Skocz do zawartości
Dog

Msi Ti4600...oplaca sie?

Rekomendowane odpowiedzi

a czy ten GAINWARD nie ma czasem pamięci 3,3ns ??????????

Może sie mylę :)

Ale co do tego GF 4600 to ja bym nie brał, oczywiście jeśli masz jakąś okazyjną cenę (np poniżej 1000zł ) to wtedy bym się zastanawiał :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze juz mnie zaczyna glowa bolec:)) W testach sirius.pl (pewnie zaraz uslysze, ze tez sa dla lamerow) Winfast rzadzi, a msi wcale tak dobrze nie wypada....oplaca sie kupic 128 ddr (uda mi sie to wykorzystac?)....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zalezy jak testuja te karty. W kazdym tescie sa inne warunki, inne proce, inne plyty. Musialbys przejrzec z 20 testow i poskladac calego kompa :D

A Winfast spisuje sie u mnie wysmienicie. Obraz na TV - zyleta, podkrecalnosc w podpisie (podkreslam, ze to nie box wiec nie mam tych duzych radiatorow na pamieciach), wydajnosc to raczej taka sama jak kazda ti4200, obraz 3d taki sam jak we wszystkich moich dotychczasowych kartach (czyli lepszy byc nie moze).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MSI 128MB ma pamięci Samsunga 4ns. Moja poszła na 594 max stabilnie, wersje 64MB mają Hynixy 3,6ns i kręcą się 608 - 640.

Winfast jest dobrą kartą, jeżeli masz kupić MSI i później żałować to bierz Winfasta (choćby tylko dla lepszego samopoczucia), karty są generalnie porównywalne. Z VIVO nie korzystam, ale jeżeli masz zamiar coś zrzucać z magnetowidu to bierz, różnica w cenie minimalna.

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK...poszperalem troche i chyba jednak winfast....pytanie 64 czy 128...i cena nie gra roli...chodzi o to czy uda mi sie w najblizszej przyszlosci wykorzystac 128ddr?

stary męczysz kota!

raz msi ,raz winfast

jesli chcesz naprawde wydac dobrze te kase to wez albo msi albo winfasta z przewagą na msi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz MSI.

A 128MB wykorzystasz napewno- np benchmark codecreatures zaleca/wymaga (niepotrzebne skreślić) 128MB na karcie, a wkrótce pojawi się nowy 3dmark (futureMARK), który pewnie też podniesie poprzerczkę. I nie sugeruję Ci tu, abyś zainwestował w 128MB dla samych benchmarków- najnowsze gry też to wykorzystają- załadują większą ilość textur (czy cóś) do pamięci i mniej będzie śrupania z wirtualnej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dobry wybor ten MSI. Ale jesli chodzi Ci o krecenie to juz wspomniany przeze mnie ABIT siluro OTES. Ponoc wykrecili go na 800Mhz przy tym chlodzeniu !!!

Zobacz se go :)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Minus to cena (okolo 1k) i ze zajmuje 2 PCI :)

Dołączona grafika

w jaiesc gazetce komputerowej widzałem test tej karty, podobno chałas nie do zniesienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK macie racje....troszke giecie palki...zrobie tak: pojade na gielde...jak bedzie Ti4400 w cenie na ktora mnie stac to wezme, a jak bedzie drozszy to wezme ti4200 msi lub winfasta...(128) i wsio...dzieki serdeczne za posty i pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gainward PowerPack! Ultra/650 TV/DVI "Golden Sample"...kosztuje jakos <850zł...pamieci 3,5 ns, 64 ddr,....na testach benchmark.pl wypadl najlepiej...moze to?

[/img]

Ja mam tą grafę i jestem z niej bardzo zadowolony. Troche zawiodły mnie zbyt małe radiatory na tylnich pamięciach ale na nich pamięć przekręciłem na 618 a gdy zmieniłem je na większe, pamiatki poszły spox na 645!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam MSI na Gf4 Ti 4600 i jestem super zadowolony, wszedie piszą że najlepszy Geforce!!! I dlaczego porównujcie najlepszego geforca ti 4200 wykręconego na maxa do nie kręconego Ti 4600........

Nie rozumiem tego..........

Ale macie racje żę ekonomicznie sie nie opłaca ale osiągi ludzie wierzcie mi że jest różnica............

Sam testowałem na tym gainwrdku 650/Xp coś tam GS.....

Około 4500 3dmarków.........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam MSI na Gf4 Ti 4600 i jestem super zadowolony, wszedie piszą że najlepszy Geforce!!! I dlaczego porównujcie najlepszego geforca ti 4200 wykręconego na maxa do nie kręconego Ti 4600........

Nie rozumiem tego..........

Ale macie racje żę ekonomicznie sie nie opłaca ale osiągi ludzie wierzcie mi że jest różnica............

Sam testowałem na tym gainwrdku 650/Xp coś tam GS.....

Około 4500 3dmarków.........

przesadzasz

ja miałem 2 dni u siebie w kompie 4600 i praktycznie zadnej róznicy w grach pomiedzy 4200 nie było

w 3dmarku około 1500pkt wiecej i to wszystko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...