rafa Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Nigdy. Choć zdarzyło mi sie kilka razy że podkreślało że jest błąd a go tam nie było bo nawet pod PPM nie było alternatyw. A słowa były popularne. Folder ustawień mam tylko od 10.50 beta, ma ledwo 2MB i nie ma co za bardzo czyścić. W moje doki nigdy nie miałem folderu od opery. Może następny build poprawi te problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2010 (edytowane) PS. korzystam z 10.52 build 3344 z my.opera.com/desktopteam. Ja nie widzę różnicy, bo żadnych problemów nie mam, ale od 10.51 ciągle pracują nad poprawianiem bugów, więc warto spróbować Ta wersja rozwiązała moje wszelkie problemy. Także (i nareszcie) przesyłane linki przez gg (program spik) otwierają się w operze same bez ręcznej ingerencji w ustawienia systemu. Pojawił sie build 3347. Edytowane 9 Kwietnia 2010 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2010 (edytowane) mam dziwny problem, uaktualnilem O do 10.51 i czasami na stronie nie moge kliknac zadnego odnosnika tylko zaznacza mi fragmenty strony, przeladowywanie nic nei daje, trzeba zakladke zamknac i otworzyc ponownie. problemy wystepuje na VHP sp2 i XP home sp3. na screenie wyglada to tak: jakies sugestie? EDIT. i jeszcze pytanko: jak przywrocic normalny wyglad paska adresu, ten z wczesniejszych wersji jeszcze jakos uszedl, ale w tej wersji jakos mniej mi sie widzi. Edytowane 13 Kwietnia 2010 przez Niemiec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2010 (edytowane) Zainstaluj sobie ostatni build 10.52 o którym pisałem post wyżej. Co do paska, kwestia przyzwyczajenia. Pozmieniaj sobie skórki może którys wygląd ci przypasuje. Edytowane 13 Kwietnia 2010 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 (edytowane) Najświeższe wersje testowe zawsze na my.opera.com/desktopteam Dzisiaj wyszłedł build 3553 EDIT: my bad. oczywiście 3353 ;-) Edytowane 14 Kwietnia 2010 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Raczej 3353, już myślałem że tak dużo sie zmieniło :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Charnaś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Przed chwilą zauważyłem problem z Operą. Jeszcze kilkanaście minut temu działały mi filmy na youtube. Teraz przy każdym filmie wyskakuje mi informacja Old Flash? Go upgrade!. Zrobiłem upgrade, mam najnowszą wersję tak samo jak najnowszą wersję Opery. Sprawdziłem w IE - filmy działają bez problemu. Any ideas ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 (edytowane) To samo. Na 3353 z flashem 10.1 RC i 10.0 i po powrocie do 3347 też. Ty to masz po aktualizacji, czy samo się tak zrobiło? Edit: Thx. Pewnie dokładnie tak będzie. Edytowane 14 Kwietnia 2010 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Charnaś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 (edytowane) Samo. Oglądałem filmiki normalnie, za jakieś 15 minut włączyłem następny film wyskoczyło okno że mam starego flasha. Zaktualizowałem - dalej to samo. Nie wiem może problem sam zniknie tak jak i się pojawił hehe :) Wrzuciłem przed chwilą 10.52 Build 3353, dalej to samo. Wcześniej miałem 10.51 RC3 Build 3315. Edytowane 14 Kwietnia 2010 przez Charnaś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Najnowszy build dużo bardziej krzaczy się od poprzedniego, a chyba w beta testach powinno być odwrotnie? O problemach z YT i flashem jest temat na forum społeczności - >link< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Kurcze irytujące! Miałem nadzieje że macie solucje... <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupon Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Nie odtwarza mi trailerów .Klikam na odtwórz i nic się nie ładuje.Na IE8 działa normalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Charnaś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zainstalowałem Operę 10.10 i problem zniknął. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Jest fix w postaci skryptu JS, a nawet i bez niego działa już w 10.52. Polecam zacząc czytanie od tego posta (skrypt) lub od tego (patch). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Mnie pomogło "Pomoc > Sprawdź dostępność aktualizacji” :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 (edytowane) A u mnie żadnych aktualizacji nie widzi (10.51[3315]). Pomogło natomiast odinstalowanie Flasha i ponowne zainstalowanie tej samej wersji (10.0.45.2) :huh: edit No może i tak było. Kilka razy dawałem sprawdzanie aktualizacji i zawsze był komunikat "Używasz najnowszej wersji". Może sprawdziłem dopiero po reinstalacji flasha. Edytowane 15 Kwietnia 2010 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 To fix the YouTube issue, click Help->Check for Updates. Opera will load a new browser.js file with the fix. Update is invisible, immediate.Źródło: Opera@Twitter. Mogłeś nawet tego nie zauważyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2010 (edytowane) Pytanie - działa wam prawidłowo funkcja Opera Link? Dzisiaj instalowałem u wujka system. Przed formatem zsynchronizowaliśmy zakładki z Opery via OL Po ponownym zainstalowaniu Opery i zalogowaniu się do OL zakładki nie pojawiły się w przeglądarce. Są dostępne wyłącznie z poziomu strony www. Spotkał się ktoś już z czymś takim? Edytowane 17 Kwietnia 2010 przez BLANTMEN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Czasem mi długo synchronizuje ale ogólnie działa dobrze i z każdą nową instalacją wszystko odzyskuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArreatPL Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Naprawili YouTube'a - to teraz wrzuta.pl nie działa. Wszystko. Cookies, pamięć podręczną, nawet cały folder danych opery skasowałem - nie pomogło. "Oczekiwanie na zatwierdzenie domeny ciasteczek poprzez serwer DNS" Oczywiście na IE działa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Czasem mi długo synchronizuje ale ogólnie działa dobrze i z każdą nową instalacją wszystko odzyskuje. Problem w tym, że zakładki w ogóle się nie synchronizują na PC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2010 w jaki sposob zmusic opere 10.51 do wyswietlania zakladek w postaci okien. po najechaniu kursorem na ikone opery zwinietej na pasek? o_O moze troche prosciej :P mam zminimalizowana opere i teraz najezdzam na nią kursorem i wyswietla mi sie lista zakladek od dolu do gory ekranu. ze 2-3 razy cos sie porobilo i mialem te zakladki wyswietlone w postaci okien. jak wiele programow katalogow zwinietych na pasek. jedynie opera wyswietla liste. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Czy u was też na Win7 otwarte karty w Operze widoczne są również na pasku zadań? Da się to jakoś wyłączyć? We wcześniejszej wersji, niezależnie od ilości otwartych kart, na pasku zadań widniała tylko ikonka Opery. Obecnie wygląda to tak: Wklej sobie to w pasek adresu: opera:config#UserPrefs|UseWindows7TaskbarThumbnails Przestaw opcję i sprawdź. O to Ci chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2010 (edytowane) Macie tak czasem w Operce? Akcja po zamknięciu zakładki z acrobatem. Czasem, niestety, się zapominam i zamiast zapisać dokument, otwieram bezpośrednio w przeglądarce. Do tej pory zdarzyło mi się tak 2 razy i podejrzewam że coś się Opera i Acrobat nie lubią. Nie wiem tylko, czy u mnie, czy nie tylko. Jedno "ale"- acro reader na pewno nie jest najnowszy, bo jak update krzyczało mi bodaj w poniedziałek, że do pobrania jest ponad 900 MB (zabijam śmiechem), to olałem najnowszego, prześlicznego zapewne, acrobata całkowicie. Edytowane 21 Kwietnia 2010 przez m4r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Jak masz problem polecam Foxit Reader. O wiele szybszy od Acrobat Readera. Zero problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2010 U siebie nie zauważyłem takiego problemu, ale możesz sobie zmienić w Operce domyślną akcję dla plików pdf. Np. na "pokaż okno pobierania" i nie będziesz musiał pamiętać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2010 (edytowane) A mnie nie działa strona supportu Asusa. I to chyba od początku bet 10.52 Wcześniej myślałem że to coś ze stroną asusa jest nie tak ale wczoraj wkleiłem link do IE i wszystko działa... Edytowane 22 Kwietnia 2010 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Jak masz problem polecam Foxit Reader. O wiele szybszy od Acrobat Readera. Zero problemów. Próbowałem i miałem uczucie nieergonomiczności i niedopracowania interfejsu. Adobe Acrobat lepszy. Polecam googlać zmodowaną wersję "Lite" bo instaluje się bez śmieci w stylu sprawdzanie aktualizacji i włączenie procesu przyśpieszającego start programu przy starcie systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Przez to do tej pory miałem Acrobat Readera. Chyba najbardziej przystępny. Ale widzę, że od jakiegoś czasu Adobe idzie w ilość. Wszystkie duperele w postaci tego "przyspieszacza" (który i tak zawsze permanentnie killuję po instalacji) są mi całkowicie zbędne. Wolę mieć więcej wolnego ramu do działania normalnych programów, a nie Readera w tle, który jest mi potrzebny raz na ruski rok i w dodatku zabija przeglądarkę. Potem ponad połowa update to pewnie śmieci i końcowy program, który potrafi zabić skutecznie dwa rdzenie przy przewijaniu dokumentu (yhy, miałem tak parę razy- co śmieszniejsze, przy dokumentach utworzonych w... Acrobat). No, ale nieważne, to temat o Operze, a nie Acrobat. A ta od ostatniego update działa mi bardzo fajnie i jedynym minusem jest dla mnie w tej chwili brak pluginu quake live, co zmusiło mnie do podniesienia statystyk udziału w rynku Firefoxowi (na IE plugin nie chciał mi działać). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mystery Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Do ściągnięcia jest już oficjalna wersja 10.52 :) www.opera.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...