yuucOm Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Mam bardzo poważny problem z kompem. MIanowicie. Zaczęło sie od tego ze mi sie zaczął czesto wieszać. Aż w końcu nie mogłem wejśc nawet do Wina Xp (czy to normalnie czy przez tryb awaryjny). Zrobiłem formata i nadal mam to samo. Nie moge w pełni zainstalować windowasa (ani innego systemu np. Linuxa). Jak instalowałem Linuxa to mi sie wyświetlał taki błąd: Kernel panic - not syncing: CPU context corrup Kernel panic - not syncing: Fatal exception in interrupt Jak probowałem zainstalować jakiego kolwiek windowsa (XP HE, XP pro, Server 2003) to mi coś takiego wyskakiwało: Pojawił sie problem i system Windows zostanie zamknięty,aby zapobiec uszkodzeniu komputera. DRIVER: IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL Prawie dal każdego podzespołu mialem zaminnik. Czyli sprawdzalem dla innego ramu,dysku, i gpu i naweet dalem inną zasilke ale to nic nie dawalo. Imo to coś sie z płytą gł. albo z cpu stało. Tylko ja nie wiem co. Pliz help :(. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 1. Jakiego masz kompa?? 2. Jest kręcony?? 3. Jaki zasilacz?? 4. Pamięć sprawdzona goldmemory?? 5. Kondensatory na płycie OK?? 6. Nic się nie przegrzewa?? 7. Zmień temat na regulaminowy! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 a procek ci sie nie przegrzewa ? byłem ostanio u kumpla który ma kompa koło kaloryfera, a że teraz zima idzie i ludzie grzeją, odpalam speedfana a tu 65 stopni w idlu, boje sie myśleć ile w stresie. miał same zwisy. przenieśliśmy kompa na drugą strone biurka temp. spadła i komp śmigał jak nowy :D jak to u ciebie wygląda z temperaturami ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 (edytowane) 1. Jakiego masz kompa?? 2. Jest kręcony?? 3. Jaki zasilacz?? 4. Pamięć sprawdzona goldmemory?? 5. Kondensatory na płycie OK?? 6. Nic się nie przegrzewa?? 7. Zmień temat na regulaminowy! 1. Komp: Amd xp 2400+ (2,0 Ghz), gf fx 5900xt, 640 ram 2. Nie, nie jest kręcony i nigdy nie był. Temperatura w MAX stresie nie przekracza 50 stoponi 3. :E raczej dobry zasilacz bo modecom 350 W. 4 - 6 wszystko jest ok (znaczy było :P) Help bo sam nie wiem co zrobić. Edytowane 15 Listopada 2005 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubi_89 Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 (edytowane) Masz kilka partycji, może jakiś wirus siedzi na którejś, czy formatowałeś cały dysk? skołuj procka jak będzie to samo no to już raczej na pewno mobo Edytowane 15 Listopada 2005 przez hubi_89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Lutnij formata dla całego dysku, poinstaluj systemy od nowa i musi chodzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 (edytowane) Miałem tylko jedna partycje C:. Jak wiadomo już zrobiłem formata jak już wcześniej napisałem Zrobiłem formata i nadal mam to samo. Nie moge w pełni zainstalować windowasa (ani innego systemu np. Linuxa). :E. Przeczytajcie 1 post najpierw i oblokajcie te błedy jakie mi wyskakuja podczas instalowania jakiegokolwiek systemu (Win/Linux) może bedziecie wiedzieć o co chodzi. Help :( Edytowane 16 Listopada 2005 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...