Skocz do zawartości
snc

Drukarka do 350 zl

Rekomendowane odpowiedzi

Drukarka dla kumpla tzn. on kupuje. Bedzie jej uzywal do celow typowo szkolnych(wydrukowanie jakiegos referatu itp.) Czyli nalezy oprocz ceny tuszu brac pod uwage szybkos, jakosc druku. Moze glosnosc pracy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HP 845C. Szybka (8 stron/min), troche glosna ale to nie wina stricte drukarki tylko takich lapek, ktore przytrzymuja papier, ladne kolorowe zdjecia w najwyzszej jakosci na papierze foto (tylko nie chce wiedziec ile wtedy tuszu idzie :D ). Tusz kosztuje 50 pln czarno - bialy. Kolorowego jeszcze nie dokupowalem wiec nie wiem jaka cena, a jestem len i nie sprawdzalem (nie chce sie martwic na zapas :P ). Tusz starcza na okolo 500 - 1000 stron. Nie wiem ile dokladnie (dziwna rozbierznosci podaja producenci). Na poczatek jest tusz "demo" 14ml (normalny ma 25 ml) i starczyl mi na 150 stron normalnego wydruku + 300 stron w oszczednym. Razem cos okolo 500 stron wiec moze te 25 ml starczy na 1000 stron w najgorszej jakosci, ktora do drukowania zwyklego tekstu w zupelnosci wystarcza bo jest to i tak b. ladna jakosc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta Hp845C rzeczywiście dobra jest ale głośna

nawet pokusze się o stwierdzenie bardzo głośna.

a Hp3420 jak stwierdził mój kumpel dużo tuszu

"dziwka zrzera" ale ogólnie jest dobra.

I chyba tą bym bardziej polecał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pod uwage nalezy brac jeszcze dodatkowo cene tuszu.

no pod tym względem to mnie zaskoczył mój epsonek c40 bo kupiłem zamienik w sklepie inkteca i całe 14 zł kosztował czarny 8O normalnie zabójcza cena :D:D ale mi jak najbardziej pasuje bo łatwiej mi wydać 14 zł co miesiac niż 150 za 1 razem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli zależy chcesz brać pod uwagę również cenę tuszu to się dobrze zastanów. Te tanie modele są w ogóle nie opłacalne. Prędzej czy później te 100zł więcej na drukarkę Ci się zwróci. Zajrzyj sobie na www.komputronik.pl i zobacz ile kosztują nowe tusze do HP3820 a ile do HP3420. No i przede wszystkim zobacz jaką mają przy tych cenach pojemność!! Co do HP845C się nie wypowiadam bo jej za bardzo nie znam, ale z tego co kojarzę, to jest to sprzęt trochę gorszej (starszej) klasy -> PhotoRet II itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Starsza też nie jest rozwiązaniem, jeżeli komuś choć trochę zależy na jakości czy szybkości.

Jeżeli masz możliwość to kup gdzieś HP'ka serii 9xx, a jak nie to polecam HP3820, bo ona jest właśnie na tych samych zasobnikach co seria 9xx. Kosztuje ok. 450zł, ale jest to na pewno opłacalna inwestycja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...