiętam który to numerek, ale miałem zaktualizowaną zawsze do najnowszej) nie było takiej opcji ... Na lapku mam jeszcze starą wersję gdzie tej opcji nie ma. Powiększeniem SpeedDial modyfikując pliki jak i UserScriptem dla 9 się nie bawiłem ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 Mi też speeddial uruchamia się z przeglądarką odkąd tylko jest. Ogólnie od buildu 1650 poza skinem nie widzę żadnych istotnych zmian raczej. Za to przeglądarka jest szybsza, stabilniejsza i bardziej kompatybilna. (nie tylko od swojej alfy ale 9.6 też) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 Jakoś w poprzedniej zainstalowanej wersji nie zauważyłem synchronizacji zakładek. A wież mi - szukałem bardzo dobrze przed formatem ... Co do uruchamiania ze SpeedDial na dzień dobry - tutaj też lepiej bym uważał. W poprzedniej wersji (niestety nie pamiętam który to numerek, ale miałem zaktualizowaną zawsze do najnowszej) nie było takiej opcji ... Na lapku mam jeszcze starą wersję gdzie tej opcji nie ma. Mówisz cały czas o 10?? Opera link jest w Operze od wersji 9.5 (link) ~2007 r. Dostępna zazwyczaj w menu Plik -> Synchronizuj Operę. W betatestech 10 pojawiały się wersje z Unite i tam Synchronizacja była w menu Narzędzia. Co do speeddiala, to mam na kompie dziewczyny wersję 9.64 i zawsze się pokazuje na starcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2009 (edytowane) Mówiłem o zmianach w stosunku co do poprzedniej wersji (9.xx < 10) . Sprawdzę dzisiaj jaką mam na lapku. I zerknę również, czy jest tam opcja synchronizacji. Edytowane 2 Września 2009 przez BLANTMEN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2009 (edytowane) Widzę że pojawiła się opcja Turbo, ciekawy patent jakby ktoś mógł przetestować na słabszym łączu. I wreszcie sprawdzanie pisowni :D Modyfikowalne szybkie wybieranie też super! Chyba że nie zauważyłem we wcześniejszej wersji?.. Ciekawe czy dlatego od dwóch dni nie działała mi synchronizacja że nowa wersja się pojawiła? Edytowane 2 Września 2009 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 Mówiłem o zmianach w stosunku co do poprzedniej wersji (9.xx < 10) . Sprawdzę dzisiaj jaką mam na lapku. I zerknę również, czy jest tam opcja synchronizacji. Poprzednia wersja którą miałem zainstalowaną to 9.64 i faktycznie - synchronizacja jest. Brak jednak opcji dotyczących modyfikacji SpeedDial oraz ustawienia strony szybkiego wybierania podczas uruchamiania Opery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 (edytowane) Własnie piszę tego posta z lapa dziewczyny z Operą 9.64 i jak już wspominałem edycja SpeedDiala odbywa się tylko przez edycję pliku w katalogu z profilem. A uruchamianie ze Speed Dialem ma taką zależnośc, że musza być ustawione dwie rzeczy w Preferencjach: karta Ogólne -> Uruchamianie -> Rozpocznij z pusta kartą karta Zaawansowane -> Karty -> Zaawansowane opcje kart -> odznaczone Pozwól na zamknięcie wszystkich kart w oknie Edytowane 4 Września 2009 przez stivo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 (edytowane) ktoś doszukał się informacji jak uaktywnić wyszarzoną opcję "zapamiętania wyboru" ? (Opera 10.00) Edytowane 4 Września 2009 przez .PaVLo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 U mnie (1750) tą opcję można było zaznaczyć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 opera:config i w opcjach bittorrenta odznacz "enable" PS. opera turbo jest genialna. Na hotspocie miałem taki internet że ledwo zipał a turbo zrobiło go używalnym. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 5 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2009 dzięki, działa :wink2: :ploom: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2009 (edytowane) Ja wczoraj zainstalowałem 10.0 1750 i nawet mi się podoba. Importowałem sobie wszystko i jest ok, poza jednym. Na stronie szybkiego wybierania nie wyświetla mi miniatur stron. Znaczy nie wszystkie. Daję odśwież i nic nie pomaga. Wygląda to jak na załączonym obrazku. Edytowane 6 Września 2009 przez kardas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...