pchola Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 Witam jaka płytę główną polecicie pod athlon 64 3200 i grafikę - Radeon X800GT 256MB :unsure: a pytam ponieważ słyszałem opinię, że płyty na chipsecie nForce słabo współdziałają z kartami graficznymi ATI czyli moim radeonem (Via podobno ok), a zamierzałem zaopatrzyć się w MSI K8N Neo4 - F bądz Gigabyte K8NF-9 (ewentualnie Gigabyte K8N Ultra-9 - tylo że ta jest już troche droższa i nigdzie nie można jej dostać) Poradzcie co mam kupić do tego, najlepiej tak do 400zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 za ~400zł to Asusa A8N-E, z tego co czytam to dobre mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 Kup tego asusa co polecił seweral, pierwsze słysze, że płyty na Nforce źle działają z ATI... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 Zeby nie otwierac nowego tematu. Bo tez szukal Mobo pod 939 tylko w okolicach 500 zl. Wiem ze DFI jest najlepsze tylko np Abit AN8 Ultra ma najlepiej ulokowany chipset ( zakladajac albo wyjmujac karte nawet go nie zachaczymy, a w DFI LanParty dluzsza graficzna bedzie w ogole zaslaniac cooler na chipsecie ). Stad moje pytanie: czy mobo pod 939 ~500 zl - Abit AN8 Ultra bedzie dobrym wyborem ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 (edytowane) Łażąc po necie trafiłem na całkiem ciekawy przegląd płyt pod s.939: http://www.extremetech.com/article2/0,1697,1834862,00.asp dla leniwych krótkie podsumowanie: MoBO -------------- punktacja: (więcej - lepiej :) ) ABIT Fatal1ty AN8 -------- 8 ASUS A8V-E Deluxe -------- 5 DFI LP UT nF4 Ultra-D ------ 9* ECS KN1 Extreme ---------- 3 ECS nForce4-A939 --------- 8 EPoX 9NPA+ Ultra ---------- 9* Foxconn NF4UK8AA ------- 8 ASUS A8N-SLI Deluxe ----- 9* MSI RS480M2-IL ----------- 8 Soltek SL-K890Pro-939 ---- 6 MSI K8N Neo4-F ------------ 8 * te płyty otrzymaly tytuł: ExtremeTech Approved Mam nadzieję że się przyda. @tazikk Teraz masz dwie płyty do wyboru zamiast DFI LP: AN8 Ultra lub 9NPA+ Ultra, ceny są prawie identyczne. Edytowane 14 Listopada 2005 przez samm-ur Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Do 400PLN: Asus AN8-E lub Abit AX8 Do 500PLN: Epox 9NPA+ Ultra lub Abit AN8 Ultra (według mnie wybór zależy tylko od posiadanych pamięci bo Epox daje 3.1V a Abit 3.5V) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MORSZCZACHA Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 (edytowane) Zobacz na mój podpis i sam sobie odpowiedz co do karty graficznej i ASUSA-ja jestem w 100% zadowolony i ta cena, a powiem iz HT max stabilne to [315x4=1260]efektywnie 2520Mhz,natomist max FSB to 370 XP się instaluje ale nie jest stabilne ,350 to jest wartość stabilna.Do tego tylko dobre pamięci, najlepiej na kościach samsung TCCD. bo max VDDR to 3,0V a napięcie na procek to 1,6V,ale inne także mogą być ,logiczne jest tylko iz wydajnośc pamięci bedzie nizsza.Ogólnie polecam -na mostek pasuje zalman Zm47j [więc cisza] a na mofsetach jest duży radiator. :wink: Edytowane 14 Listopada 2005 przez MORSZCZACHA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 @samm-ur Wielkie dzieki. W sumie tam nie ma tej plyty ktora chce ale jednak chyba sie zdecyduje ze wzgeadu na : 1) Abit AN8 Ultra ma pasywne chlodzenie ( OTES ) 2) Epox ma troszke glupio umieszczone zasialanie na pl. glownej :/ No wiec teraz tylko wysylac kase i czekac na sprzet :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pchola Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Dzięki serdeczne za pomoc no i zdecyduje się w takim razie na tego Asusa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...