Rikki Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Dziwne, ja na żadnej wersji Opery nie miałem problemu z Gmail'em. Spróbuj usunięcia wszystkiego z listy w "Delete private data" prócz haseł. Zazwyczaj pomaga na większość problemów ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4dziK Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 (edytowane) Nie spotkalem się z czymś takim.. Tymbardziej, ze przy GMailu zazwyczaj był problem z załadowaniem interfejsu po zalogowaniu.. Od kiedy masz ten problem? Probowałes wyczyścić cookies?? może się źle zrozumielismy. to właśnie jest problem tego typu -interfejs nie ładuje się automatycznie, ale logowanie sie udaje. trzeba wrócic na strone googla i stamtąd kliknąć w w link do gmaila, wtedy się interfejs ładuje. trudno jest mi powiedzieć od kiedy mam ten problem, bo na codzień używam klienta poczty. znajomy ostatnio próbował się u mnie zalogowac i przypadkiem to wyszło. czyściłem cookies i nic Dziwne, ja na żadnej wersji Opery nie miałem problemu z Gmail'em. Spróbuj usunięcia wszystkiego z listy w "Delete private data" prócz haseł. Zazwyczaj pomaga na większość problemów ;) wyczyściłem wszystko i nic. też spotykam się z czymś takim pierwszy raz. nie ma jakiejś tragedii bo jak już pisałem używam klienta, ale kurcze powinno to działać. :| Edytowane 31 Sierpnia 2008 przez R4dziK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 W jednej z wersji testowych przed 9.52 naprawiali to: Fixed a problem where GMail would not loadObecnie na 9.60 takze nie mam tego problemu. Mozesz spróbowac jak będzie na najnowszej testowej.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 Opera 9.60 beta 1 RC http://my.opera.com/desktopteam/blog/2008/.../9-60-beta-1-rc Changelog Added Core version (currently "Presto/2.1.1") to the User-Agent header; all our products will include this feature soon Sites using HTTP Auth are now saved in typed history Added setting to prevent bookmarks from showing in the Address field auto-completion drop-down Properly stop loading pages with iframes when closing the page or pressing stop Fixed problem where dynamically added xml-stylesheet processing instructions were ignored Removed the document property from iframe objects for compatibility with Gecko, WebKit, and the Acid3 test Added support for the caller property on functions Fixed yet another case of having to press the back button twice Improvements to feed preview page Made feed preview page template location customizable Made reloading Speed Dial while offline actually reload all thumbnails Fixed Opera Link issue where notes could end up blank after being synced The Opera Link queue file is no longer created before using Link The fraud protection dialog now works when using a proxy Made it possible to remove Speed Dial search again by unchecking the "Use as default Speed Dial search" Fixed text input on Windows Tablet PC Edition 2005 Fixed open/save of images in Opera Mail when using the image context menu Made all top-level access points (except All Messages) selectable Fixed a problem deleting drafts from the Drafts view UNIX: Additional fixes to flash plugin handling. Freezes when using flash should now be mostly gone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 6 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2008 Warto zauważyć, że najnowszy build zyskał 2 punkty w Acid3 i ma już łącznie 85. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 (edytowane) Panowie szukam pomocy. Problem następujący, klikam na allegro zdjęcie do powiększenia i okno się otwiera ale puste, białe tło. Nie wiem o co kaman, v 9.60 1RC. edit: Już nieważne, wersja 10427 naprawiła problem. Edytowane 15 Września 2008 przez centy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Known Issue Dragonfly is a bit unstable Changelog Special characters are now displayed properly in the Address bar drop-down Sorting by progress in Transfers now works Cache files from feeds no longer show up in Transfers Speed Dial thumbnails no longer disappear when deleting private data Page encoding in site preferences can now be reset to automatic Dragonfly element highlighting no longer stays on the page after closing the developer tools window Browsing Intranet sites now works after changing proxies in a running session http://snapshot.opera.com/windows/o960s_10427m.exe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 Gdzie jest opcja, żeby operka 9.52 sięminimalizowała do ikonki w tray ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 CTRL+H? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 Ctrl+H jak ustawisz sobie na Opera 9.2 compatible. Zreszta mozesz sobie przypisac pod dowolny klawisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 Ctrl + Alt + Shift + H Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 mam maly problemik z opera. dzis siadam do kompa i przy probie odpalenia opery wywala komunikat ze nie moze znalezc opera.dll (9.21), wiec reinstall z czyszczeniem rejestru i dalej kicha, to samo. zatem pobieram 9,51, procedura taka sama i znow sytuacja sie powtarza. no i jeszcze jakas dziwny proces instalacji, nie moge wybrac zadnych opcji, mam tylko komunikat ze windows installer instaluje opere i zaraz potem pojawia sie ikona opery. jakies sugestie? bo zaraz cos mnie trafi przy tym firefoxie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Nowy snaphot Opery 9.60 Changelog Fixed the Dragonfly crash Improved performance with large wand.dat files Don't highlight script focused elements Stability fixes Feed preview pages now load properly when reopened from trash Fixed syncing of removed labels in Mail Fixed an issue where the mail signatures wouldn't change if the default account signature ended with a space Fixed an issue where sent message bodies could disappear under certain circumstances Made Mail cope better with broken POP servers that send empty message UIDLs Made sure Mail respects the "Large font" setting for mail subjects Fixed an issue where feed titles were truncated before ":" characters Fixed a problem where mails would be reported as incomplete when the server reports the wrong message size Fixed importing of mail files with LF line endings only Disabled indexing of HTML and CSS in feeds Fixed an issue where feed status could get stuck on fetching Made sure filters created by IMAP keywords are saved on exit Made form buttons with zero padding prettier on Mac Fixed an issue where opening the Java Console would freeze Opera on Mac Fixed a bug that could cause notes to be lost when using certain characters Various Opera Link fixes Feeds are now detected even when served as text/html Fixed dataloss situation when note folders had more than one line in their name Fixed saving of svg when right clicking Fixed spurious highlighting when using the space character in inline find Upgrading Opera on Debian no longer resets default x-www-browser http://my.opera.com/desktopteam/blog/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Mam nadzieję, że ten snap będzie lepszy od dwóch poprzednich, które były dosłownie pomyłką... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4dziK Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 ha, pewnie się uśmiejecie, ale mam taki problem. skonfigurowalem sobie klienta mailowego w operze i zapomnialem hasła. :mur: tzn opera pobiera poczte, bo tam wpisalem haslo, ale teraz nie moge sie dostac do konta przez www, bo już hasla nie pamiętam. jest jakis sposób żeby wyrwać to hasło z opery, czy pozostaje mi tylko medytacja i próba przypomnienia. :rolleyes: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 Spróbuj może tego sposobu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4dziK Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 (edytowane) Spróbuj może tego sposobu nie bardzo to działa. co gorsza wyczytałem, że w wersji 9.52, którą posiadam hasła są juz szyfrowane :( gdyby ktoś jednak natknął się na jakieś rozwiązanie, będe wdzięczny za info Edytowane 29 Września 2008 przez R4dziK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyyzy Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 Czy istnieje możliwość zapisania [do np. pliku] aktualnego stanu paska osobistego oraz innych widocznych narzędzi / paneli w Operze [9.52] i co za tym idzie - późniejsze ich wczytanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 (edytowane) Można użyć Synchronizacji poprzez link.opera.com. Zakłada się konto, a potem loguje przez menu Plik -> Synchronizuj Operę. Potem w dowolnym miejscu synchronizujesz Operę w ten sam sposób i masz wszystkie Zakładki, wyszukiwarki, Pasek osobisty, Szybkie wybieranie i notatki. Takie opcje mam w O9.6, we wcześniejszej moze być mniej.. Edytowane 30 Września 2008 przez stivo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 Pojawiła się wersja RC1 Opery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 Czy istnieje możliwość zapisania [do np. pliku] aktualnego stanu paska osobistego oraz innych widocznych narzędzi / paneli w Operze [9.52] i co za tym idzie - późniejsze ich wczytanie? Ja poprostu kopiuje katalog C:\documents and settings\"ksywka usera"\Dane aplikacji\opera\profile. Po reinstalce instalujesz operę, wklejasz go na miejsce i masz dokładnie to co miałeś przed formatem. Chyba tylko skaszowane obrazki i tego typu pierdy idą się paść, bo są w innym folderze, ale wszystkie ustawienia, zakładki, speed dial, historia, ciasteczka itp zostają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 Oficjalna 9.6 wydana ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 (edytowane) Build finala = build rc2 W moim przypadku rc2 była niestabilna. Fajna ciekawostka: Wrocław Recently the desktop team invaded Sweden. Now the desktop browser will be developed from Poland too. The Polish Opera office is situated in the friendly city Wrocław. The Polish office has opened in 2006 and since then many talented programmers have joined. Edytowane 9 Października 2008 przez Rikki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2008 po akutualizacji z 9.52 do 9.6 przestal mi dzialac webmail gmaila... wczytuje sie normalnie, wyskakuje ten czerwony napis "ladowanie", po czym znika i zostaje mi biala pustka+kursor zajetosci systemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2008 U mnie dziala, choc nadal wyglada gorzej niz na 9.27... BTW. jest opcja powrotu do starej wersji z 9.5x i nowszych? Pytam glownie w kontekscie poczty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 A ja cały czas obrywam od 9.6 :/ Zamiast nowo otwieranej strony wyskakuje mi "błąd", po refreshu ładuje się już normalnie. Ale jakoś nie podoba mi się ponowne otwieranie co 3 strony :/ Tak więc przyłączam się do pyt. Costiego, jest możliwość downgradu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 Zainstalujcie 9.6 na czysto i nie bedzie tych problemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 Mogę w znacznej mierze potwierdzić słowa Sonic'a. Ostatnio robiłem reinstalkę OSa i 9.60 "na czysto" działa dużo stabilniej niż nakładka. Co pawda, nadal zdarzają się błędy ale jakos je przeżyję... w oczekiwaniu na 9.61 =) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 mam prosbe gdzie moge znalezc odpowiednie wpisy do szablonow klienta poczty w operze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 a jak jest u was z dopasowaniem sie okna przegladarki do strony? odkad uzywam opery, bez wzgledu na wersje mam z tym problem. zwlaszcza na stronie nfohump. zawsze musi sie rozjechac na bok. z allegro bywalo podobnie. tyle ze tam po "dopasowaniu do strony" przestawialy sie ceny na aukcjach :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...