_HuBi_ Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 (edytowane) Witam. Zacznę od tego że mam zamiar zrobić małą sieć WiFi w moim mieście. Laptop głównie jest mi potrzebny do sprawdzania zasięgu mojej przyszłej sieci. Ważne zeby sprzęt obsługiwał NETSTUMBLERA a co za tym idzie XP-ka. W linuxy sie nie chce bawić. Kiedyś miałem z nimi troche kontaktu ale nie wyszło... Jaki polacacie sprzęt. Ważne aby był on kompletny z działającą baterią min. 1h. Do niego dokupie Karte PCMCIA Compexu WiFi ze złączem antenowym. Karta musi być przez niego rozpoznawana. Dysk obojętnie jaki byle sie Xp-ek zmieścił i program uruchomił. Jakie wymagania ma Netstumbler to tego nie wiem bo jakoś nie mogłem znaleść. Prosze o pomoc w wyborze sprzętu. Pieniędzy za dużo nie mam max to ok 450zł na ostatecznie 500zł ale nie więcej. Prosze o wasze propozycje. Z góry dziękuje i pozdrawiam Hubert ;) Edit: Podoba mi sie ten laptop: http://allegro.pl/show_item.php?item=72030394 W czym moze tkwić jego problem? Edytowane 14 Listopada 2005 przez _HuBi_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TarzaN Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Mozliwe ze sie przegrzewa, moze przeczyszczenie z brudu wewnatrz obudowy i nowa pasta moga rozwiazac problem ale rownie dobrze moze to byc cos zupelnie innego i utopisz tylko pieniadze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...