bellum Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 (edytowane) Ja mam inny problem, opera jakoś dziwnie odtwarza (online oczywiście :wink: ) filmiki w formacie WMP, tzn kolory sa... jakby to ujać takie jak w paincie odwroci sie kolory strasznie pstrokate, do tego stopnia, że trzeba się domyślać co jest wyświetlane... (...) masz WMP w wersji 9 ? jak tak to jest wina odtwarzacza i musisz zainstalować 10 Edytowane 4 Maja 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas39 Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Yep, działa :) dzięki Zawadaki po raz kolejny :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 wyrejestruj wszystkie pliku użytkownika .js i .css i sprawdź czy problem ustąpi używasz przypadkiem skryptu: hide-objects.js ? Ojj... Nie mam pojęcia... Mógłbyś mi wyjaśnić jak mogę to sprawdzić i ewentualnie jak mam wyrejestrować te skrypty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjkuba Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Ja mam takie pytanie jak wpisuje adres np. www.allegro.pl po wpisaniu www.a wyświetlaja mi się wszystkie strony na ktore wchodzilem i ktorych adres sie tak zaczyna i tu moje pytanie czy dało by sie to jakoś wyłączyć? tzn wpisuje sobie adresik i nic mi nie wyskakuje? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Narzędzia/Preferencje: Tutaj sobie możesz wyczyścić i ustawić na przyszłość. Niektóre opcje ustawień mogą być innym miejscu - w zależności od wersji Opery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjkuba Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 O dzięki :) Działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_r1 Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 jak mozna wyciagnac hasło z menadżera haseł w operze?? zapomniałem jakie mam a chce formata zrobic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Placio74 Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 http://operawiki.info/SkryptoPrzyciski#odzyskajhaslo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_r1 Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 http://operawiki.info/SkryptoPrzyciski#odzyskajhaslodzieki wielkie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Mam 2 pytanka co do operki : - Czy można zrobić tak, aby otworzeniu odnośnika jako nowa karta okno zostało na karcie głównej a nie przełączało się na tę przed chwilą otwartą ? - Czy mozna ustawić aby zakładki z paska osobistego uruchamiały siena aktywnym oknie a nie w nowej karcie ? Wiem, to przyzwyczajenia z Firefoxe'a. Niedawno zmieniłem przeglądarki. P.S. - Moja Opera to 8.54 build 7730 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 1. To się nazywa "otwieranie w tle" (CTRL+SHIFT+ENTER). Domyślnie poprzez kliknięcie na link rolką. 2. U mnie zakładki otwierają się na aktywnej karcie więc to pewnie kwestia ustawień. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Wielkie tnhx, musiałem wrzucić tylko myszkę z działającym scrolem. THX ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Jest jakiś sposób żeby zmienić favikonkę wyświetlaną przy adresach na pasku osobistym? Bo nie zawsze mi się zapisuje poprawnie. Niby błachostka, ale dobrze byłoby wiedzieć;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 I jak w Operze uaktywnić zapamiętywanie loginów i haseł na stronach https (np. mBank)? W Firefoxie działało to bez problemów, a tu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Domyślnie ta funkcja powinna być włączona. Szukaj w Narzędzia/Preferencje. Ustawienia mogą być różnie rozmieszczone - w zależności od wersji Opery. U mnie jest w Preferencjach oddzielna zakładka Hasła. Jak to aktywujesz, zapamiętane hasła będziesz mógł szybko wkleić przez Ctrl+Enter. Okna tekstowe z zapamiętanymi hasłami będą wyróżnione ramkami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Działa, dzięki serdeczne ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgolebio Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Witam Mam od jakiegoś czasu problem z operą w trakcie korzystania z "realcji TV" dostępnych na onet.pl. Chodzi mianowicie o to, że gdy już wybiorę filmik i oglądnę go sobie a następnie chcę wybrać inny filmik to....nic się nie dzieje. Opera wogóle nie reaguje na polecenia. Generalnie nie zawiesza się ale dopiero po ponownym przeładowaniu strony można obejrzeć inny filmik i tak za kazdym razem. Po prostu wybieram filmik i oglądam, przeładowuję stronę, wybieram znowu inny oglądam, ponownie przeładowuję :mur: ......trochę to wkurzające. Jest na to rada?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihalo Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 To chyba coś z tym nowym Flash playerem, ja mam to samo po wyłączeniu reklamy - linki nie sa aktywne. Myślę, że to naprawią wkrótce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Testowane? Zabieram sie za pobieranie [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Mam tą wersję zainstalowaną od niedzieli... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Informuje wszystkich zainteresowanych, że dziś miała miejsce premiera finalnej wersjii Opery 9. Do pobrania oczywiście z Opera.comZassane, zaraz zapewne zainstaluję ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Mam tą wersję zainstalowaną od niedzieli... I jak wrazenia, moze sie przerzuce z Firefoxa :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Na forum Opery wyczytalem, zeby raczej uzywac instalatora Classic do upgrade z poprzednich wersji - standardowy moze powodowac problemy ze znikajacym tekstem w menu jesli upgraduje sie z wersji 8.5x. EDIT: Czy skin i wszystkie ustawienia z 8.54 beda dzialac w 9? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Ja nie miałem problemu, ale pewnie dlatego ze przez ostatnie kilka miesiecy aktualizowałem Operę kolejnymi buildami co kilka dni :) EDIT: Czy skin i wszystkie ustawienia z 8.54 beda dzialac w 9?Będa. I jak wrazenia, moze sie przerzuce z Firefoxa :wink:Jak zawsze lepsza od Firefoxa :wink: Cięzko coś powiedziec o tej wersji, bo z 9 korzystam od kilku miesięcy. Jest duzo lepiej niz było, więcej funkcji itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 No i teraz podstawowe pytanie: warto? Od razu uprzedzam docinki, strone Opery czytalem, wiem co wprowadzono nowego, chcialbym wiedziec jak w praniu wygladaja roznice miedzy 8.54 a 9. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Jak ktos jeszcze korzysta z 8.xx to powinien zainstalowac 9. Jest pare rzeczy ktorych 8 nie obsługuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Eeeee... Zainstalowalem...Eee miniaturki po najechaniu kursorem na karte syca [; ;] [; ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 To jeszcze popatrz na to http://widgets.opera.com/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Tez znalazlem. Cobra i Hangman :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Ja chciałbym podkreślić coś bardzo ważnego - od wersji 9 Opera zacznie się przedstawiać jako Opera a nie IE jak to było dotychczas... Więc w rankingach za 6-12 miesięcy dowiemy się ile nas, użytkowników Opery, naprawdę jest. Jak dla mnie Opera + skórka Freestyle (obsolutnie genialna) nie ma konkurencji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...