Skocz do zawartości
Dog

Msi Ti4600...oplaca sie?

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo dobry wybor ten MSI. Ale jesli chodzi Ci o krecenie to juz wspomniany przeze mnie ABIT siluro OTES. Ponoc wykrecili go na 800Mhz przy tym chlodzeniu !!!

Zobacz se go :)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Minus to cena (okolo 1k) i ze zajmuje 2 PCI :)

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dobry wybor ten MSI. Ale jesli chodzi Ci o krecenie to juz wspomniany przeze mnie ABIT siluro OTES. Ponoc wykrecili go na 800Mhz przy tym chlodzeniu !!!

Zobacz se go :)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Minus to cena (okolo 1k) i ze zajmuje 2 PCI :)

Dołączona grafika

no tak wszystko pieknie ale noise wydawany przez ten typ chlodzenia pewnie przypomina odkurzacze Zelmera :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co ja słyszę? Pierwszy raz chyba, ktoś pisze, że nie warto brać GF4Ti4600 a lepiej 4200! Przecież nawet kręcony rzadko dorównuje wydajnością 4400 (którego też można kręcić) a co dopiero 4600.

Moim zdaniem oczywiście warto brać 4600 tylko najlepiej nie przepłacać.

Jak jakieś 1200 zł, to oczywiście bierz 4600, ale jak więcej to lepiej poczekać na obniżke cen po nowym roku.

Za nic nie pakuj się w żadne OTESY czy inny bajer za 1000zł, podczas gdy wydajność jest praktycznie ta sama co na kartach za 650zł, bo i te ładnie się kręcą a za pozostałe 350zł to juz kup sobie 256 MB ramu i lepiej na tym wyjdziesz, niż przepłacać za karty.

GF4Ti4200 jest ok, ale bez przesady! To tak jakby Ci polecali Radeona 8500 LE zamiast Radeona 8500, bo LE ma lepsze chłodzenie i sie ładnie kręci ! BEZ SENSU!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak ie składa ze miałem akurat w tym tygodniu w kompie Msi Gf4 ti 4600 i powiem szczerze ze liczyłem na wikszą wydajnośc przykładowo ut2003 chodził mi tak samo na ful detalach jak na mojej yłej karcie gf4ti4200 i powiem ze nie dopłacił bym takiej róznicy w cenie za np 2000 marków więcej więc kupuje sobie gf4 ti 4200 msi najrozsądniejsza cena

w tej chwili mam w kompie radka 8500 i faktycznie kolorki sa bardziej wyraziste jak w gf

podsumowójąc kazdy kupuje to na co go stac ale ja sam nie kupił bym w tej chwili gf4ti4600 za duza róznica w cenie a wzrost wydajnosci jusz nie taki duzy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gainward PowerPack! Ultra/650 TV/DVI "Golden Sample" w testach na benchmark.pl rozwalil konkurencje (nawet otisa)..jest cichszy i kosztuje <850zł...chyba na tym poprzestane:) rady mile widziane

Zgodzę się, dobrze się kręci ale... Mój kumpel kupił taki wynalazek i puścił go na 300@600. Karta pochodziła raptem 2 tygodnie. Wymienili mu na nową, ale teraz już poprzestał na ustawieniach "Enhanced"...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będę się powtarzał. 128 Mb pamięci dobrze mieć, ale są one(pamięci) przeważnie wolniejsze. Sprawdź na kościach jak są szybkie.

np. Msi Ti 4200 128 VIVO mają pamięci 4ns a wersja VIVO 64MB ma 3,6

Ja wybrałem wersję 64Mb, może dobrze. Nie ma co kupować sprzeętu na zapas. Jeśli będę chciał DOOM-nąć to i tak trzeba będzie kartę zmienić. I chyba kupię Radka 9700 Pro jak będzie kosztował ca 1000 pln, czyli pewnie maju ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam moją MSI Ti4200 128MB:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=8912094

A najlepsze Ti 4200 są firmy SUMA:

http://www.xtremesystems.org/forums/showth...25&pagenumber=4

"SUMA GF4Ti4200 @ 250/800+"- pamięci to 3.3 BGA (nie doczytałem tylko dlaczego gość nie kręcił rdzenia...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...