Skocz do zawartości
Maciupa

2 Kompy + Router + 1 Neostrada

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanie i wielka prosbe. Mam od niedawna polaczone 2 komputery poprzez router i on sam przedziela redkosc na 50/50 <_< ale... :blink: brata mam takiego ze sciaga cos nachalnie zajmujac mi cale pasmo. :mur: Co z tym zrobic? czy jest jakis program do rodzielenia netu zeby on zawsze mial 50 % speedu neo albo cos innego...

prosze o pomoc

pozdro B)

Edytowane przez Maciupa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam pytanie i wielka prosbe. Mam od niedawna polaczone 2 komputery poprzez router i on sam przedziela redkosc na 50/50 <_< ale... :blink: brata mam takiego ze sciaga cos nachalnie zajmujac mi cale pasmo. :mur: Co z tym zrobic? czy jest jakis program do rodzielenia netu zeby on zawsze mial 50 % speedu neo albo cos innego...

prosze o pomoc

pozdro B)

Sprawdz na stronie poroducenta

routera moze tam jest jakies oprogramowanie do tego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ma neo 2048 ... ii tuu podczepiam sie do pyt ... chciałbym podzielis neo tak zebym ja mógł korzystac z gdzies 80 % łącza aa mój brat z pozostałych ... 20% ..... podczas połączenia ... mam prędkosc 2,4 Mb/s .... czy jest mozliwosc ( jezeli tak to jak ) podzielenia .. zeby mój brat miał dostęp doo tej koncówki czyli 0,4 Mb/s aa ja miał pozostałę 2Mb/s ?? podział dotyczy oczywiscie .. 2 komputerów ... zeby nie było ... :]

Edytowane przez myslook

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

coz sytuacja wyglada nastepujaca. zaden z pc nie ma mozliwosci dzielenia tego pasma bo to pasmo przydziela router. wiec jedyna metada wydaje sie byc zakupienie odpowiedniego routera. takiego ktory ma jzu odpowiednie oprogramowanie. byc moze da sie wgrac soft na stary sprzet, ale pewien nie jestem.

jesli to ktorys komp dzieli by sygnal to mysle, ze nie bylo by problemu :) napewno sa routery ktore dadza rade to zrobic :) inna sprawa, ze z eo to jest tak ze jak brejdak ciagnie to pelna 50% to troche i tak poczujesz. choc mzoge sie myslic bo mam tylko 512 ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi