rafa Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2011 PPM ----->>> Prawy Przycisk Myszy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smoq Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2011 PPM ----->>> Prawy Przycisk Myszy ;) :) Dzięki. No i zaprowadziło mnie to w dokładnie te same preferencje. Nie ma tam "Włącz obsługę wtyczek tylko na żądanie" jest jedynie "Włącz obsługę wtyczek". Rozumiem więc, iż trzeba zresetować przeglądarkę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2011 Albo zrobić upgrade do najnowszej wersji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smoq Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2011 Żadne z powyższych, przeglądarka została zresetowana i jest w najnowszej wersji, a mimo tego nie ma takiej opcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2011 Widocznie musieli wprowadzić to w którejś testowej 11.50.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2011 Nie wiem jak u was, ale u mnie Opera 11.11 muli na youtube i często tam się łapie zwiechę i odwiesza się po jakimś czasie. Flash, java i kodeki najnowsze, nie wiem co jest grane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serekzolty Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2011 Mam dokładnie to samo.Opera 11.11 i łapie freezy takie że nic nie można zrobić ale dźwięk leci (video stoi). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2011 Wywalcie sobie Flasha, odpalcie Operę i zainstalujcie Flasha jako wtyczkę. U mnie pomogło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serekzolty Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2011 Hmm to nawet nie wiedziałem, że Opera teraz ma jakiś taki wtyczko menadżer.Zrobiłem jak mówiłeś i testuje.Zdam relacje nie długo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serekzolty Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2011 Niestety nie pomogło to nic:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shoq Opublikowano 25 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2011 (edytowane) Wie ktoś w jaki sposób zmusić tą przeglądarkę, aby zakładki były poniżej ikonki menu? Na oficjalnych filmach Opery jest takie ustawienie. Edytowane 25 Czerwca 2011 przez shoq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 25 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2011 (edytowane) Chodzi ci o: Pasek osobisty nad paskiem kart jak zmienić - Opera dla systemów Linux, Mac OS, FreeBSD oraz Solaris - Opera Community ? Jeśli nie to napisz o co dokładnie Edytowane 25 Czerwca 2011 przez .PaVLo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shoq Opublikowano 26 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2011 Nie o to mi chodzi. Na tym filmie - http://www.youtube.com/watch?v=JuadsZwWBIg&width=800&height=480 jest ten efekt o który mi chodzi (menu nad paskiem kart). Takie coś można uzyskać jak przeglądarka nie jest uruchomiona w trybie pełno ekranowym, tylko że ja chciałbym to mieć w pełno ekranowym :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viliae Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2011 Witam Ponieważ to mój pierwszy post witam też uczestników forum. Co do twojego problemu shoq to wyłącz maksymalizację okna Opery, a samo okno ręcznie rozciągnij od krawędzi do krawędzi ekranu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2011 Pojawiła się Opera 11.50 - Opera browser | Faster & safer internet | Free download Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mystery Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2011 Właśnie zainstalowałem. Jeszcze nie czytałem release notes, ale mocno zmienił się interfejs. Generalnie zmiany mi nie przeszkadzają. Nie podoba mi się jednak motyk kółka rodem z Chrome i FF, które pokazuje się w miejscu favicon przed jego pobraniem. Generalnie za jakiś czas przeglądarki wyglądem chyba już w ogóle różnić się nie będą. Nowością jest na pewno możliwość przechowywania haseł w Opera Link. Dobrze, że domyślnie opcja ta jest wyłączona. O ile chętnie korzystam z OL to, gdyż działa świetnie i jest wygodne, to nie mam ochoty gdzieś w eterze przechowywać haseł do różnych stron. Zauważyłem też wzrost szybkości działania. Nawet na antycznym XP-ku działa szybciej niż poprzednia wersja. Co do stabilności to jeszcze nie spotkałem problemów. Wyglada też na to, że Dragonfly w końcu jest uruchamiane z dysku, a nie ściągane za każdym uruchomieniem. Szkoda tylko, że jeszcze trochę brakuje temu narzędziu do Firebuga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2011 Leciutko zmienił się interfejs, w końcu nie wieszają mi się filmiki na Youtube, z wcześniejszą wersją miałem problem. Całkiem niedawno zacząłem używać Opera Link, z przechowaniem tam haseł rzeczywiście przegięli. Na zaszyfrowanym dysku chowam wszystkie hasła ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2011 Ja wiem, czy przegięli - skoro da się to wyłączyć i jest domyślnie wyłączone, to problemu nie widzę. Kto chce, to skorzysta, a reszta nie będzie mieć niespodzianki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
USB Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2011 (edytowane) Dużo osób domagało się synchronizacji haseł, więc w końcu ją dodali, żadnego przegięcia w tym nie widzę :) Ale sam z tego nie używam, bo raz że nie korzystam z operowej synchronizacji, a dwa że nie mam zaufania do trzymania haseł na obcym serwerze. Edytowane 29 Czerwca 2011 przez USB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2011 Czy u was po aktualizacji do 11.50 brak jest możliwości rozwinięcia paska adresu (po prawej jego stronie) ? Sprawdzałem na dwóch kompach - identyczna sytuacja. Po powrocie do 11.11 jest znowu ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2011 opera:config#UserPrefs|ShowDropdownButtonInAddressfield Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2011 Dzięki serdeczne. Oczywiście zadziałało. Sam bym w życiu do tego nie doszedł. A tak swoja drogą, co było powodem usunięcia tego przycisku ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2011 Dzięki serdeczne. Oczywiście zadziałało. Sam bym w życiu do tego nie doszedł. A tak swoja drogą, co było powodem usunięcia tego przycisku ? Jak to co? Programiści dostają polecenie "wprowadzenia zmian" to zmieniają jakieś duperele mało znaczące, a do których użytkownicy się przyzwyczaili. Potem szukanie po forach, jak przywrócić drobne ustawienia z których korzystało się z powodzeniem od miesięcy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
USB Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2011 Jak to co? Programiści dostają polecenie "wprowadzenia zmian" to zmieniają jakieś duperele mało znaczące, a do których użytkownicy się przyzwyczaili. Potem szukanie po forach, jak przywrócić drobne ustawienia z których korzystało się z powodzeniem od miesięcy. Dokładnie tak, twórcy Opery znani są z tego, że chcą uszczęśliwiać użytkowników na siłę :) Tak samo jak chociażby w nowym speed dialu nie ma już opcji wyłączenia go, trzeba pogrzebać w opera:config żeby go wyłączyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2011 (edytowane) :D No taki niestety mamy trend we wszystkich softach, albo przynajmniej w większości. Właśnie zaktualizowałem operkę do nowej wersji i co... ano poznikało parę pierdółek i musiałem na nowo szukać i ustawiać. :lol: ----- Edit ----- I jak wyłączyć tego SD? Edytowane 30 Czerwca 2011 przez toms83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serekzolty Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2011 opera:config#UserPrefs|ShowAddSpeedDialButton Zdaje się, że o to chodzi ?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
USB Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2011 No nie zupełnie :) opera:config#UserPrefs|SpeedDialState tutaj dajemy zero i speed dial znika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2011 Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 2 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2011 Dobra coś odemnie co mnie bardzo wkurza. Co z tym z tym zrobić? 1. Filmy na youtube się się tną jak mam włączona duża ilosc kart, czasami nawet przy małej ilosci sie tna, Przeinstalowanie Flash, java i kodeki na wszystkie sposoby. 2. Gdy wyłącze Opere dalej jest w procesach, zle sie zamyka. 3. Przy duzej ilosci kart muli strasznie, na ff tego nie ma. 4.Czasami jak widze ile bierze ramu to jest jakas masakra , czasami dochodzi do 600mb a użycie procesora dochodzi narawde wysoko. 5. Laptop win7, i3 , 4gb ram, Chyba czas na zmiane! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2011 Opera 11.50 1. Też mi się to zdarzało ale na 11.10, obecnie jest dobrze, 2. Muszę to jeszcze sprawdzić na 11.50, ale na 11.10 też się to zdarzało, 3. U siebie mam często otwartych ponad 20 stron i takich rzeczy nie mam, 4. Jeśli chodzi o pamięć to nic niezwykłego, ale procesor używa minimalne zasoby, ja bym stawiał na jakieś śmieci w systemie (użyj ccleaner do czyszczenia). Zmieniać nie zamierzam, bo nie ma drugiej tak dobrze konfigurowalnej i ciekawej przeglądarki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...