Fatboyx Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Witam! Jestem na etapie projektowania zestawu WC do mojego komputera. Chciałbym chłodzić: 1. Procesor PIV 2.4 2. Nvidia GeForce 4 ti4200 3. HDD IBM, 15.000 rpm, scsi - Jaką pompkę powinienem kupic?? - Jaką chłodnice zastosować? (czy nagrzewnica od Lublina wystarczy??) - Jak połączyć bloki wodne (szeregowo czy równolegle)?? - Gdzie kupić blok wodny do HDD?? - Czy zastosowanie zbiornika wyrównawczego zmniejsza jakoś wydajność systemu?? Nie chce oszczędzać na tym zetawie, ponieważ chciałbym zbudować coś porządnego. Dodam, że zależy mi na nagrzewnicy z Lublina jeżeli działałaby ona bez wiatraczka. Zależy mi na cichym komputerze. - Czy wiatraczki (120x120) w chlodnicach są głosne?? Chciałbym ją postawić z dala od PC. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 ogolnie rzecz biorac to kup bloki u mate'a polacz je szeregowo wpierw przocek > grafa > chipset >hdd uzycie zbiornika wyrownawczego nic nie zmienia w wydajnosci w zasadzie, jedyna rozna to to ze uklad zajmuje mniej miejsca ale jest go trudniej napielnic blok wodny do hdd to musialbys na specjalne zamowienie u mate'a zrobic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 jezeli bardzo potrzebowalbys pomocy to moglbym ci pomoc z ukladem jezeli to ma byc high end naprawde, ja takze jestem z wawy (okolice wilanowa-sadyby) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatboyx Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Bardzo dziekuje za chęć pomocy z Twojej strony!! Z budową samego zestawu nie powinienem mieć problemów. Miło byłoby natomiast jakby ktoś pomógł mi dobrać odpowiednie elementy i odpowiedział na resztę moich pytan. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...