MacMus Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Otóż kupiłem nowego laptopa 3023. Standartowo zainstalowełem wszystkio tak jak sie instaluje wraz z właczeniem laptopa. Postanowiłem troche poeksperymentować z driverami do X700. Jednak jak po zainstlaowaniu Omeg odrazu na początku uruchamiania się komputera , gdy tylko dodaje się ikonka ATItrayTools następuje zwiecha lapca - najpierw przestają działać ikonki a potem ogólnie następuje całkowity zwis. Po odinstalowaniu tylko tego progsa same sterowniki Omega działają dobrze. Czy możliwe jest, że karta jest walnieta ?? Czy to wina czegoś innego ?? Black & white 2 , FarCry i gry chodzą dobrze bez żadnych dziwnych zwiechów. Coprawda następuje rozgrzanie do 73, tego 2 wskażnika w Mobile Meter , ale wszystko hula jak trza. Co można poradzić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioking Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Ati tool u mnie tez sprawialo problemy, ale jak tylko odinstalowalem znikly. Nie wiem co ta aplikacja robi ale lapek przez nia wariujej, tyle ze ja nie uzywam omeg tylko zwyklych catalyst. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacMus Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Ati tool u mnie tez sprawialo problemy, ale jak tylko odinstalowalem znikly. Nie wiem co ta aplikacja robi ale lapek przez nia wariujej, tyle ze ja nie uzywam omeg tylko zwyklych catalyst. co znaczy wariuje ?? bo u mnie to się obijawia tym że odrazu nstepuje zwiecha jak tylko doda się do tray`a :( spróbuje jeszcze zwykłych catalyst, ale na tych firmowych z lapcem wszystko szło z tego co pamietam dobrze tylko tam chyba nie było ATItools Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioking Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 co znaczy wariuje ?? bo u mnie to się obijawia tym że odrazu nstepuje zwiecha jak tylko doda się do tray`a :( spróbuje jeszcze zwykłych catalyst, ale na tych firmowych z lapcem wszystko szło z tego co pamietam dobrze tylko tam chyba nie było ATItools wlasnie mi tez sie co chwile zawieszal, odinstalowalem i problem znikl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacMus Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 wlasnie mi tez sie co chwile zawieszal, odinstalowalem i problem znikljeszcze takie drobne pytanko do jakiego napięcia obniżyłeś napięcie na procku przy 1.8 GHz. Bo ja do 1.275 ( def 1.375) i zastanowiam się czy to może nie przez to te zwiechy ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioking Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 jeszcze takie drobne pytanko do jakiego napięcia obniżyłeś napięcie na procku przy 1.8 GHz. Bo ja do 1.275 ( def 1.375) i zastanowiam się czy to może nie przez to te zwiechy ?? Ja w tym wzgledzie nic nie zmienialem. Jakie korzystne zmiany odnotowales po tej modyfikacji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grisza Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 ati tool mi zawieszal komputer, automatycznie:) na stronie omegi jest to opisane w f.a.q. powodem jest bios karty graficznej - x700 trzeba uzyc innego tweakera po prostu: powerstrip albo riva tuner Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcio_wroc Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 ja probowalem dzialac cos powerstripem... nie zwiesza sie i wszystko jest ok... lece na oryginalnych catalistach sciagnietych ze strony acera. w koncu jednak stwierdzilem ze przy moich oczekiwaniach standard to wystarczajaco. zawsze moge cos poprawic pwrstripem ale to najwyzej tylko przy wymagajacych gierkach (czyt. doom3). swoja droga atitool jak go uruchomilem na catalistach tez nie dzialal tak jak powinien... nie moglem uruchomic opcji show 3D zeby sprawdzic jak sie grzeje. to chyba jakis dowod na potwierdzenie ze bios acera cos nie wspolgra z atitoolem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacMus Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Ja w tym wzgledzie nic nie zmienialem. Jakie korzystne zmiany odnotowales po tej modyfikacji?Staram sie aby sie tak nie nagrzewał :-) bidula Pozatym troche denerwuje mnie glosny wentylor ( z tego co za notowałem to ma 3 tryby parcy). W zasadzie u mnie jest tak i nie wiem czy to normalne: do 52 stopni lekki wentyl - czyli 4x(800Hzn) aplikacje wordowe,wifi,net,filmik powyżej 52 ( kilka minut pracy na 1,8 ) już włącza sie ten power wentylator i jest ogolnie glosny glosy w grach temperatura potrafi dojść do 70 stopni max. Jakie wy macie temperatury i na jakich pracujecie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioking Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Staram sie aby sie tak nie nagrzewał :-) bidula Pozatym troche denerwuje mnie glosny wentylor ( z tego co za notowałem to ma 3 tryby parcy). W zasadzie u mnie jest tak i nie wiem czy to normalne: do 52 stopni lekki wentyl - czyli 4x(800Hzn) aplikacje wordowe,wifi,net,filmik powyżej 52 ( kilka minut pracy na 1,8 ) już włącza sie ten power wentylator i jest ogolnie glosny glosy w grach temperatura potrafi dojść do 70 stopni max. Jakie wy macie temperatury i na jakich pracujecie ? To to obnizenie napiecia nie zbilo ci temperatury raczej. Ja przy www/p2p mam tak 48-52 czasem troche wiecej jak p2p sie rozpedzi :). wentylaotrek zaczyna byc slyszalny nieprzyjemnie gdy temperatura osiaga 55 stopni. Chociarz przy zwyklej pracy niezaczesto osiaga ten poziom. dopiero przejscie na 1.8ghz powoduje ze tempratura szybko idzie do gory. Jak narazie max jaki odnotowalem 67 stopni po kwadransie pakowania i rycia prockiem na 100%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacMus Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 To to obnizenie napiecia nie zbilo ci temperatury raczej. Ja przy www/p2p mam tak 48-52 czasem troche wiecej jak p2p sie rozpedzi :). wentylaotrek zaczyna byc slyszalny nieprzyjemnie gdy temperatura osiaga 55 stopni. Chociarz przy zwyklej pracy niezaczesto osiaga ten poziom. dopiero przejscie na 1.8ghz powoduje ze tempratura szybko idzie do gory. Jak narazie max jaki odnotowalem 67 stopni po kwadransie pakowania i rycia prockiem na 100%.No to mamy podobnie ;-). Ogónie jestem zadowoloy - szkoda tylko, że już jak raz wenetyl się właczy to nie możliwe jest osiągnięcie akego statnu żeby go zupelnie nie bło sychać ( ale przy takkim komajnie to chyba nie możliwe ) Mam jescze pytanie odnścnie biosa, czy warto go upgradować, jest to bezpieczne ? a jeżeli tak to jak i najlepiej do której wersji ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioking Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 No to mamy podobnie ;-). Ogónie jestem zadowoloy - szkoda tylko, że już jak raz wenetyl się właczy to nie możliwe jest osiągnięcie akego statnu żeby go zupelnie nie bło sychać ( ale przy takkim komajnie to chyba nie możliwe ) Mam jescze pytanie odnścnie biosa, czy warto go upgradować, jest to bezpieczne ? a jeżeli tak to jak i najlepiej do której wersji ? Ja tam ciagle siedze na 1.06 bo sam nie znam odpowiedzi na to pytanie, ogolnie bardzo skapia info odnosnie historii co zmiania poszczegolne wersje. najnizszy dostepny to 1.11, najnowszy 1.13. info co zmieniaja te wersje jest srednio jasne. Bo takie skroty jak EZ4, KBC czy Bolsena nic mi nie mowia. Zdaje sie od 1.09 jest suport 64bitowych prockow :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorbaczof Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Ja na Toshibce tez takie tempertury ok 50st na 800MHz tylko wtedy to mi wiartak wcale sie nie włącza :) Jak podskoczy do 1,8MHz to mam ok 70st i wiatraczek chodzi ale nie jest specjalnie głośny. Nie ma co się dziwić temperaturom jak rozkrecicie laptopa to widac że tam na dobrą sprawę to wcale nie ma chłodzenia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacMus Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Ja na Toshibce tez takie tempertury ok 50st na 800MHz tylko wtedy to mi wiartak wcale sie nie włącza :) Jak podskoczy do 1,8MHz to mam ok 70st i wiatraczek chodzi ale nie jest specjalnie głośny. Nie ma co się dziwić temperaturom jak rozkrecicie laptopa to widac że tam na dobrą sprawę to wcale nie ma chłodzenia :) Ja mam pytanie tylko jak obni napiecie w RM CPU marku poniżej 1,075 bo widziałem że robią to niektórzy ale ja nie mam takiej opcji - tylko zakres 1,075 - 1,375 jest dopuszczony :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcio_wroc Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 ja na swiom mam bios v 1.12 wczoraj probowalem dac 1.13 ale proba sie nie powiodla. wyskoczyl jakis blad i tyle. komp dalej dziala. nie wiem co v 1.12 poprawila w wydajnosci ale napewno nic nie pogorszyla. upgrade z poziomu windy jest banalnie prosty. mi grzeje sie max do 65 st. wtedy wentyl chodzi juz naprawde odczuwalnie glosno ale jak mam wlaczona muzyczke to i tak nic nie slysze. mam za to inne spostrzezenia. jak zainstalowalem empowering to procek caly czas leci na maxa nawet przy ogladaniu www. tak samo na ac jak i na baterii. wczesniej jak sprawdzalem we wlasciowsciach w moj komp to zmienialo sie od 782 MHz do 1.8 GHz teraz nic sie nie zmienia. moze sprobuje cos pozmieniac innym programem typu rmclock. musze sie z tym uporac. bo tak to caly czas mi wentyl chodzi na tych srednich obrotach. prawie nie slychac, ale prawie robi wielka roznice :) w obnizanie napicia probowalem sie tylko raz pobawic i skonczylo sie to zwiecha wiec przestalem. moze macie jakies sugestie jak poustawiac rmclock zeby bylo dobrze, oszczednie dla baterii a jednak wydajnie. jak znajdziecie jakis kompromis to napiszcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raistlin Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 ja obnizylem napiecie przy 4x200 z 1.075 na 9.50 ale wiatrak i tak dzialal caly czas;/ Bios mam 1.6 taki jak przy kupieniu. Zamienilem tylko stery od grafy na cytalisty najnowsze, bo te od notka mialy jakies problemy;d Ktos z was wie moze czy przy opcji sleep(uspienie) da sie zostawic wlaczone usb??? wtedy dalo by sie sciagac na sleep w dodatku bez sluchania wentyla co jakis czas:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 ja mam pytanie do posiadaczy Acera 3023. Czy wy tez macie procki 64 bitowe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioking Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 (edytowane) ja mam pytanie do posiadaczy Acera 3023. Czy wy tez macie procki 64 bitowe? co??? czy my co mam?? niby sa semprony 64 bitowe ale mobilnych chyba jeszcze nie zrobilii. ale latwiej chyba bedziesz wrzucic jakiegos turiona. niby czytalem gdzies ze ktos probowalem zainstalowac takiego semprona w 3023 ale mu nie poszlo. bo watpie by amd zrobil takiego mobilnego semprona jak sa turiony Edytowane 15 Listopada 2005 przez marioking Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacMus Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 ja obnizylem napiecie przy 4x200 z 1.075 na 9.50 ale wiatrak i tak dzialal caly czas;/ Bios mam 1.6 taki jak przy kupieniu. Zamienilem tylko stery od grafy na cytalisty najnowsze, bo te od notka mialy jakies problemy;d Ktos z was wie moze czy przy opcji sleep(uspienie) da sie zostawic wlaczone usb??? wtedy dalo by sie sciagac na sleep w dodatku bez sluchania wentyla co jakis czas:D jak to osiągnołeś jeżeli przy Righ Marku to ja ie mam możliwości wybrania tam napięcia mniejszego niz 1,075 a mam ten sam lapek co ty ! :( chciałbym skręcić trochę ten mnożnik tymbardziej że 1,8 idzie na 1,5. W Right Marku mogę wybrać tylko 1,075 - 1,375 Będe wielce wdzięczny za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raistlin Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 uhhh normalnie dodalem nowy i mialem do wyboru mnoznik oraz napiecie;p przy 0.950 nieprzeszedl prime zreszta juz wywalal sie na 1.025 na 1.050 przeszedl prime. Ogulem nieoplaca sie kombionowac z rmarkiem, na moim egzemplazu. Grafa? tez sie nieopyla jej zwalniac prawie nic wiecej czasu na baterii:/ Gdyby nie ten wentylator bylo by lux:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacMus Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 uhhh normalnie dodalem nowy i mialem do wyboru mnoznik oraz napiecie;p przy 0.950 nieprzeszedl prime zreszta juz wywalal sie na 1.025 na 1.050 przeszedl prime. Ogulem nieoplaca sie kombionowac z rmarkiem, na moim egzemplazu. Grafa? tez sie nieopyla jej zwalniac prawie nic wiecej czasu na baterii:/ Gdyby nie ten wentylator bylo by lux:D a której wersji right marka używasz ?? ja mam RM 1.8 bodajże, możliwe że to jest tego wina, a która ty masz ? dostałem bios 1.13 wraz z laptopkiem, ale to chyba też nie tego wina. Dziwne to trochę. Wogle to co jeszcze tam przestawiłeś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 no tak mi sie wydaje, ze to 64 bitowy procek, bo wyskakuje mi podstawka Sockej754, a jak sie orientuje to podstawka pod 64 bitowe procesory. Wyprowadzcie mnie z bledu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raistlin Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 zle ci sie wydaje ten procek nieobsluguje 64 bitow ma tylko zmniejszone napiecie i odblokowany mnoznik a tak to zwykly sempron 3000+ i jest na socket754 ;] . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kretek Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 Jak u Was w aspire 3023wlmi są taktowane pamięci, ja mam wsadzone pamięci DDR400 CL2.5 a wszystkie programy pokazują mi że są taktowane na 133MHz, np w CPU-Z w zakładce Memory taktowanie mam 133.3MHz, CPU/6, 2-2-2-6-8-16. Nie powinno być czasem 166MHz, a nawet 200MHz? Steruje tym procesor czy płyta? Da się to zmienić? Memory Rightmark może zmieniać chyba tylko timingi RAS, CAS itp, ale nie taktowanie pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioking Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 Jak u Was w aspire 3023wlmi są taktowane pamięci, ja mam wsadzone pamięci DDR400 CL2.5 a wszystkie programy pokazują mi że są taktowane na 133MHz, np w CPU-Z w zakładce Memory taktowanie mam 133.3MHz, CPU/6, 2-2-2-6-8-16. Nie powinno być czasem 166MHz, a nawet 200MHz? Steruje tym procesor czy płyta? Da się to zmienić? Memory Rightmark może zmieniać chyba tylko timingi RAS, CAS itp, ale nie taktowanie pamięci. ddr400 cl2.5 a skad ty takie cos doorwales??? jeszcze takich nie widzialem w sprzedazy. ddr400 cl3 jasne ale 2,5 nigdy. mowa o sodimm rzecz jasna. Co do tego jak masz to widac sa one nie do konca kompatybilne. Nie wiem czy da sie cos wymusic w biosie wyzszego, bo faktycznie powinienes miec fsb200, kompromis to 166. conajwyzej mozesz sprobowac upgradu biosa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kretek Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 ddr400 cl2.5 a skad ty takie cos doorwales??? jeszcze takich nie widzialem w sprzedazy. ddr400 cl3 jasne ale 2,5 nigdy. mowa o sodimm rzecz jasna. Co do tego jak masz to widac sa one nie do konca kompatybilne. Nie wiem czy da sie cos wymusic w biosie wyzszego, bo faktycznie powinienes miec fsb200, kompromis to 166. conajwyzej mozesz sprobowac upgradu biosa. Na allegro można chyba kupić. Ja swoje pamięci zamówiłem razem z laptopem. Potestowałem trochę i wyszło mi że pamięci pacują na fsb200 jak jest włożona tylko jedna kość w którymś z banków. Na compaq nc6000 jak wsadziłem je to pracowały razem na fsb166 ale tam 166 to max chipsetu. Jedyne moje wyjście to update BIOSu lub zamiana na jedną kość 1GB, ale to będzie kosztować :/ Co do różnicy w wydajności to na 133MHz CL2/2/2/6 miałem w super_pi na próbce 8M 10m7s, na 166MHz 2.5/3/3/7 - 9m47s(antywir w tle i 2 programy uruchamiane w trakcie liczenia), na 200MHz 2.5/3/3/8 - 9m15s co jest już niezłym wynikiem. Przeskok z 133 na 200 daje prawie 10% przyrost wydajności, więc się opłaca to naprawić. Co macie w CPU-Z w zakładce Memory w rubryce Channels#? Ja mam tam Single, a wydaje mi się że chipset i procesor powinny działać w trybie dwukanałowym jak są dwie kości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioking Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 Ja tez mam single, jak kazdy zreszta. Mozliwe ze ogolnie chipset ati oblsuguje dual(nie pamietam) tyle ze u nas chipset(kontroler pamiec) dziala tylko w trybie 64bitowym, do duala wymagany jest 128. Wiec to jakas ekonomiczna wersja chipsetu, zreszta co do tego duala to odnosi sie wersji na pc. ja jeszcze poczekam bo nie usmiecha mi sie wymieniac obu kostek szczegolnie ze nie ma duala ani jak sprzedac tych 256, bede raczej wstawial 1x512 lub 1024 jak fundusze pozowla i cena tej pamieci przestanie ksztaltowac sie na poziomie 3x512 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kretek Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 (edytowane) Zrobiłem update Biosu na 1.13 i już mi pamięci działają na 200MHz. Napięcia procesora spadły o 0.1V. Teraz mam 1.25V i 0.975V. Temperatura przy wygrzewaniu spadła przynajmniej o 2°C. Poza tym poprzednio procesor miał 2 tryby pracy-1.8GHz 1.35V i 800MHz 1.075V, a teraz narazie zauważyłem jeden pośredni 1.6GHz 1.2V. Troche to dziwne ale Rightmark mi wieszał kompa jak obniżałem napięcie o więcej niż 0.025V, a teraz prima zapuściłem i narazie bez błędów działa z napięciem o 0.1V mniejszym od tego co było przy biosie 1.06. Aby zrobić update pod dosem (najbezpieczniej) trzeba zrobić bootowalny CD, instrukcja i potrzebne pliki są tu: Bart's way to create dos bootcd Jak sprawdzić taktowanie karty graficznej i gdzie dorwać najnowsze mobilne catalisty i jak je zainstalować, bo nowsze stery acera od ferrari i innych aspire z atix700 nie chcą się instalować? Edytowane 19 Listopada 2005 przez kretek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioking Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Jak sprawdzić taktowanie karty graficznej i gdzie dorwać najnowsze mobilne catalisty i jak je zainstalować, bo nowsze stery acera od ferrari i innych aspire z atix700 nie chcą się instalować? poszukaj softu Everest firmy Lavalys. zdiagnozuje ci wszystko :D A te nizsze temperatury o 2stopnie to jakies sa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacMus Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 (edytowane) hmm może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego część ludzi ma opcje zaniżania napięcia w lapkach 3023 w prównniu ze standartowym, gdzie np druga cześć ma tylko opcje powyże 1,075 ( w tym włąsnie ja ) Zainstalwałem już nowe AMD drivery i dalej to samo. Zaznaczam ze w moim przypadku lapek już miał zainstalowany bios 1.13, może to jakś nowa seria która nie ma możliwości zaniżania napięcia, a może to po prostu wina softu zainstaowaego. Troche to mnie zaczyna wkurzać bo to napięcie wydaje mi się za duże. jeszcze nigdy nie miałem stanu w którym WYŁĄCZYŁ by mi się wiatrak :(, zresztą czemu tu sie dziwić jeżęli temperatra procka na idle to 50 stopni. Zastanawiam się czy nie rozkecić lapka i wysmarować chipset i procka, z tym że tu jest problem bo nigdy tego ie robiłem... czy ktoś mógłby mi dać wskazówki jak nalepiej tego dokonać. Edytowane 19 Listopada 2005 przez MacMus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...