Luk@s Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 (edytowane) A ja mam takie pytanko. Używałem sobie Bety 1 Opery 9 było ok, potem beta 2 i ta finalna wersja i od bety 2 zauważyłem coś takiego, że jeśli pojawi mi się jakaś reklama we flashu, którą zamyka się iksem w rogu tej reklamy, to na operze nie mogę zamknąć - naciskanie iksa nic nie daje. Na FF wszystko ok. Czy to tylko u mnie tak jest, czy to jakaś bolączka? Edytowane 20 Czerwca 2006 przez Luk@s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Rany kolejna wojna Opera vs Firefox ... @Sarkazz - konfiguracja tabów to akurat kiepski argument, pod tym względem Operka nadal leży - Tab Mix Plus. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 jakies wieksze info na temat widzetow bo narazie dla mnie to proprostu zbedny bajer ;) nie wiem jeszcze jak ta wersja sie bedzie sprawdzac na wolniejszym kompie ale pozyjemy zobaczymy :) 2191230[/snapback] A ja mam takie pytanko. Używałem sobie Bety 1 Opery 9 było ok, potem beta 2 i ta finalna wersja i od bety 2 zauważyłem coś takiego, że jeśli pojawi mi się jakaś reklama we flashu, którą zamyka się iksem w rogu tej reklamy, to na operze nie mogę zamknąć - naciskanie iksa nic nie daje. Na FF wszystko ok. Czy to tylko u mnie tak jest, czy to jakaś bolączka? Opera tak ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Rany kolejna wojna Opera vs Firefox ...Użytkownicy FF powinni opuścić ten temat to byłby spokój :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 http://widgets.opera.com/ Niektóre są przydatne, a zawsze mozna sobie cos samemu zrobic:) to juz widzialem ale nie wiele z tego wiem kalendarze i zegarki mnie malo interesuja, btw gdzie znalezc informacje na temat dodawania wlasnych przyciskow np on/off proxy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 btw gdzie znalezc informacje na temat dodawania wlasnych przyciskow np on/off proxy ? http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=164517&st=0 http://operawiki.info/PrzyciskiUzytkownika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 (edytowane) mam glupi problem mimo ze dodaje przyciski do paska one po nacisnieciu ok znikaja :| dzieje sie tak jak dodaje rzeczy do paska widoku na pasku adresu pozostaja :? Edytowane 20 Czerwca 2006 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Opera tak ma.Czyli nie ma na to rady? Przecież tych reklam jest tyle, że jak dla mnie to opery się przez to używać nie da... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 proxy mozna on/off bardzo szybko po walnieciu w f12 :) Pobawcie sie takze preferencjami strony - wlaczenie maskowania bardzo czesto pomaga gdy strona jest zrobiona by unikac opery (np beta yahoo niby dzialac na operze nie miala a dzialala bez oporow ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Czyli nie ma na to rady? Przecież tych reklam jest tyle, że jak dla mnie to opery się przez to używać nie da... PPM na stronie > zablokuj zawartość? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 mistrzowie a jeszcze takie pytanie jakies pluginy do obslugi imageshacka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 (edytowane) Czyli nie ma na to rady? Przecież tych reklam jest tyle, że jak dla mnie to opery się przez to używać nie da...wyłącz wtyczki w ustawieniach domyślnych a włącz dla wybranych stron w preferencjach witryn a tak na marginesie to finał jest troszkę za wcześnie :-| Edytowane 20 Czerwca 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 No i zainstalowałem. Śmiga jak rakieta, ale mam jeden denerwujący problem. Zakładki/tabulatory (te z tytułami stron) po załadowaniu podświetlają mi się na pomarańczowo niezależnie od wybranego schematu koloru. Dlaczego i jak to zmienić? Nie przepadam za tym kolorem. Co do problemów z zamknięciem reklam Flasha, to też tak miałem w 9 beta i już myślałem, że tylko ja tak mam. Potem jednak odkryłem, iż możliwości konfiguracyjne Opery potrafią rozwiązać ten problem na wiele sposobów. Wyłączyć wtyczki dla wszystkich okien, wyłączyć wtyczki dla konkretnej witryny, zablokować konkretną animację/obiekt na stronie. Czy można chcieć więcej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 (edytowane) No i zainstalowałem. Śmiga jak rakieta, ale mam jeden denerwujący problem. Zakładki/tabulatory (te z tytułami stron) po załadowaniu podświetlają mi się na pomarańczowo niezależnie od wybranego schematu koloru. Dlaczego i jak to zmienić? Nie przepadam za tym kolorem.to jest zdefiniowane przez skórkę, edytuj skórkę albo zmień, kolor tekstu zależy od wybranego Schematu kolorów Edytowane 20 Czerwca 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 (edytowane) :mur: Większość tych skórek albo ma zółte/pomarańczowe przyciski, albo napisy, albo cholera wie, co jeszcze :( A jak już na pierwszy rzut oka wygląda ok z wyłączonym schematem kolorów, to np. okazuje się, że ikony w zakładkach są czerwone lub "Kosz" (zamknięte okna) jest żółty :| Dobrze, że tych skórek jest dużo - może coś wybiorę... Jak nic mi nie spasi, to sobie własną zrobię. Będę siedział nad tym cały dzień, ale "będzie po mojemu" ;) Edytowane 20 Czerwca 2006 przez ULLISSES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zassaj sobie skórkę Freestyle ;P http://www.mmj.pl/~a_wyszpolski/opera.JPG Imo coś popsułeś że masz wszystko żółte i czerwone ;X Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 (edytowane) Ironicznie to właśnie na niej jest ten pomarańczowy z pierwszego postu. Potem próbowałem jakieś 2 inne (KDE i coś jeszcze). Obecnie siedzę na Tango CL. Ikony w Zakładkach (Ulubionych) są czerwone, a kosz jest zgnitozielony. Ale przynajmniej tabulatorki są szare/orzechowe z niebieską ramką (jak "Wybrane elementy" w ustawieniach XP). Ewentualnie ściągnę tak z 10 skórek, rozpakuję i złożę z nich jakąś jedną sensowną - trochę z tej, trochę z tamtej ;) Edit: Kliknij środkowym myszy, aby załadowało się coś w tle. Jaki kolor ma ta nowa zakładka? Czyżby pomarańczowy? Edit2: A wracając do tematu, to nie znaleźli w polskim słowniku odpowiednika słowa "widgets"? Czym są wg nich "Widżety"? ;) Edytowane 20 Czerwca 2006 przez ULLISSES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 (edytowane) Daj screena... Ja mam pomarańczowe tylko to.. ale tak zawsze było [ img]http://img20.imageshack.us/img20/3711/drfghdfghdfg1pi.jpg[/img] Edytowane 22 Czerwca 2006 przez sgj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 http://www.ssi.civ.pl/home/tmp/op9.jpg Normalne okna są srebrne (jasny szary), aktywne jest ciemnoszare natomiast te, które się załadowały i nie zostały jeszcze wybrane, są pomarańczowe. Gdy najeżdżam myszką, stają się ciemniejsze. Schemat kolorów i efekty specjalne wyłączone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Ja mam skorke handmade, efekty mode on, schematy na off i jest niebieska fajna i w paski :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart132 Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Widgety to świetna sprawa. W zależności od potrzeb możemy umilić lub skrócić czas na wyszukanie odpowiednich informacji. Oprocz blokowania zawartości strony myślę, że świetną opcją jest tworzenie wyszukiwarek. Poprostu genialna sprawa, w prosty sposob mozna dodac sobie wyszukiwarke np na wiki, allegro i w szybki sposob bez odwiedzania głownej strony przejrzec wyniki wyszukiwania :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 a ja mam skórkę made by Windows GDI :D i z orgią kolorów problemu nie mam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr^_^max Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zawadaki widzę, że przyciski wstecz i dalej rodem z Firefoxa. też tak mam - przyzwyczajenie po dawnym użytkowaniu Fx'a (a używałem go ładnych parę miesięcy). z liska mam również skórkę Qute od której nie mogę się odzwyczaić :) blokowanie reklam w nowej Operze jest po prostu cudne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 (edytowane) tylko co po Ci wstecz/naprzod skoro i tak sie myszki uzywa ;) no i ten krzyzyk mi tez burzy tak ladnie zachowana rownowage http://img220.imageshack.us/img220/5701/opra1uu.jpg Edytowane 21 Czerwca 2006 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr^_^max Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 ja tam only mysz :) skrótów używam sporadycznie, o gestach już nie wspominając. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 komu by sie chcialo celowac w przyciski :P a potem czlowiek siada przed ie i macha mysza a ludzie dookola sie patrza i dziwia co Ty robisz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Albo wpisujesz g <cokolwiek> i sie dziwisz, że się google nie otwieraja ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 wrzucilem ta nowa operke i chodzi, ale gratulacje dla specjalisty, ktory pozmienial czesc skrutow klawiaturowych, zamiast ctrl-d jest ctrl-b a ctrl-n zamiast otwierac nowa zakladke daje nowa strone. gratulejszyns. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Używacie zamiast przód/tył myszy lewy/prawy i prawy/lewy... Jak dla mnie jest to ownujące i nawet czasami przeglądając foldery w Windowsie tak robię :rolleyes: :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 nie Ty jeden ;] mam takie pytanie jeszcze gdzie moge znalezc opcje uaktywaniajaca opere jako domyslna przegladarke ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...