Skocz do zawartości
ArthJ

czy ZM-80 HP to dobre rozwiazanie?

Rekomendowane odpowiedzi

Zamowilem sobie winfasta 4400 128 vivo, wiadomo o co chodzi, a teraz mam dodatkowy $ i mysle o chlodzonku. Czy heat pipe ZM-80 HP Zalmana to dobry pomysl? Reed sugerowal mi jakis wiatrak - a co Wy polecacie? Mieliscie z ta rurka jakies doswiadczenia? Dzieki i Pozdrowionka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie czytalem nigdzie negatywnej recenzji nt tego produktu, jednak temperatury wcale nie zachwycaja bo i nie moga, heatpipe, zeby dzialal, musi byc goracy z jednej strony i chlodzony z drugiej, stad osiagi nie sa lepsze niz przy zwyklym badziewnym waitraczku, bez modyfikacji zestaw nie chlodzi pamieci, no ja jednak zrezygnowalem, glownie dlatego, ze nie mam otworow w karcie i nie mam jak zamocowac, z drugiej strony moj komp i tak szumi i buczy wiec ciche chlodzenie GPU nie ma sensu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety na naszym forum tak bywa.

Czytajac all posty i recenzje na ModedKompz, doradzalbym ci zakupic jakies coolerek miedziany, wentyl zapodac na 5V i powinno sie to niezle sprawowac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moje ZM-80HP juz dziala. wiec mam nowe spojrzenie ne ta sprawe.

wiec tak - ta HP na prawde jest cicha :twisted: ale jest ciepla, nawet powiedzialbym ze bardzo ciepla.

jednak cieplo musi odprowadzac dobrze bo obie strony tego medalu sa tak samo cieple (przynajmniej organoleptycznie nie czuje roznicy) - ale odprowadza go niewiele (wymienilem paste firmowa na ASIII). meczac karte w otwartej obudowie jest jak cie moge - ale krecenia karty z HP stanowczo bym odradzal.

ogolna ocena tego czegos sprowadza sie do: "takie sobie".

jesli chcesz gonic karte tak by sie spocila - to zapomnij o HP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...